Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

" Viitorul ... "

Postări Recomandate

Acum îți spun și eu ceva din viața mea ...și tu nu mă crezi!?

Pe bune acum ...chiar crezi că ești buricul pământului când vine vorba de muncă?Nu-i chiar așa...mulți muncesc ,dar nu se laudă și nici nu stau pe forum să urască pe alții care ”nu muncesc ca ei și nu plătesc taxe ca ei”!

Link spre comentariu

Nu te cred pt ca stiu ce inseamna 12 ore de munca,nu 12 ore de stat pe scaun si numarat vrabii.Cat despre statul pe forum,a mai fost un retardat care tinea socoteala ce si cum la fiecare...te sfatuiesc sa iti vezi doar de treaba ta si sa nu ai ora sexuala cu alte subiecte.Vezi-ti de propaganda ta comunista si nu mai intoarce vorba cand nu-ti convine ceva.

Link spre comentariu

Incerc sa impac logica lucrului 16 ore pe zi, cu resemnare ta... Ce erai? Sclav pe plantatie?

Nu incerc sa te jignesc, nu te supara pe mine... Dar, sunt doua cazuri aici; Cazul asumat, in care lucrezi dublul orelor, pentru foarte multi bani, sau... cazul in care erai obligat pe foarte putin? Sau poate ambele.

Si totusi, ce anume era?

In constructii sigur nu, ai mei oameni sparg portile la orele 17:00. Desi, e posibil ca pe timpu' lu' tovarasu'...........................

Eu lucrez foarte mult, dar am si perioade lungi de pauza, cum am zilele astea, si program flexibil. Si ajungeam si eu sa lucrez 14-16 ore pe zi, dar nu ma vezi resemnat.

Eu incerc sa cred ca la cum o intorci ca la Ploiesti, cu asemenea abilitate, lucrai la "filatura". Se impaca si cu prgramul, si cu resemnarea, in context.

Link spre comentariu

Eu stiu cum veneam acasa dupa 12 ore in care aveam in spate (tehnic vorbind) o fabrica unde isi castigau painea 170 oameni.Ce inseamna sa te intrebuintezi sa pui pe picioare un utilaj defect,cand cei de pe flux aflati dupa utilajul defect nu-si puteau face treaba.Sa raspunzi cand un om nu-ti vine la treaba pt ca s-a imbatat,si sa gasesti solutii.Toti se uita la tine,si nu poti sa spui ca nu se poate,ca nu ai aia sau ailalta,ca o faci mai tarziu,sau ca nu ai chef.Rezerva nu ai,pt ca patronii nu-s chiar asa largi la mana sa scada din profit sa investeasca pt confortul tau in utilaje de rezerva.Pur si simplu te dai peste cap si rezolvi.Si asta nu se intampla aleator,ca sa zici ca stai intr-o zi 16 ore,ai rezolvat si pe urma esti linistit.In fiecare zi aveai probleme,pt ca fisa postului era full,nu erau doar utilajele in fabrica aia.La genul asta de servici ma refer,nu la stat la goange sau uitat dupa liberare,intr-un post la paza,unde poti sa dormi si 24 ore,dupa care sa pleci linistit acasa.

Link spre comentariu

Dar dacă ai fi lucrat în depanare electronice ...și ai fi avut un loc de muncă de 8 ore ...poate și mai mult !Și ca să-ți mai rotunjești veniturile mai făceai câte o reparație în particular ..De multe ori munceai degeaba ...pentru un prieten o cunoștință...

E...ce zici!? câte ore poți face !?Îți zic eu, te poate prinde și 3 noaptea ... pe urmă trebuie să te duci la muncă la 8-9 dimineață!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Cand lucram la asa ceva era parfum.

Gandeste ca un utilaj de care-ti vorbesc are parte electrica,electronica,pneumatica sau hidraulica si nu in ultimul rand,mecanica.O adevarata placere cand toate sunt interdependente,si mai ales cand ai stresul ca oamenii nu-si fac planul si nu-si iau salariile,daca tu nu te misti rapid,indiferent de problema aparuta.Ma lasi cu cadavrele tale din depanare in particular?Nu ai nici o relatie contractuala,esti la ciubuc...mare stres.

Link spre comentariu

Da nu e stres...mai ales când ai de reparat ceva care costă cât câștigi în câteva luni bune de muncă!

Habar n-ai ce înseamnă ...și cred că te gândești la reparațiile de tv-uri pe lămpi...probabil că de-astea ai reparat tu, odată! :rade:

Crezi că poți fenta pe cineva ...doar că n-ai un contract cu el!?Te înșeli ...și asta dovedește că ești complet desprins de realitate ...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Du-te si te plimba,nu are rost discutia cu tine,si nu e prima data cand ti-o spun,dar nu stiu cum se face ca mereu te bagi in seama.Fara obligatii,nu ai raspundere.Nu ai raspundere,esti platit asa cum spui,mai tango sau deloc...Ai impresia ca utilajele de care-ti spuneam,erau cu aburi si foarte ieftine?Cred ca tu habar n-ai ce vorbesti.Si da,am reparat si televizoare,si masini de spalat,am trecut prin etapele astea cand intrau in tara cu TIR-ul,nu vad ce gasesti asa rusinos in asta. Numai ca eu o faceam pt bani,nu pt prieteni,si nu m-am plans niciodata ca viata e nedreapta.Viata e asa cum ti-o faci.

Link spre comentariu

Dar cine s-a plâns !? Scuză-mă ....dar,cred că ”îți joacă mintea”! și în loc să citești exact ce scriu eu ...citești mesajele interlocutorilor mei ...care sunt (ca să zic așa, mai civilizat) inamici ...poate, chiar dușmani ! Mai ales când nu le convine poziția față de unele subiecte!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Habar n-ai ce înseamnă ...și cred că te gândești la reparațiile de tv-uri pe lămpi...probabil că de-astea ai reparat tu, odată!

Crezi că poți fenta pe cineva ...doar că n-ai un contract cu el!?Te înșeli ...și asta dovedește că ești complet desprins de realitate ...

n-am înțeles, de când îți permiți să mă trimiți la plimbare!?

De cand iti permiti sa-mi vorbesti asa.Daca eu eram arogant cand iti raspundeam,tu cand ma faci desprins de realitate si habar n-am,cum erai?

Link spre comentariu

Păi era o presupunere ...o concluzie la ce ai spus, că depanai electrocasnice!

Apropos...să știi că imediat după revoluție am lucrat și eu vre-o câțiva ani la o fabrică care avea regim de foc continuu...și trebuia să întrețin instalațiile electrice și electronice în așa fel ca să nu se oprească nici măcar 5 minute...așa că mai gândește-te când spui că nu știu despre ce e vorba!

Știu prea bine ...și mai stiu că acele utilaje nu se schimbă în fiecare zi...deci ai destul timp să le înveți defectele...Plus că în cazul ăsta trebuie să ai subansamble/piese de schimb pregătite din timp ...(în caz de...) în vreme ce, când faci depanare electrocasnice ...aparatele sunt altele, în fiecare zi ...deci, trebuie să ”sapi” frate ...până dai de defect!Știu nu este aceeași presiune...dar ...

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări