Guest1 Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Sorteh,Nu are rost sa intram intr-o disputa. Acolo ai mai multe bucle de masa. Nu numai intre trecerile adiacente ci si intre cele extreme. Nu ai cum sa simulezi sau sa-mi explici efectul care o sa-l aiba o asemenea multi bucla. Prefer sa evit asemenea situatii decat sa am de a face cu ele.Trecerile pe ramura + si - nu au acelasi efect ca bucla de masa.Ti-am atras atentia asupra unei probleme. Daca tu consideri ca merita corectata sau nu este numai si numai decizia ta. Eu vreau numai sa ne asiguram ca obtimen maxim din proiectarea ta. A intra in explicatii si demonstratii interminabile nu este obiectul acestui thread.Tibi Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Orice discutie este binevenita, fie ea si in contradictoriu. Cit despre trecerile metalizate dintre cele doua planuri de masa eu zic ca e in regula, la fel procedez si eu mai ales pe cablajele modulelor de radiofrecventa. danzup, folosind o configuratie R-2R poti cu ajutorul a 8 relee sa faci reglaj de volum cu 255 trepte, daca folosesti 5 relee vei avea 31 trepte de reglaj. Foarte buna ideea de group buy!! Preamplificator vreau si eu, voi folosi un circuit integrat performant, chiar daca asemenea componente sunt scumpe rezultatele sunt garantate. Link spre comentariu
attic Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Corect nici macar nu este greu de priceput Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 La aceste bucle ma refeream. Am facut cu rosu numai doua, dar acolo numarul lor este combinari de numarul de gauri luate cate doua. Nu glumesc.Am pus in acceasi poza layout-ul top si bottom. Buclele apar intre aceste doua layere.Problema este ca aceste bucle se vor compora ca niste dipoluri acordate pe un spectru larg de frecvente, facand amplificatorul sensibil la perturbatiile radio si EMI, nu mai spun de brum.TibiPs. Misto lab-ul tau, dar cred ca ar fi mai interesant sa faci un subiect separat, unde sa ne prezentam fiecare lab-urile si aparatura din dotare. Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Problema este ca aceste gauri se vor compora ca niste dipoluri acordate pe un spectru larg de frecvente, facand amplificatorul sensibil la perturbatiile radio si EMI, nu mai spun de brum.Daca 50(minim) de treceri metalizate in paralel se comporta ca un dipol, probabil o vor face pe la 100GHZ..... Iar frecventza minima a unui singur dipol(trecere) poate fi si ea calculata de cine doreste si daca se doreste.Oricum recomand folosirea amplificatorului intr-un spatiu total ecranat, un buncar ecranat, dar e bun si un beci daca are armatura de fier, situatiile de compromis o fac apartamentele de bloc cu placi de beton armat.[...sorteh,Eu vorbesc serios, pentru ca imi doresc ca userii care vor aborda acest proiect sa obtina rezultatele scontate.In nici un caz nu te-am luat peste picior, dar eu sper ca ai glumit cu cei 100GHz, iar daca nu ai glumit inseamna ca lab-ul tau este intr-o cazemata si toate amplificatoarele realizate in aceste stil merg perfect.Pe de alta parte, te rog nu ma face sa-mi para rau ca am facut public un asemenea proiect pe un forum romanesc.Printre randurile scrise de tine citesc o oarecare infatuare? Sper ca nu.Tibi Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 @tvicol : Din teorie rezulta ca orice traseu se comporta inductiv de la o anumita frecventa in sus .Dar nu are rost deocamdata sa mai insistam .Am retinut parerea ta si cred ca trebuie experimentat cu cablajul in fata ( pentru a dovedi care parere este adevarata ) .Ce zici ?@ovidanie : o retea R-2R nu vreau sa folosesc pentru ca modifica si impedanta de intrare nu numai impedanta de iesire odata cu reglajul volumului .O retea R-2R ar fi utila daca ar fi alimentata de un generator de curent ( nemaiexistand o modificare a impedantei de intrare datorita separarii intrarii de iesire ) astfel ca iesirea sa dea o variatie de tensiune = lucru pe care nu vreau sa-l fac pentru ca am exclus din plecare un elementactiv de circuit care sa-si manifeste influenta asupra zgomotului , distorsiunilor , etc , etc ! Link spre comentariu
attic Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 mergem in continuare, chiar daca ar fi intradevar o bucla de masa efectul ar fi nesemnificativ in spectrul audio Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Repet, eu nu am facut decat sa observ o potentiala problema care preferabil era s-o evitam.N-are sens sa ne oprim aici.Daca apar probleme presupun ca se poate intrerupe (prin taiere) unul dintre traseele de masa bootom sau top.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 mergem in continuare, chiar daca ar fi intradevar o bucla de masa efectul ar fi nesemnificativ in spectrul audioVreau sa comentez un pic "efectele nesemnificative in spectrul audio".Am sa fiu scurt.Audio inseamna 20Hz-20KHz. De multe ori se neglijeaza ce se intampla in afara acestei benzi pentru ca are "efecte nesemnificative in spectrul audio".Nu este asa. In amplificator care este predispus sa oscileaze in 10Mhz sau 100Mhz sau oricare alta frecventa, nu va face decat sa isi modifice regimul dinamic de lucru mergand cu tranzistoarele de mica si medie putere pana la marginea SOA. In acest caz, tranzistoarele si/sau CI-urile amplificatorului in loc sa proceseze numai informatia utila audio au de "luptat" si cu infomatia care are frecvente mult superioare.Intr-un fel se comporta un BC550 la 10KHz si in alt fel la 50MHz in conditiile in care ceilalti parametrii de lucru raman identici.Chiar si pentru intervale scurte de timp, un semnal perturbator de foarte inalta frecventa poate destabiliza un amplificator destul de serios.Rezultatele se vad in practica atunci cand in loc de un sunet curat si dinamic se obtine un amalgam audio cu bass bubuit si inalte tzatzaite.Tibi Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Prea multa teorie ar fi trebui facut un cablaj home made si testat si vazut cum se comporta de multe ori in realitate e merge prost si pe hartie bine.Am constat si eu mai demult la montaje construite cu piciorul functionau din prima apoi cand le treceam pe curat numai mergeau cum trebuie.Adevarul este ca inainte a se produce in serie aceste cablaje ar fi bine sa se faca un prototip si sa se faca teste. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Prea multa teorie ar fi trebui facut un cablaj home made si testat si vazut cum se comporta de multe ori in realitate e merge prost si pe hartie bine.Am constat si eu mai demult la montaje construite cu piciorul functionau din prima apoi cand le treceam pe curat numai mergeau cum trebuie.......Cine stie ... cunoaste ! Asa am patit si eu cu diferite cablaje .....De aia s-au scris si programe de simulare ( ...looolll... ) .Ceilalti : care e parerea voastra in acest caz ? Link spre comentariu
vzsolt Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Am gasit niste linkuri pe aceasta tema: http://www.cvel.clemson.edu/pdf/EMCS00-833.pdf Using Ground Plane on Both sides of Board userul janneman, de la care cititind si alte posturi, mie cel putin, mi se pare ca este foarte "in tema", recomanda utilizarea acestor conexiuni. Assuming that both planes are actually gnd planes, there is no voltage between them therefore no cap effect. But in reality there may be tiny (hf) voltage differences between areas so stitching them together or using the component holes where possible to tightly interconnect them seems a good idea. Eu nu am folosit aceasta tehnica de ground plane stitching (google) dar se pare ca este utilizata si de altii si este chiar recomandata. @sorteh Poate ca ar trebui sa pui via-uri in plus si pe portiunea de mijloc unde nu sint acum Link spre comentariu
felixx Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 #sortehFara probleme se poate remedia elegant pe cablaj in caz de eventualele "dificultati" la masuratori.Dati-i inainte cu proiectul. :yawinkle: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Sa ne fie asteptarea mai usoara avem doua variante: Sa continuam discutia despre bucle de masa sau sa deschidem un nou subiect: Preamplificator pentru QUAD 405. Eu sunt tentat sa folosesc o schema simpla cu un operational de calitate. Alte propuneri? Link spre comentariu
attic Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Este cea mai buna propunere de pana acum.subscriu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum