danzup Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Ceva noutati?Vad ca a disparut mesajul cu saptamana limita.Mircea.De pe 24 iunie pana azi 08 iulie au trecut 2 saptamani . Nu am primit nici eu .... Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 11, 2008 Partajează Postat Iulie 11, 2008 Variatiuni pe tema clasei A MOS-FET Tibi Link spre comentariu
alex mm Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 ..... si PCB-ul pt. schema postata :smt003 [attachment=0]LQ 405 MOS V 12a.pdf[/attachment] astept semnalarea erorilor pt. a le corecta .... numai bine alex mm :smt039 Link spre comentariu
Vizitator fojica Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 pentru cei care se vor apuca sa planteze cablajele de la Sorinatentie la pozitia MPSA92 - corect e invers de cum este desenat pe cablaj (rotit cu 180 grade). in caz ca la BD-uri aceea linie ingrosata semnifica radiatorul (asa cum stiam eu) - idem cu MPSA92, trebuie montati invers cu desenul de pe cablaj. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 O sa fiu atent cand ma apuc si cand le primesc.Poate il poti pune pe cealalta parte si atunci e ok.Sau poate l-a pus Sorin pe cealalta parte in eagle. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 ..... si PCB-ul pt. schema postata :smt003 [attachment=0]LQ 405 MOS V 12a.pdf[/attachment] astept semnalarea erorilor pt. a le corecta .... numai bine alex mm :smt039Buna Alex,Asta da viteza ! :-DObservatiile mele:- LME49870 exista numai in varianta SMD- in loc de doua rezistente in sursa dumperilor mai bine una singura de wattaj 3-5W- pe ramura + de alimentare operational nu ai decuplare cu 100n- traseele de alimentare pentru ramura + si - trebuiesc ingrosate mai mult- e musai o baterie de condensatori in apropierea etajului final (exact ca la versiunea anterioara)- condensatorii de 100n din partea stanga a cablajului, ar trebui sa fie cat mai aproape de finali - si mai bine cate un 10nf MKP decuplare pentru fiecare final.Tibi Link spre comentariu
alex mm Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Buna Tibi , Am corectat cele semnalate :yawinkle: drept urmare cablajul s-a lungit cu cativa cm , [attachment=0]LQ 405 V12a.pdf[/attachment] . Integratul il punem cu adaptarile de rigoare pe un cablaj mic tip DIL8 . Liniile de alimentare la 45 microni Cu suporta 15 A atata arata prg. :yawinkle: Linia galbena e un traseu de masa sub cablaj cu sarma de Cu litzat ...... iar in rest cred ca e multumitor :smt017 Numai bine alex mm :smt039 Link spre comentariu
quicknick Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Ma apropii si eu de finalizarea Reborn-ului pe varianta de cablaj oferita de dl. Vicol. Trei dileme ma framanta momentan:a) Nu am gasit nicaieri 2SA970. Pot folosi BC556B in loc? Daca nu, ce alt tranzistor?b) 5 din cele 6 bucati de 2SC2240 au sufixul BL (hFE 350~700) iar una este GR (hFE 200~400). Va influenta aspectul asta functionarea montajului?c) Bobina de 3,3uH - cate spire, pe ce diametru? (am sarma de 1mm Cu emailat)Cred ca au iesit chiar trei dileme si jumatate... In orice caz, va multumesc inca de acum pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 16, 2008 Partajează Postat Iulie 16, 2008 Ma apropii si eu de finalizarea Reborn-ului pe varianta de cablaj oferita de dl. Vicol. Trei dileme ma framanta momentan:a) Nu am gasit nicaieri 2SA970. Pot folosi BC556B in loc? Daca nu, ce alt tranzistor?b) 5 din cele 6 bucati de 2SC2240 au sufixul BL (hFE 350~700) iar una este GR (hFE 200~400). Va influenta aspectul asta functionarea montajului?c) Bobina de 3,3uH - cate spire, pe ce diametru? (am sarma de 1mm Cu emailat)Cred ca au iesit chiar trei dileme si jumatate... In orice caz, va multumesc inca de acum pentru raspunsuri.a) poti folosi oricare dintre BC556/557/558/559/560 dar cu terminatie C (preferabil BC560C)b) daca vrei ti-l schimb, sau poti sa-l folosesti pe pozitia lui T9c) Bobina este de 3?H nu 3,3?H, iar sarma are 1.2mm cu tot cu izolatie. Se bobineaza in aer. Diametrul 15mm.Pentru calcul -> http://www.coilgun.info/mark2/inductorsim.htmTibi Link spre comentariu
vzsolt Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 Revin la discutia despre sursa pentru Quad... chiar daca e un pic off-topicCe parere aveti de schema si cablaj?Sint bine plasate punctele de masa de pe cablaj? Unele valori din schema se pot modifica dupa cerinte: valoarea condensatoarelor de filtraj, a snubberelor.Condensatoarele in paralel cu diodele din punte nu figureaza pe cablaj fiindca sint lipite direct pe pinii puntii. Link spre comentariu
alex mm Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 vzolt schema e buna :tonqe: , dar eu as folosi diode rapide la redresare , condensatorii electrolitici pe ramura as mai adauga doi de 10.000 uF /100v .Cablajul e OK dar GND trafo eu zic sa-l legi langa celelalte puncte de masa ( sa fie un fel de star ground ) . Traseele de + si - si cele de masa intarite cu sarma de cupru lipita direct pe cablaj cu aliaj de lipit sa fie rezistenta interna a sursei cat de mica . Rezistorul de 0.2 ohmi dintre electrolitici e cam mic ca dimensiune ?! In rest felicitari pt. proiect a iesit frumos , succes pe mai departe :yawinkle: :smt039 alex mm Link spre comentariu
zal Postat Iulie 17, 2008 Partajează Postat Iulie 17, 2008 Ma bag si eu cu o parere: e distanta fff mica pe cablaj intre masa si unele trasee. :smt018 Condensatorii aia, in paralel pe diode, nu se afla pe cablaj. Eu i-as pune de 10nF. Link spre comentariu
vzsolt Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Multumesc de feedback! @alex mm Intr-adevar e idee buna sa intaresc traseele cu sirma de cupru, mai ales ca voi folosi cablaj cu grosime cupru standard 35um. Din pacate nu am loc in cutia amplifului pentru un redresor mai mare, asa ca max. 2x2 cap de filtraj pe parte imi pot permite. Referitor la diode rapide, eu m-am ghidat dupa recomandarile lui Rod Elliott / Nelson Pass despre diodele de redresare: Linear Power Supply Design. Stiu ca sint multi care recomanda contrariul, ar trebui ascultat ambele si decis... Referitor la punctul de masa catre traf. Eu m-am gindit sa am un star ground principal dupa al doilea banc de capacitoare: gnd power, gnd speaker, gnd small si un star ground secundar, acel gnd traf, pentru curentii de la partea de redresare. Este o topologie star-on-star explicat in citeva posturi aici Power Supplies, sint sigur ca sint alte surse mai explicite pe aceasta tema... Pentru siguranta voi aloca loc pentru o conexiune de gnd traf si din acel star ground principal. Voi vedea care imi convine mai mult. @zal hmmm, intr-adevar e mica distanta in unele locuri. o fac mai mare. Condesatorii in paralel pe diode se lipesc direct pe pinii puntii, este loc gramada acolo Am si scris ca unele valori se pot modifica, ex snubberele. 100nF e un pic cam mult, copy-paste si asa a ramas. Eu voi folosi 47nF, dar cred ca in plaja 10-47nF cam orice e bun. Voi modifica schema, mersi. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Imi aduc aminte ca acum vreo 1 an si ceva mi-am luat critici, de la unii, cind am zis de intarirea cu sirme si cositor a cablajelor prin care circula curenti mai mari. Ca cica curentul circula ''la suprafata'' conductoarelor si alte prostii preluate din tehnica microundelor. :smt003 Poate nu e rau sa prevezi si loc de radiator ptr punte. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 vzsolt,Cablajul este OK. O configuratie de stea a traseului de masa era de dorit.Rezistenta dintre C-urile de 10000uF sa fie bobinata, sau cu inductanta parazita cat mai mare. Poti sa o faci chiar DIY din nichelina.C11 si C12 polipropilena sau in loc de snubber un PIO in gama 100nF - 470nF.Eu prefer PIO sau si mai bine cele cu ceara.Ca redesare, schootky sau FRED - cand o sa ai un sistem de rezolutie mare ai sa-mi multumesti. ;-)Oricum decupleaza fiecare dioda din redresare cu 10-22nF polipropilena. Insist pe polipropilena pentru ca aici conteaza.zal,intarirea traseelor cu sarma sau bare de Cu este binevenita si chiar se practica - vezi Luxman.Curentul, in fuctie de intensitate si frecventa, circula mai mult sau mai putin de suprafata conductorului.Chiar si la 50Hz, de la 10A in sus efectul pelicular incepe sa devina foarte important.In cazul de fata conteaza rezistenta traseului de masa care trebuie sa fie cat mai mica.Tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum