Liviu M Postat Decembrie 7, 2019 Partajează Postat Decembrie 7, 2019 Acum 6 ore, Cilibiu a spus: Atasez pozele si ma ocup de masuratori ale condesatoarelor. Pe viitor incearca sa nu mai pui electronicele chiar asa direct pe textile. Nici macar scurt, pentru poze. Cred ca ai auzit de electricitatea statica si efectele ei asupra diverselor dispozitive electronice. Chiar daca nu defecteaza dispozitivele de tot (adica par sa mai mearga), electricitatea asta statica poate "slabi" structura interna a dispozitivelor si astea pot ceda cand ti-e lumea mai draga. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 7, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2019 (editat) Stiu ce este electricitatea statica. Actual ma "curentez" de fiecare data cand ating clanta de la usa biroului. In trecut am lucrat la o firma de electronice si stiu ce este echipamentul ESD si protejarea antistatica. Coltarul meu (ceea ce se vede in poza) nu contine material fibros care sa produca electricitate statica. Este o piele intoarsa care nu produce incarcare statica. Oricum, mersi de atentionare, sunt totusi uimit cum de cineva a fost atent la acest detaliu. Mersi inca o data si toate cele bune. Editat Decembrie 7, 2019 de Cilibiu Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 (editat) In mod normal intre impamantarea casei si nulul de lucru ar trebui diferenta de potential sa fie 0v e posibil sa aveti o problema la impamantare.Auzisem undeva ca, daca exista diferenta de potential intre nulul de lucru si impamantare nu se face PIF centralei pana la remedierea problemei. Editat Decembrie 8, 2019 de valivoi Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Masurati va rog cu centrala scoasa din priza tensiunea intre impamantarea stecherului centralei si impamantarea prizei in care o alimentati /si tensiunea intre impamantarea stecherului centralei si nulul prizei in care o alimentati. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2019 (editat) Am masurat diferenta de pontetial intre impamantarea centralei si cea a casei cu stecherul scos don priza si este 0v. Diferenta de potebtial intre nulul casei si impamantarea centralei cu stecherul.scos din priza este de 1.2v. Ca si remediere ma gandesc ca dupa contor sa unesc impamantarea casei cu nulul se lucru, acest lucru a fost in trecut, eu am separat nulul de lucru de impamantare din motiv ca de mai multe ori cand sau facut modificari la instalatia electrica in oras au inversat nulul cu faza, de vreo 2 ori chiar au pus alta faza in locul nulului de a ars toate electrocasnicele de pe strada. Nu as vrea sa ma trezesc cu faza pe carcasa cuptorul cu microunde sau masinei de spalat sa ne electrocutam aiurea. Editat Decembrie 8, 2019 de validae litere Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 O diferenţă de câţiva Volţi dintre cele două împământări e nesemnificativă şi nu provoacă probleme.Puteţi lăsa prizele pe împământarea casei, dacă vă temeţi că s-ar putea ca vreun ,,Dorel,, să inverseze faza distribuţiei cu nulul şi să vă treziţi cu faza pe caroseriile aparatelor... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Inlocuirea fazei cu nulul cred ca sa intamplat de 5 ori si de 2 ori cu tensiune de 400v in loc de 240. Am montat protectie la supra tensiune dar nu gasesc nici o protectie pentru inversarea nului cu faza. Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Incercati sa luati legatura cu cei care au postat aici Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Îți trebuie o detecție de tensiune pe bara de nul pt că ce baga aia pe faza nu prea te deranjează, în sensul ca dacă se încadrează în limite min-max e ok. Și lipsa fazei nu te poate deranja în sensul ca nu produce pagube materiale prin distrugerea aparatelor. La bloc ar fi simplu dacă iei ca referință o armatura metalica din zidăria clădirii și o compari mereu cu nulul trimis de furnizor. Un simplu releu cu bobina la 220 ar putea face o treaba buna în aceasta funcție. Zic și eu, pt că n-am avut nevoie, dar dacă as fi în situație, asa as rezolva. Ce se face cu contactul acelui releu mai departe, depinde de imaginația fiecăruia. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 (editat) Acum 6 ore, Cilibiu a spus: Am masurat diferenta de pontetial intre impamantarea centralei si cea a casei cu stecherul scos don priza si este 0v. Diferenta de potebtial intre nulul casei si impamantarea centralei cu stecherul.scos din priza este de 1.2v. Ca si remediere ma gandesc ca dupa contor sa unesc impamantarea casei cu nulul se lucru, acest lucru a fost in trecut, eu am separat nulul de lucru de impamantare din motiv ca de mai multe ori cand sau facut modificari la instalatia electrica in oras au inversat nulul cu faza, de vreo 2 ori chiar au pus alta faza in locul nulului de a ars toate electrocasnicele de pe strada. Nu as vrea sa ma trezesc cu faza pe carcasa cuptorul cu microunde sau masinei de spalat sa ne electrocutam aiurea. Impamintarea casei este fix egala cu ZERO in cazul acesta pt ca daca se inversa nulul de lucru cu faza si nulul de lucru era legat cu impamintarea casei (dupa siguranta obligatoriu) atunci trebuia sa sara siguranta sau in lipsa sigurantei sa se topeasca firele. Editat Decembrie 8, 2019 de sesebe Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Asa credeam și eu, dar am auzit povestea asta de la un coleg care sta la casa, mai jos de dr. Vicol. Ar fi ras ăștia de la Enel câteva frigidere și vreo doua centrale. Pana atunci și eu credeam ca nu prea e posibil... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Am facut un test impamantari mele. Am luat un bec de 200w clasic si lam pus intre impamantare si faza. Am masurat tensiunea pe bec si in loc de 244v cat are intre nul si faza, aveam 190v, cred ca o sa fac un test cu siguranta automata de 32A, o sa pun faza prin siguranta catre impamantare sa vedem ce se intampla. Stiu ca sigurantele automate ca au C32 au In de trigar de 10x curentul nominal, nu cred ca pot ajunge la un curent de 320A pe impamantare. Daca la un curent de 0.6A aveam deja o cadere de tensiune de 50v......eu cred ca nu va depasi mai mult de 10A curent scurs catre pamant. Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 8, 2019 Partajează Postat Decembrie 8, 2019 Ceea ce suspectam eu s-a adeverit, aveti problema cu impamantarea,ar fi trebuit ca legat becul intre faza si impamantare sa nu scada tensiunea.E posibil ca ,la un moment dat un cumul de factori sa intoarca o tensiune parazita in centrala si sa se inchida circuitul prin teava de gaz, ce se intampla in cazul prezentat de mine mai sus, ceea ce ducea la defectarea repetata a placii de baza a centralei Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 9, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2019 Pana acum 2 zile nu am avut conectata impamantarea de la centrala la cea de la casa din cauza prelungitorului. Acum este conectata si vad ca deocamdata nu a mai aparut problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum