Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mouse optic

Arcer

Postări Recomandate

Salutare, stie cineva cum se poate mari distanta la care "vede"un mouse optic la ~2cm. Sau o solutie non-mecanica pentru a sesiza translatia intre ele a 2 placi de metal aflate una linga alta la distanta 0...2cm. Am nevoie de acest lucru intr-un proiect important. Este vorba de un fel de macara automata care muta niste cosuri metalice. Trebuie sa sesizez daca aceste cosuri aluneca accidental fata de masa mobila a macarelei care le manevreaza.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Arcer

2

Poti sa folosesti niste senzori inductivi de proximitate cu invatare de la Schneider Electric. Parca se cheama "Osiprox" sau ceva de genu.

Dupa un schimb de e-mailuri cu cei de la Schneider am ajuns la concluzia ca acestia nu sunt potriviti. Intr-adevar, senzorii au un buton pe care daca-l apesi senzorul intra intr-un mod de lucru "reglare", dar nu se pune problema ca acest lucru sa se intimple odata la minut, asa cum ar face "robotul" meu in caz de functionare. De ex daca parametrii senzorului sunt stocati intr-un EEprom, acesta este garantat la 1 milion de scrieri. Totusi nu stie nimenea cum se poate mari distanta la care "vede" un mouse optic la 1cm sau chiar 2 cm? Sau sa-mi recomande un mouse optic cit mai performant din acest punct de vedere, sau sa-mi recomande unul care sa nu-si stinga ledul daca-l ridici de pe MousePad... Sau daca se poate "fenta" mouse-ul in asa fel incit sa nu-si stinga ledul si daca-l ridici de pe pad.Ma gindesc la mouse optic pt ca este un device HighTech ( are DSP in el ) LowCost. Un astfel de device ar "vedea" imediat daca placa din fata lui ar aluneca, fara sa trebuiasca sa imprim pe acea placa ceva anume ( suprafata vopsita ar fi de ajuns ).
Link spre comentariu
Vizitator alex

Cauta senzori specializati. Spui ca este vorba de placi metalice. De ce nu incerci niste senzori Hall?Mouse-ul optic nu a fost proiectat sa vada la distanta, "puterea" cu care "vede" poate fi modificata doar folosind alta lentila. Ledul poate fi pus pe direct insa nu stiu cat te va ajuta.Totusi, asa cum am spus si mai sus incearca cu senzori Hall, eventual la nivel amatoricesc, cu o camera video si cu ceva soft de detectie a miscarii.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator CYCLER

... sau, daca deplasarea este perpendiculara pe directia senzorului, cu o raza laser, o scala gradata alb-negru (finetea ei depinzand de cat de precis doresti sa masori deplasarea) si o fotodioda + lentila focalizat pt. distanta respectiva (oare e prea SF ?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări