Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

Schema pe care o folosesc eu in acest moment este atasata. Singura diferenta consta in tipul finalilor care sunt IRFP240 respectiv IRFP9240.Exista si o varianta audiofila pe care o am in lucru si care se va concretiza intr-un produs comercial. Aceasta varianta n-am s-o fac publica acum.Tibi

Link spre comentariu

@alex mmCred ca ai uitat C2b de 3.3uF (paralel cu C2 47uF), in rest mi se pare OK

La C2b se poate renunta. Nu este critic.@alex mmImi place aceasta ultima varianta de cablaj. Poti sa faci loc si la doi condensatori 4700uF/80V ?Tibi
Link spre comentariu

@tibi

Exista si o varianta audiofila pe care o am in lucru si care se va concretiza intr-un produs comercial

Ce anume va face diferenta intre varianta postata si varianta audiofila? tipul componentelor folosite (ex. capacitoare scumpe, alte componente active) sau modificari la valorile din schema?Ce anume intelegi prin varianta audiofila? :smt017
Link spre comentariu

[quote name="vzsolt...

Ce anume va face diferenta intre varianta postata si varianta audiofila? tipul componentelor folosite (ex. capacitoare scumpe' date=' alte componente active) sau modificari la valorile din schema?

Ce anume intelegi prin varianta audiofila?

Link spre comentariu

Si pentru ca am primit un morman de mesaje de aici si aiurea, majoritatea cu intrebari referitor la simulare, am pus la treaba LTspice care este free.

Numai pentru cine stie si vrea sa se joace in spice.

Tibi

Ps. schimbati extensia pdf cu asc.

Link spre comentariu

LTSpice e un jaf de simulator.

De acord cu tine. :-)Fata de NIMultisim este chiar primitiv, dar daca il folosesti cum trebuie poti sa obtii ceva rezultate.Cine vrea sa simuleze are acum doua variante.Tibi
Link spre comentariu

Am corectat ,cu toate ca pe ultima schema nu figura codensatorul de 3.3 uF :yawinkle: Posted Image

Alex mm P.S. Atentie la tranzistorii mici 2sa 970 si 2sc2240 nu corespund terminalele cu ce e in imagine :rolleyes:

Link spre comentariu

OPA134 credeti ca poate fi un candidat pt. Quad ? :smt017

OPA134 este un operational pe care eu nu-l agreez.

Este departe de transparenta pe care o ofera LME49710.

In aceasta aplicatie chiar si OPA627/637 este sensibil inferior lui LME49710.

Daca totusi se doreste o realizare cu buget mic NE5534, OPA604, TLE2071, OPA134 pot fi o solutie buna.

Tibi

Link spre comentariu

@alex mmImi place cablajul proiectat, desi personal nu as pune 4 perechi de finali, dar asa, cine vrea poate sa puna.Oare MJE15033, finalul din clasa A, respectiv MJE15032 de la sursa de curent, au racire corespunzatoare cu acel radiator?, avind in vedere ca acel radiator se afla in interiorul carcasei.Ce s-a intimplat cu varianta unde finalii sint pe cablaj separat? Mie mi s-a parut foarte practica acea abordare si MJE-urile s-ar putea pune pe radiator exterior.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări