Guest1 Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 @alex mmEXCEPTIONAL !!!Tibi Link spre comentariu
vzsolt Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Are cineva planuri de a comanda mai multe cablaje?Si eu as fi interesat de 2 bucati :tonqe:Exista cumva schema/cablaj/componente recomadate pentru sursa acestui amplificator? Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Cam care ar fi costu final pe etaj impreuna cu PCB-ul ??si daca are protecite la scurt pe iesire ? Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 ...hop si eu cu 4 pcb... :smt039 Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Si eu cu 2 cablaje ! Comanda ferma .Face cineva totalul ?Vreau si componentele asa cum au fost mentionate de sorteh !Multumesc tuturor pentru acest proiect , deoarece ma gandeam de vreo 10 ani sa imi fac un quad 405 si nu am mai ajuns ( imi amintesc cu placere de un proiect de prin 1987-1988 de prin tehnium ( daca mai tin bine minte ) ).......Eu votez pentru varianta audiophila asa cum a fost propusa pe FR4 . Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 @sortehFelicitari pentru initiativa !Am urmatoarele observatii la cablajul prezentat de tine.Una este legata de amplasarea finalilor, acestia sunt prea apropiati si pot aparea probleme de disipare termica in cazul in care nu se foloseste un radiator adecvat. Este preferabil ca intre finali sa existe o distanta minima de 10mm. Pentru cablajul prezentat de tine se impune un radiator "carnos", cu un strat de aluminiu suficient de gros pana la aripioarele de radiere.O solutie ar fi sa te limitezi la 4 finali sau sa mai lungesti cablajul.A doua este legata de inductorul din puntea de curent dumping. Acesta are o lungime de aproximativ 30mm. Nu-mi dau seama daca este suficient spatiu pe cablajul tau.Incearca pe cat posibil sa pui componentele din puntea de curent dumping cat mai grupate si sa minimizezi eventualele capacitati parazite, fara a folosi in zona respectiva trasee de tip insula.Pe langa condensatoarele de 10000uF lasa loc si pentru o pereche de snubberi 100nFMKP + 1ohm/0.5W.Condensatoarele MKP MKS - WIMA sunt bune.Cele cu mica nu stiu de unde se pot procura la noi in tara. Vad ca 2SA970, 2SC2240, MPSA92, MJE15032 si MJE150033 apar in catalogul metrafo.In curand vine si partea de alimentare. numai bine,Tibi Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Prototipul la varianta mea de cablaj e acesta , ramane de incercat sa vedem cum suna .........http://i26.tinypic.com/312wa4x.jpg . Condensatorii de filtraj nu sunt cei care trebuie , vor fi inlocuiti maine (sunt doar pt poza ) . :weedman: Alex mm Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 28, 2008 Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 In functie de super pretul care iese s-ar putea sa iau mai multe, niciodata nu stii cand ia nevoie. :drinkers: Ar fi bine sa ne grupam pe zone geografice, sa nu trimita sorteh cablaje pentru fiecare.Ma ofer sa iau cablajele pentru cei din Cluj si apoi fac sa ajunga la destinatie. Le-as lua si pentru BM, daca colegul de forum adircf e de acord sa le duca. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 Buna ziua. Vreau si eu doua cablaje. :supz: Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 ...In locul rezistentei de 0.22R se poate folosi cel de 0.18R fara nici o problema, asa-i?Mersi.Da poti folosi rezistente si mai mici. Aceste rezistente au rolul de a balansa diferentele de Vgs care apar intre tranzistoarele finale. Fara aceste rezistente fiecare tranzistor final va lucra la alt curent de drena.Ideal ar fi ca aceste rezistente sa fie cat mai mici. In cazul acestui amplificator tranzistoarele finale nu trebuie imperecheate (canal n cu canal p), dar daca doresti poti selecta ca toate cele cu canal N sa aiba aproape acelasi Vgs. La fel cu cele cu canal P. Prim aceasta metoda poti minimiza rezistentele de sursa. Astfel vei obtine distorsiuni mai mici si factor de damping mai mare. Poti chiar simula acest lucru, diferentele nu sunt neglijabile.Tibi Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 Pentru a realiza o comparatie, se poate folosi amplificatorul cu finali bipolari?Trebuie realizat un minim de modificari pentru asta sau sunt modificari care includ inclusiv alta varianta de pcb? Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 Cateva lamuriri suplimentare. Condensatorul de intrare poate fi si de 1uF. Un condensator 1uF/400V MKP la Conex pe Maica Domnului costa 2lei. Condensatorul de 47uF care este in paralel cu cel de 3,3uF, face parte din bucla de DC offset. Puteti folosi si 100uF bipolar Nichicon Muse din oferta lui Sorteh, ocazie ce care se poate renunta la cel de 3,3uF. Repet, 2SA970 si 2SC2240 se gasesc pe oferta Metrafo. Aceste tranzistoare au fost alese pentru liniaritatea excelenta pe care o ofera la regimul de lucru ales de mine ~ Ic=4mA, zgomotul extrem de mic si tensiunea de breakdown mare Vce=120V. Ca inlocuitoare recomand BC546C si BC556C. Operationalul este partea cea mai "sensibila" a montajului. O mare parte din calitatea sonora a amplificatorului depinde de acesta. LME49710 este un operational care suna mult mai bine decat unele dintre cele mai elaborate etaje discrete. Nu o spun numai eu ... iar cine nu ma crede il invit sa incerce acest operational. Cel mai ieftin se poate procura prin http://www.digikey.com sau mai scump prin http://uk.farnell.com De puntea de current dumping depinde capacitatea acestui amplificator de a "corecta" distorsiunile. Condensatorul de 120pF musai silver-mica nu stiroflex. Se poate procura la un pret excelent de la http://thetubestore.com/capacitors.html Tot de acolo puteti procura Auricap, unele dintre cele mai bune condensatoare cu polipropilena existente pe piata in acest moment. Rezistentele din puntea de current dumping 2x1Kohm si 47ohm musai cu pelicula metalica. Sorteh are in oferta cateva rezistente de buna calitate. Nu folositi asa zisele RPM-uri romanesti - acestea nu sunt cu pelicula metalica. Au la baza un compozit pe substrat de alumina, au toleranta buna dar sunt foarte zgomotoase. Mult mai bune sunt MLT-urile sovietice. Vis-a-vis de scoala 21 din Ploiesti exista un magazin de unde puteti cumpara MLT-uri cu 5 bani/rezistenta. ;-) Pentru maniaci audiofili (ca mine) rezistentele cu tantal Shinkoh sunt Nirvana. Se pot procura de aici http://www.hificollective.co.uk/compone ... stors.html Nu neglijati alimentarea. De calitatea transformatorului, diodelor redresoare si condensatoarelor de filtraj depinde in mare masura rezultatul final. Nici mama schemelor nu va scoate din mizeria generata de o alimentare subdimensionata cu condensatoare chinezesti. Cele mai bune transformatoare sunt R-Core. In europa se pot procura de aici http://www.selectronic.fr In cazul transformatoarelor R-Core si C-Core modul cum le amplasati in cutie fata de montaj este critic. Transformatoare toroidale bune face Romtoroid. Sunt mai scumpe, dar va garantez ca diferenta de pret se reflecta in calitate. Ca diode de redresare folositi schottky sau soft recovery. Cele schottky sunt scumpe, ca soft recovery BYV79. Condensatoarele de filtraj cele slit-foil sunt exceptionale http://www.schuro.de/preisl-slit-foils.htm , pe locul doi Nichicon MUSE http://www.minisemi.com/index.html Va urez succes !!! Tibi Link spre comentariu
vzsolt Postat Ianuarie 31, 2008 Partajează Postat Ianuarie 31, 2008 @sorteh Schema poate fi descarcata -> http://dipaudio.ro/quad405/LQ405-DS/LQ405-SCH.pdfMersi de schema, e bine venita...As avea niste intrebari referitor la schema: vad ca ai introdus componente ce nu apar pe schema lui Tibi sau ai modificat valoarea altor componente din schema.Pe unele le inteleg (filtraj mai bun, separarea partii de putere de partea de intrare), pe aletele nu. Poti sa imi explici te rog urmatoarele: modificarea lui R1 si R3 (din cauza ca C1 e crescut la 1uF?); R12 27K (in loc de 22K); introducerea lui R2 1K si C2 100pF ? :smt017mersi Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 Condensatoarele de filtraj cele slit-foil sunt exceptionale http://www.schuro.de/preisl-slit-foils.htm Plata se face prin cont bancar si daca se comanda componente Mundorf cu valoare peste 100Euro, transportul este gratuit prin DHL, inclusiv la componentele adiacente ( de ex. condensatoarele de filtraj slit-foil). Dintre componente aliajul de lipit Mundorf Lötzinn, este varianta Pb free. Das MSolder Supreme (msol_sup, Liquidus 290°C/554°F) ist dank seiner unübertroffenen Leitfähigkeit in Verbindung mit seiner hohen Schmelztemperatur unsere Nr. 1 für Röhrenanwendungen sowie das Konfektionieren unserer Silber/Gold-Drähte, -Folien und -Kabel.Supreme-Lot, Sn88,6Cu1,8Ag9,5Au0,1 msol_sup/1,0mm/1,0kg - msol_sup/1,0mm/0,25kg - msol_sup/1,0mm/0,10kg Supreme-Lot, Sn88,6Cu1,8Ag9,5Au0,1 - 1,0 mm - 0,10 kg - 35,90 ? Supreme-Lot, Sn88,6Cu1,8Ag9,5Au0,1 - 1,0 mm - 0,25 kg - 88,50 ? Supreme-Lot, Sn88,6Cu1,8Ag9,5Au0,1 - 1,0 mm - 1,00 kg - 335,00 ? buy 8 of the same Mundorf item and you will get for this item additional 10 % discount In concluzie daca se cumpara 1kg de aliaj de lipit se incadreaza la transport gratuit si pentru un set de Quad405 100g este mai mult decat suficient si pe langa se pot comanda si condensatorii electrolitici split-folie. Amplificatorul LME49710 este in lista de la Metrafo. Link spre comentariu
DJ_Speedy Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 Ma bag si eu la 2 placi. :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum