Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

ce ar fi daca s-ar folosi o sursa AC de 400hz ? frecventa inca e joasa iar riplul scade de aprox 8 ori ?

Cu o sursa AC de 400Hz nu faci decat sa te apropii de zona de maxima sensibilitate a urechii umane.Chiar daca riplul este teoretic mai mic, nu uita ca primele armonici sunt exact peste frecventele de maxima importanta.Ideea este de a scoate acest riplu si armonicile generate in afara benzii audio.Cred ca intrebarea trebuia adresata intr-un topic separat.Tibi
Link spre comentariu

imi cer scuze, ma atrage cel mai mult topicul asta din tot forumul si ma gandisem ca ar putea ajuta o solutie de acest gen, oricum nu se va mai repeta, o sa fiu mai atent sa nu deviez de la subiect. Initial aceleasi aspecte negative mi-au venit si mie in minte, dar am vazut ca Mark Levinson a preferat aceasta solutie pentru varful lor de gama de la amplificatoare.

Link spre comentariu

........ce se mai aude de placile de LQ405 ? :smt022 Cand le vom primi ? eu unul nu mai am rabdare , probabil si altii ,pun aceeasi intrebare :smt021 . sorteh asteptam un raspuns din partea ta .Numai bine alexmm :prayer:

Link spre comentariu

Cu ceva timp in urma era vorba de un proiect comun pentru sursa acestui amplif. Ceva vesti noi?

Pentru cei interesati de o sursa destul de mare (2x4 cap. filtraj pe o parte), se pregateste un group buy aici: Power Amp PSU Board

Mie, personal, nu imi convine fiindca are 2x4 cap filtraj pe parte (mi-ar ajunge 2x2 pe parte), folosesc diode redresoare separate (imi convine o punte gen KBPC2504), si e mult prea mare.

Un proiect asemanator folosind o punte mare si mai putine cap de filtraj ar fi bine venit.

Link spre comentariu

Poti sa-l faci si cu 2 condensatori in loc de 4 pe ramura, pui unii dublii ca valoare si obtii aceeasi capacitate dar reduci dimensiunile, mergi pe inaltime, dar eu va sfatuiesc sa mergeti pe capacitati mai mici in paralel, deci cu 4 C-uri asa cum este schema. Raspunsul basului este mult mai bun si in plus poti sa folosesti condensatori mai ieftini, "no-name" cu rezultate foarte bune.Unul de 10.000uF/50V costa cam 16 lei /buc. Foarte importanta este si rezistenta dintre C-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări