Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...

Flir domnu, flir si nu-i una chiar ieftina., dar scrie si pe imagine. Ti-ar trebui citeva rulote ca sa le vimzi ca sa poti cumpara si tu una cu 400x300 rezolutie. Sint si mai ieftine, sub pretul unei rulote second dar si performantele pe masura (64x64).

Da ce-i asa de interesant?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai si cine a zis ca n-as avea bani... ? :) Asa sarac iti imaginezi tu ca sint ? La banii mei, imi iau una Full-HD ! Si mai imi ramane si de 3 papusi siliconice androide cu AI.

Ok, of fi FLIR, dar eu de unde era sa stiu ca FLIR e nume de firma ? Am crezut ca vreun cod tehnic ceva...

Chiar si asa, as fi vrut numele complet al acestui model ca sa il pot cauta sa aflu mai multe despre el.

Pai, ce sa fie interesant... E chiar misto ce face ! Sa poti sa te uiti la ceva si sa vezi temperatura fara sa atingi cu mana. E un fel de al 7-lea simt.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Blacksmith a spus:

Ia uite ce misto e asta, si e doar 500 euro: https://www.flir.eu/products/flir-one-pro/

Dar o merge la orice telefon... ?

Scuzati pentru offtopic. Poate se face un split si se muta la sectiunea potrivita...

Funcționează pe "orice" telefon in funcție de versiune pe care o cumperi. Ai observat pe site-ul respectiv ca poți selecta pentru iOS (conector Lightning) sau Android (conector type-C). Chiar daca aplicația Flir One este compatibila cu sistemul de operare al telefonului tău nimeni nu iți poate garanta ca rulează fără probleme pana nu conectezi camera.

La Flir One nu mi-a plăcut modul de "fixarea" pe telefon, adică daca iți scapă telefonul din mana (foarte posibil in șantier) sunt șanse mari sa rupi cel puțin un conector. Nu am înțeles nici necesitatea unul acumulator intern ținând cont ca oricum nu avea WiFI deci stătea in permanenta conectata la telefon.

Pentru a bibili un amplificator audio chiar nu se justifica achiziția unei camere de termoviziune. Daca ai idee ce ai făcut acolo inseamna ca știi punctele calde si poți măsura suficient de precis cu un multimetru dotat cu sonda de temperatura. Flir au produse bune dar scumpe, pentru electronica merg si chinezisme diverse (UNIT-T,  Guide, VEVOR ...)

Link spre comentariu

Se poate intimpla ca si un montaj calibrat corespunzator sa functioneze anormal din varii motive si una sau mai multe componente sa se incalzeasca excesiv desi nu ar trebui. Cu FLIR vezi ce si cum. Multi il folosesc si pentru a detecta mosfeturi sau driverele lor in scurt, cind sint mai multe in paralel, in special la placi video sau subanzamble cu componente SMD. Alimenteaza portiunea de forta cu o tensiune foarte mica, dar cu un curent suficient si vad cu FLIR care este componenta care se incinge, fiind in scurt are rezistenta interna minima si va disipa maxim. Depanare rapida, sau macar izolare a defectului, urmind apoi depanarea.

Oricine orice ar zice, una semenea aparat este util. Ca nu ni-l permitem toti, e alta mincare de peste.

Link spre comentariu

Una de 1024*768/100 cadre pe secunda costa între 150keuro și peste 300keuro. Camere de termoviziune F-HD nu exista. 1024*768 este cea mai mare rezoluție. Nu știu dacă pot sa facă la comanda cu rezoluții mai mari. 

Da, se pare ca ești bogat nu gluma. 

Camerele de termoviziune se folosesc în cercetare și în depanarea high tech. Un utilizator normal nu prea are nevoie de asa ceva. 

Link spre comentariu

Bai, nu fiti neata, va bateti joc de un topic serios cu tampenii...

PS: O camera din asta cu termoviziune se justifica daca faci multa depanare, te ajuta sa identici mai rapid anumite probleme. Dar daca o folosesti de 2-3 ori pe an atunci n-are rost s-o cumperi, blochezi niste bani.

Sigur, pe Blacksmith par sa-l deie banii afara din casa, deci lasati omul sa-si ia Flir de top. 

Unii isi iau masini scumpe si si le tuneaza in fel si chip ( multe optiuni ilegale sau la limita legii ) doar pentru a le scoate din joi in pasti sau in week-end din garaj sa se dea smeni, si sa-si mai traga o poza pe facebook asa din cand in cand. 
Eu mi-am cumparat masina ca sa merg cu ea zilnic oriunde am nevoie, prin urmare nu-i nici scumpa si nici tunata, dar e foarte bine ingrijita dpdv mecanic ( ca sa n-am emotii la ITP ). 
Asa si cu sculele, imi cumpar ce-mi permit si ce stiu ca am nevoie. 

Am o camera cu termoviziune primita cadou, dar o folosesc destul de rar, la cat e de scumpa m-ar durea inima daca ar pati ceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări