Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

incerc sa construiesc un quad 405,in varianta stereo.

sccema ar fi cea de pe hi-fi: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... sc&start=0

intrebarea mea este(mai ales adresata lui tvicol) dupa ce schema ar trebui sa-l fac?

am inceput sa caut componentele prin maica domnului,si am gasit mj15003 si mj15024 la pretul de 8 respectiv 13 ron. scria on si mexic pe ei,oare sunt originali?

si cum pot sa-i imperechez?

niste echivalente pentru bcy71,ztx753 si mje15033 daca se poate,ca eu n-am gasit acesti trz

nici cu lista de op-amp n-am avut noroc

acum verific si la bannerul de sus pentru componente(sigur se strang peste 100 ron :snakeman: )

ce transformator ar fi adecvat pt acest amp(stereo),adica tensiunea in ca si wattajul

daca are cineva si cablajul pentru aceasta schema,i-as ramane recunoscator :partyman:

pe masura ce descpoar noi probleme/aflu raspunsuri,o sa postez

Link spre comentariu

Cu ampliful nu te pot ajuta ca nu-mi place, dar cu trz. de care ai intrebat, uite aici:BCY71: PNP 45Vc-b/45Vc-e/200mA/0,35W/Beta 100 min/10mAPractic orice trz cu Uc-e mai mare de 45V si Ic min. 200mA: BC212;281;292;307-92/A-92/B-92;361;426;427;446;448;450;512;526;612;BCY79; etc.ZTX753: PNP 120Vc-b/100Vc-e/2A/1W/Beta 100 min/0,5ALa asta poti pune: 2SA761;2SB768;BD370D;372D;530;846;848;850; etc.MJE15033: nu merge atasat pdf-ul :axe: si are doar 90kB.PNP 250Vc-b/250Vc-e/8A/50W/Beta 50 min/0,5ALa asta merge si fratele mai mic MJE15031 chiar daca e la 160V, ca nu ai asa tensiune mare acolo.

Link spre comentariu

@alex mm-mersi mult pt cablaj,sa cumpar intai traful si radiatoarele sa vad cum bag placa acolo,daca nu ma apuc de proiectat cablajeu ai folosit cate un mjl21194 pe post de final? eu o sa folosesc ceva in capsula to3(imi place cum arata :smt007 ) dar asta depinde de ce,unde si cu cat gasesc@serrie9-ms pentru sfat,si eu m-am gandit la capodimonte,insa comanda minima e de 100ron,sa strang piese sa faca suma asta si vad,asta in caz ca nu gasesc prin bucms mult pt sprijin

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Cablajul are o mica "problema". Montarea regulatorului de tensiune pozitiva tip 7915. Presupun ca ai sa utilizezi varianta in capsula TO-220 a acestui regulator. Atunci, cablajul e putin gresit deoarece pinul din mijloc este intrarea acestui regulator. Daca privim capsula din fata ca sa putem citi scrisul, cu pinii in jos, pinul din dreapta este iesirea iar cel din stanga GND.

alex mm, va trebui sa refaci nitel cablajul. Apropo, ce program pt PCB ai utilizat ? Capsula regulatoarelor are o linie groasa lateral, sa inteleg ca aceea linie desemneaza partea metalica a capsulei care se prinde de un radiator ?

NUMAI BINE

Link spre comentariu

.....Am refacut dupa schema lui TIBI ultima versiune? :tonqe: cablajul , :yawinkle: sper sa nu fi greshit , cine vede vreo greshala , e binevenit sa ma corecteze :prayer: Deci cablajul , si finalizarea unuia dintre prototipuri Posted Image si poza Posted Image sa avetzi spor la treaba :smt006

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Cablajul l-am verificat, pare OK.

O recomandare alex mm: cand mai realizezi PCB-uri in programul Sprint Layout nu mai desena cu verde traseele pentru ca asta denota faptul ca traseele sunt pe partea cooper a cablajului imprimant. Daca sunt pe parte bottom aceste trasee, conform STAS, se traseaza cu rosu. Daca ai sa rascolesti putin programul Sprint Layout ai sa descoperi cum faci lucru asta. In al doilea rand, piesele au conturile desenate tot cu rosu, ai sa vezi in meniul propietati a acestui program ca imediat langa icon-ul cu bottom este icon-ul cooper. Dai click pe acesta si piesele au contururile colorate in galben, cum este si normal.

P.S. Dupa ce am incercat in decursul aniilor toate programele de proiectare PCB, cele mai simple cu facilitati multiple destinate conceperii de produse PCB la nivel de amator si nu numai sunt programele: Eagle, Circuit Maker, Sprint Layout si TCI. Tci este un program free - trasare manuale a PCB-ului - pe care va recomand sa-l descarcti de la adresa urmatoare: http://b.urbani.free.fr/pagetci/tci.htm. De fapt acest program il rocomand tuturor celor care nu au lucrat niciodata cu un soft dedicat si vor sa se acomodeze cu ceea ce inseamna un PCB. Apoi, se poate trece la Sprint Layout, Ultiboard, platforma DXP si de nu Mentor G.

NUMAI BINE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări