Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Raspund aici la o intrebare, poate ca este de interes comun.

Potentiometre motorizate se pot cumpara tot de la familygate care au si partea de servo inclusiv telecomanda. Pretul total este ~ 100euro.

Pentru alimentarea modului respectiv un transformator separat de mica putere este de preferat.

Pentru cei care vor sa lucreze cu fludor cu Argint,

din experienta mea proprie va recomand sa nu faceti prostia de a cumpara fludor cu Ag fara Pb.

Eu am aruncat 60lei pe rola din dreapta.

O poza si cu un R-Core. :-)

Tibi

Link spre comentariu

DS1666 Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position digital potentiometer. Performante foarte bune, poate fi o alternativa.

POTRK2122G, de la Comet, potentiometru fabricat de Song Huei, recomand ca varianta buget celor care vor un potentiometru decent dar nu dispun de fonduri.

Link spre comentariu

Necesarul pentru un cablaj:

1* 120pF S-M

1* LME49710

6* MOS-FET

Nu cunosc preturile componentelor ca atare nu pot estima costurile. Cine cunoaste preturile este rugat sa posteze.

Pana acum s-au inscris:

Sharky .......... 4*120pF S-M .......... 4 LME49710

danzup.......... 2*120pF S-M .......... 4 x LME49710 .......... 12*mos-fet 6 perechi

vzsolt .......... 4*120pF S-M .......... 2* LME49710 .......... .......... .......... .......... ALPS RK27112MC (cu motor) - 50k - 1buc

ovidanie .......... 4*120pF S-M .......... 4*LME49710 .......... 12*mos-fet. 6 perechi

attic .......... 2*120pF S-M.......... 2*LME49710 .......... 12*mos-fet 6 perechi

Link spre comentariu

buna all,Imi pare rau sa o spun dar din motive financiare eu nu voi putea sa duc proiectul pana la capat, am vrut sa renunt mai devreme si sa nu platesc PCB-urile dar m-am gandit ca poate voi crea altora probleme si am ales sa le comand si sa le vand ulterior neatinse, asa ca daca mai are cineva nevoie de 4 pcb-uri sa ma anunte, eu vreau sa imi recuperez banii, deci pretul va fi 27X4=108 lei in cazul in care ma anuntati inainte sa le primesc de la sorteh, astfel incat el vi le va trimite direct voua, trasportul deja l-am platit.O zi buna si spor la proiect

Link spre comentariu

Felicitari Sorteh !

Cablajele arata foarte bine si le asteptam cu nerabdare.

Referitor la schema http://dipaudio.ro/quad405/LQ405-DS/final/LQ405.pdf am cateva mentiuni.

Filtrul R1C1 de pe intrare nu-si are rostul atata timp cat dupa operational urmeaza un filtru trece jos cu frecventa de taiere 59KHz. LM49710 este un operational extrem de stabil, prin urmare acest filtru se poate modifica si pentru > 100KHz prin micsorarea lui C7 la 470pF.

In loc de acel C1 de 150pF, mai sanatos ar fi un rezistor de 100Kohm direct pe intrarile operationalului.

R11 si R13 - nu inteleg la ce folosesc !!!???

C12 si C16 sunt doua condensatoare care la prima vedere par a fi necesare. Eu va sfatuiesc sa incercati si fara ele sau cu cel mult doua silver-mica de 1nF.

Dupa mai multe teste am ajuns la concluzia ca C6 poate fi micsorat la 33pFsi amplificatorul suna mai bine asa.

Pentru C18 incercati si 10uF sau chiar 100uF.

Fara discutie, C19 trebuie eliminat. De fapt in ultima mea schema el nu mai apare.

Tibi

Link spre comentariu

Felicitari pentru cablaje :tonqe:

Eu am facut o cutie din tabla de aluminiu 4mm + bare de aluminiu pentru suport, dar inca odata nu as face. Fara un atelier si echipamente serioase nu se poate :smt018

Intr-un alt thread am vazut aceasta cutie: http://www.modushop.biz/ecommerce/cat079_l2.php?n=1

Ca marime si design mie mi-ar conveni: latime 450mm (interior 360), adincime 300mm, inaltime 130mm (interior 120mm)

Este facut de o firma italiana: http://www.hifi2000.it/default.asp?Langid=1

Ca si pret, 98.20euro + TVA (20%) ~ 118euro + transport, pare mult, dar mai ieftin nu stiu :smt017

Stiti cumva unde as putea cumpara radiator Al de dimensiunea 300x150x30mm, sau dimensiuni apropiate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări