Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Oameni buni!Eu cu ovidanie impreuna avem de primit 6 sau 8 placi si nu ne agitam. Ne-a auzit cineva plangand?Lasa-ti omul in pace ca nu este angajatul nostru, are si el treaba, ca si noi de altfel ca si voi cred.Sta cineva cu productia in loc din cauza placilor?. Dca era vorba de productie intelegeam dar este un hobby, eu personal daca dupa ce le primesc reusesc sa le pun in functiune in trei luni zic si saru-mana la cat timp am. Daca are si el timp cat am eu si le primesc in 30 de zile e BINE. Asa ca parerea mea este sa lasati omul sa isi rezolve treburile care ii aduc bani si dupa aia sa ne trimita si noua placile. Pana una alta el s-a ocupat de tot nu noi. As vrea sa vad un nemultumit din asta in cat timp reusea sa-si faca placile singur la acest nivel.

Link spre comentariu

...sincer merita asteptarea.Alex stiu de ce esti asa suparat,cred ca tu trebuia sa primesti primul cablajele pana acum le-ai fi testat si paratestat ,stiu cat ai muncit efectiv la acest proiect Quad vers noua...Dar nu fii suparat,Sorin este un om de cuvant (am facut multe tranzactii cu el si m-a ajutat enorm ,in limita timpului disponibil)dar este foarte ocupat si timpul inseamna bani,mai ales cand productia este baza...

Link spre comentariu

Am cumparat de la Metrafo 2SK1058 si 2SJ162 :1058 sunt Hitachi iar pe 162 nu scrie cine ii produce ... or fi facuti pe vaporul ala care s-a scufundat in Marea Chinei ?!?Arata diferit unul fata de celelalt .A cumparat cineva 2Sj162 tot Hitachi ?Daca da , de unde ???

Link spre comentariu

Am cumparat de la Metrafo 2SK1058 si 2SJ162 :1058 sunt Hitachi iar pe 162 nu scrie cine ii produce ... ...

Hitachi nu mai produce MOSFET laterali.Toata productia de laterali - Hitachi - a fost preluata de Renesas America.Daca scrie Hitachi pe ei, sunt o serie NOS, daca nu scrie producatorul este Renesas.Cine are pusculita mai grasuta, poate incerca lateralii de la Magnatec BUZ901/BUZ906 cu performante superioare.Tibi
Link spre comentariu
Vizitator fojica

Am avut timp sa fac "voicing-ul" amplificatorului si sa-l compar cu cateva marci high-end de renume.Am marcat cu rosu valorile componentelor care trebuiesc schimbate.Ca o paranteza, condensatoarele MKP (polipropilena) de la Arcotronics sunt bune si ieftine. Au ca marcaj AV (A si V sunt lipite).Tibi

am 3 intrebari pt Tvicol:1 - avand in vedere ca in evolutie amplif-ul a folosit si mosfeti verticali (IRFP) si laterali....schema "tunata" mentionata aici presupun ca foloseste mosfeti laterali si nu verticali...corect ?2 - de ce difera rezistentele din grila la cele de tip N fata cele de tip P, e vorba de capacitatea interna (care difera putin intre ele) ?3 - cam cat este curentul de mers in gol in schema mentionata aici (QUAD405rebornv11f-MOS-FET.GIF) ?merci
Link spre comentariu

1 - Corect2 - m-am folosit de capacitatile parazite ale tranzistoarelor mosfet pentru a limita banda superioara a amplificatorului.Capacitatea parazita de intrare a tranzistorului cu canal N este mai mica decat a celui cu canal P intr-un raport de 2/3 la Vds=10V. In conditiile schemei acest raport se schimba catre 5/7 (510ohm / 680ohm). In acest fel se obtine o echilibrare foarte buna. Raspunsul la semnal dreptunghiular este impresionant. ;-)3 - curentul de mers in gol depinde de pragul Vgs. Avand mai multe tranzistoare finale in paralel, Vgs este oarecum mediat.Conform datasheet Renesas Vsg(cut off) este intre 0.15 si 1.45V. La un curent de ~30mA pe o rezistenta de 100ohm avem 3V pentru a deschide tranzistoarele finale. Dupa cum vezi am am ales valoarea maxima.In mod normal 100 ohm este arhisuficient. Practic am obtinut 70mA pentru o rezistenta de 47ohm, dar acest lucru difera de la lot la lot si am preferat sa prezint schema cu o valoare "acoperitoare".Practic puteti pune un potentiometru de 200-500 ohm in paralel cu rezistenta de 100ohm si sa reglati curentul prin tranzistorii finali masurand tensiunea pe rezistentele de 0.22ohm.Puteti regla acest curent intr-o plaja de 10mA - 80mA, recomand 40mA.Peste 100mA puterea disipata pe finali creste peste 6W si va trebuie radiatoare mari. Acesta este un amplificator feedforward error correction, fortarea lui in clasa A nu aduce beneficii sonice notabile.O alta varianta ar fi sa folositi o rezistenta de 47ohm fixa si sa variati curentul prin ea - totodata si Vgs - punand un potentiometru de 100ohm in paralel cu rezistenta de 22ohm din emitorul lui MJE15032.REPET. Acest amplificator nu necesita selectionarea tranzistoarelor finale. De eventualele distorsiuni de crossover si alte neliniaritati specifice MOSFET, se ocupa puntea de current dumping si se ocupa foarte, foarte, bine.Tibi

Link spre comentariu

Multumesc !

Intr-adevar o realizare de exceptie. Felicitari! Am si eu o intrebare: de unde ai luat R-coreul ala ?

Carcasa este de pe HI-FI 2000, in caz ca "mesterul" vi se pare cunoscut. ;-)Transformatorul, condensatorii si finalii de pe http://www.selectronic.frVa invit si pe voi sa va construiti un QUAD405 reborn. :-)Eu zic ca veti fi multumiti de rezultat !Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări