gigawat Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Va salut stimati colegi si va urez un an nou cum vi-l doriti. Am si eu o nelamurire si anume daca pot inseria 2 surse atx care nu sunt identice.Am nevoie de 24v.Imi poate spune cineva daca a facut asta si merge? Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Merge. Acum vreo 15 ani, intr-o iarna, avand Dacia 1310 cu bateria varza , am incarcat bateria pe masina cu o serie de 2 surse, un 5 si un 12. Link spre comentariu
Mark S Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 (editat) Asa este, merge. Se pot inseria iesirile aceleasi surse sau 2 (ori mai multe) surse separate, la fel ca bateriile. Nu are importanta producatorul sursei, dar e bine sa fie de aceeasi putere ptr ca in cazul unui consum mare, cea de putere mai mica se va arde. Editat Ianuarie 5, 2018 de Mark S Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Cei care ati inseriat 2 ATX aveati prize cu impamantare si cablu de alimentare cu 3 fire? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Merge. Acum vreo 15 ani, intr-o iarna, avand Dacia 1310 cu bateria varza , am incarcat bateria pe masina cu o serie de 2 surse, un 5 si un 12. Si la un scurt circuit facut accidental pe iesire,care din cele doua surse intra in protectie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 La una tre sa desfaci impamantarea. Am facut eu. Merge, dar la mine ori era una peoasta, ori defecta. Pe la 5A imi intra in protectie. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 (editat) O parere de neprofesionist,dar care functioneaza( incercata de mine) dupa ce am citit cite ceva aici pe forum Schimbate diodele de pe -12v cu o dioda dubla catod comun (1620rg),intarit cablajul pe traseul -12v si inlocuita sarma de pe inductanta de iesire cu una la fel de groasa ca pe 12v Astfel am obtinut 3,3v;5v;12v;15v;17v;24v Asteapta si alte sfaturi Editat Ianuarie 5, 2018 de Sandu 64 Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Poti incerca asta : Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 (editat) Astfel am obtinut 3,3v;5v;12v;15v;17v;24v 15, 17, 24V facand abstractie de vechea masa. EDIE: @cip ai pus desenul la ce a prezentat @Sandu, la dansul e varianta mai buna pt ca foloseste socul comun. Editat Ianuarie 5, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Mai clar: masa iesirii e (oarecum? sau zdravan?) conectata la "impamantare". cel putin una din surse va trebui izolata (intrerupta acea legatura), altfel una din surse va fi scurtcircuitata. In principiu, secundarul fiind izolat GALVANIC, se pot inseria oricate surse, pe orice tensiuni (din cele disponibile, desigur). Insa ramane o solutie de urgenta, o improvizatie, in principal deoarece comportamentul protectiilor poate fi altul decat ne dorim. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Poti incerca asta : Deja sa dat aici cea mai buna solutie si fara complicati,am facuto si eu si functioneaza perfect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum