Palade Vlad Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Si eu as fi interesat de un preamplificator pentru quad. :supz:Cred ca ar fi bun un unul cu lampi sau ao de calitate, iar pentru reglajul volumului PGA2310 ar fi foarte bun... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Preamplificator :rock: Maximum Output: 12V rms into 2 k Ohms (sine 0 Hz to 100 kHz) Audio Frequency Linearity: 10 Hz - 30 kHz (+0, -0.01 dB) Closed Loop Gain: 30.0 dB Hum and Noise: -106 dB (input short circuit) Output Offset Voltage: Less than 0.5mV (input short circuit) Phase Linearity: Less than .1 0 (10 Hz - 50 kHz) Harmonic Distortion: Less than 0.0001% at any level IM Distortion: Less than .0004% at maximum power Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Hum and Noise: -106 dB (input short circuit)Nu ?tiam c? BD-urile au zgomot a?a de mic. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Sa ne fie asteptarea mai usoara avem doua variante: Sa continuam discutia despre bucle de masa sau sa deschidem un nou subiect: Preamplificator pentru QUAD 405. Eu sunt tentat sa folosesc o schema simpla cu un operational de calitate. Alte propuneri? Acest amplificator nu are nevoie de pre. Eu il folosesc direct din iesirea de la CD player. Si in nici un caz PGA2310. Degeaba am ales LME49710 daca voi il omorati cu PGA2310. Mai bine v-ati canaliza investitiile catre un potentiometru de foarte buna calitate - ALPS sau si mai bine Nobel - si in cazul in care doriti sa selectati mai multe surse un selector tot ALPS. Potentiometre ALPS la un pret excelent se pot procura de pe ebay - familygate Eu va sfatuiesc sa arajati un group buy pentru ALPS, LME49710, silver-mica 120pF, condensatoare slit-foil, laterali MOS-FET etc. Mai intai construiti amplificatorul cu componentele propuse de mine si daca se va vrea pre am sa va propun unul. Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Pentru cei mai pretentiosi DACT. :yawinkle: Tibi Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Pai cu ce e mai bun Dact care are " Number of steps 24 " fata de volumul meu care are tot 24 de " pasi " ( relee ) ?Si rezistori ca aia de le folosesc ei ( e adevarat nu varianta smd !) .... Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Pai cu ce e mai bun Dact care are " Number of steps 24 " fata de volumul meu care are tot 24 de " pasi " ( relee ) ?Si rezistori ca aia de le folosesc ei ( e adevarat nu varianta smd !) .... Toleranta rezistorilor (este critica atunci cand vrei sa reproduci o scara logaritmica cu precizie de 0.5dB), zgomotul termic foarte mic, rezistenta de contact (care la un releu este foarte mare, mai ales cele reed), capacitatea parazita de contact, inductanta parazita, durata de viata (care la un releu este foarte mica) ...Pentru cei si mai exigenti.Tibi Link spre comentariu
felixx Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Mare grija la tipurile de ELMA.Sunt doua tipuri de comutatoare.Cel standard (04-2130) produce acel "click" audibil in difuzoare si nu poti scapa de el.Asa este facuta mecanica la interior.Pentru atenuatoare se recomanda seria BV 22568,22561.Cand faceti comanda,daca o sa faceti,asigurati-va ca aveti acest comutator BV pe atenuator.Eu as merge si mai departe.....insa asta e o alta poveste. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 @tvicol : parerea mea este ca nu ai dreptate la nici un punct . Asa ca pun trei citate : despre releele reed care nu au rezistenta de contact mai mare http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/3953 despre relee si despre contacte rotative http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/index.html de pe diyaudio http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... adid=17442 CA sa nu mai zic ca acelea pe care le-ai recomandat tu au zgomot mai mare (rezistentele smd implementate in respectivele ) decat alea pe care le folosesc eu !!!: " The predominant noise in metal film resistors is "contact noise". Higher power ratings have lower contact noise for a given construction and current. A 2W metal film resistor will always have less noise than a 1/4W resistor from the same manufacturer. The contact noise is related to the geometry and the type of material. Better materials (Dale, for example) has less noise. Larger geometries (higher power ratings) also have less noise. " sunt mai multe pe net dar deoarece consider ca nu are rost sa discutam in contradictoriu ma opresc . E normal ca fiecare sa faca cum crede ca e mai bine. Deci : facem o lista de group buy si la ce categorii anume ? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 nu ar fi bine sa ne finalizam amplifurile?Nu de alta, dar pana la urma ramanem cu un maldar de piese si fara chef sa le asamblam. :smt016 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 nu ar fi bine sa ne finalizam amplifurile? Nu de alta, dar pana la urma ramanem cu un maldar de piese si fara chef sa le asamblam. :smt016 Ba da, e mai bine dar pina ne vin cablajele avem timp sa lamurim si alte aspecte. Eu vreau neaparat un preamplificator si o sa construiesc unul intr-o carcasa separata. Dudikoff, amplificatorul propus ce tine corespune din punct de vedere tehnic dar fiind realizat cu componente discrete este complex, nu este usor reproductibil. LME49710, sau varianta duala LM4562 -pina acum cea mai buna propunere. Nu stiu pretul si in ce conditii se poate procura din RO. Ca varianta de reglaj al volumului prefer potentiometrul. Propun ca fiecare sa specifice la sfirsitul urmatorului sau post in ce grupuri vrea sa se inscrie. Incep eu: vreau LME49710 vreau silver-mica 120pF vreau mos-fet. vreau potentiometru ALPS Link spre comentariu
vzsolt Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Si eu as fi interesat de urmatoarele:- ALPS RK27112MC (varianta cu motor) - 50k - 1buc- 120pF silvered mica 1% - 2buc- LME49710 - 2buc Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Si eu vreau : 4 x LME49710 silver-mica 120pF mos-fet laterali Ca preamplif as incerca : http://www.kk-pcb.com/aleph-17.html Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 pentru group buy:sigur:conzi S-M cat pt 4 module.4 LME49710Nu e sigur:Radiatoare, mosfetiAStea sunt in functie de modelele oferite si de pretul lor.PT pre as opta ceva pe baza de AO, o functie de comutare a intrarilor, iesiri balansate, indicator de clip,control de volum, amplificator pentru casti si control de volum separat pentru el. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 @tvicol : parerea mea este ca nu ai dreptate la nici un punct . Asa ca pun trei citate : despre releele reed care nu au rezistenta de contact mai mare http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/3953 despre relee si despre contacte rotative http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/index.html de pe diyaudio http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... adid=17442 CA sa nu mai zic ca acelea pe care le-ai recomandat tu au zgomot mai mare (rezistentele smd implementate in respectivele ) decat alea pe care le folosesc eu !!!: " The predominant noise in metal film resistors is "contact noise". Higher power ratings have lower contact noise for a given construction and current. A 2W metal film resistor will always have less noise than a 1/4W resistor from the same manufacturer. The contact noise is related to the geometry and the type of material. Better materials (Dale, for example) has less noise. Larger geometries (higher power ratings) also have less noise. " sunt mai multe pe net dar deoarece consider ca nu are rost sa discutam in contradictoriu ma opresc . E normal ca fiecare sa faca cum crede ca e mai bine. Deci : facem o lista de group buy si la ce categorii anume ? OK danzup, am inteles punctul tau de vedere. Imi place cand cineva vine cu argumente. Argumente pe care le apreciez si mai mult cand se bazeaza pe practica acumulata cu letconu' in mana. Cu DACT si shinkoh am lucrat practic si personal le consider top of the top. Tot personal consider releele un capitol incheiat in cautarile mele audiofile. Dar eu sunt un audiofil nebun care face lipiturile cu argint. :rolleyes: Tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum