Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio Hi-Fi

bloower

Postări Recomandate

Sincer, daca este sa cumleri de acolo, mai degraba dai banii pe tda2030 deoarece atat acesta cat si cel lm-ul din link sun 100% contrafacute. Uita-te la magazinul polonez (t. M. E.) sa vezi cam care este diferenta de pret intre cele 2 lm1875...

Te cam contrazici singur... Nu vrei chinezarie, dar vrei chinezarie ca e mai ieftin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bloower

9

• sesebe

3

• franzm

2

• adi1967

2

Se referea la tensiunea cu care este alimentat integratul, adica dupa transformator, redresare si filtrare. Avand in vedere ca vei inlocui tda2030 cu lm1875, chiar dava acesta din urma este un pic mai potent, va fi alimentat, totusi, la aceeasi tensiune cu care era alimentat si tda2030 si va avea aceeasi sarcina. Prin urmare, puterea obtinuta va fi relativ asemanatoare. Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca tda2030 este fabricat de multa vreme doar de producatori chinezi nu cred ca cele folosite de producator sunt cu pedigree si prin urmare puti folosi, fara probleme si un tda2030 luat de la diverse magazine specializate.

Sunt o sumedenie de sisteme x. 1 pe piata, noi, care folosesc acest integrat si nu cred ca e de prin stocuri uitate pe undeva...

Spor la depanat!

L.E pentru initiator: desi sistemul se alimenteaza la 220v, la fel ca si alte echipamente electronice, aceasta tensiune este transformata intr-una mai mica, la care componentele electronice pot functiona. Aceasta transformare este facuta cu ajutorul unui transformator urmat de un modul de redresare si filtrare pentru a transforma curentul alternativ in curent continuu util pentru componentele electronice. Prin urmare, acel tda nu se alimenteaza direct la 220v c, mai degraba, la o tensiune de geulnul 2x20v cc (de exemplu)

Inteleg stiu ce este si ce face un transformator in mare parte.

Am inteles eu gresit, credeam ca se refera la tensiunea de alimentare a aparatului.

Nu am testat tensiunea de iesire din transformator dar TDA2030A are 22V deci ma gandesc ca are peste 12V.

Sincer, daca este sa cumleri de acolo, mai degraba dai banii pe tda2030 deoarece atat acesta cat si cel lm-ul din link sun 100% contrafacute. Uita-te la magazinul polonez (t. M. E.) sa vezi cam care este diferenta de pret intre cele 2 lm1875...

Te cam contrazici singur... Nu vrei chinezarie, dar vrei chinezarie ca e mai ieftin

Pai nu stiu de aceea am intrebat.

Link spre comentariu

Decat sa iei alt tip de final, pentru care trebuie sa-i faci alt pcb, mai bine cauti pe la colegii care repara tv, gen @Toni Marginean, la care poti gasi module final audio cu TDA2040-2050, garantat originale...

Link spre comentariu

Pai unul original este direct de la producator la peste 1000 buc cumparate 1.36$ + TVA cit o mai fi la ei.

Cum poti sa te gindesti ca unu de 2.93 lei poate fi original.

Unul original trebuie sa treaca de 10-15 ron daca ei in calcul intermediarii (cel putin 1 de obicei) si faptul ca trebuie sa faca profit si magazinul dar si intermediarul.

LM1875 este echivalent direct si poate inlocui fara nici o modificare de cablaj sau componente pe TDA2030.

edit: preturile la unul original direct de la producator. - peste 3$ la pina in 10 buc cumparate.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu am testat tensiunea de iesire din transformator dar TDA2030A are 22V deci ma gandesc ca are peste 12V.

....

Profita de oferta D-lui Franzm, crede-ma nu-s multi ca Dumnealui :)

Apoi pe viitor la cat de proaste sunt sistemele care folosesc 2030/2050 chiar nu merita sa irosesti banii pe un 1875 original, pune fara ezitare 2050 oriunde se folosesc seria asta ( 20xx ), n-ai sa-l scoti tu cu un singur integrat din suburbia electronica in care se afla.

Link spre comentariu

ca sa nu mai lungim discutia va spun ca eu am luat vara trecuta mai multe bucati tda2003 si tda2050 de la "miv..."si nu au fost probleme.

sunt marcate ST facute in china.

am tot inlocuit si nu au fost probleme.

din experienta mea in depanare va spun ca tot ce am cumparat marcat ST (atat integrate cat si tranzistoare) nu au fost probleme.

cand este sa se defecteze indiferent de care punem tot cedeaza.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ST fabrica aproape toate componentele in China si avand in vedere ca TDA2030 "original" este ST prin definitie devine chinezesc.

M-am uitat si eu pe site-urile de unde iau de obicei componente si unde sunt destul de sigur de provenienta (RS si Digikey) si se pare ca nu mai este disponibil deci se pare ca este adevarat ca nu se mai fabrica.

Totusi din recuperari cred ca este cea mai buna idee.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări