Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare sursa S-40-12

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si da, sursa asta nu are OVP. Ceea ce se intampla la marirea tensiunii pe iesire creeaza un dezechilibru care blocheaza sursa.

Adica un soi de OVP, ca e premeditat sau nu, probabil este mai putin important, efectul conteaza si a fost explicat.

Oricum din ce inteleg problema a fost rezolvata, s-a obtinut ce se dorea, chiar daca pretul este dupa opinia mea un regim mai mult sau mai putin fortat.

Link spre comentariu

Da, optocuplorul este legat așa cum spuneți voi dar tot nu sunt convins că așa cum s-a descris se face protecția .

Apropo, nu reușesc să ridic exact schema ( e greu de pe poză ) , de ce sunt așa multe componente legate la pinul 3 ? Am identificat rezistența dinspre sursă și condensatorul la masă dar mai departe nu mă descurc. Mai sunt două componente parcă .

Link spre comentariu

Am vazut si eu dupa ce @sesebe a spus de al doilea optocuplor. L-am confundat cu un condensator.

MOC3022 este un optotriac cu iesirea legata la pinul 1 al UC-ului si masa. LED-ul este legat printr-o rezistenta si o dioda la iesire, pozitionate sub traf. @Aw Genetix, verifica daca nu cumva acea dioda este un zenner de 15V. Este posibil ca asta sa-ti faca probleme. Daca este zenner, pune una de 18V!

@udar, este o rezistenta de 680K (cred) si o dioda polarizata invers legata la bara de 300V. Posibil sa fie o dioda zenner de 300-350V cu rol OVP. Se deschide cand tensiunea pe condensatorul de filtrare creste peste o anumita valoare aplicand mai mult de 1V pe pinul 3.

Si mai este un condesator, C16, legat la pinul 4.

Se pare ca nu este chiar o sursa ordinara!!!!

@Aw Genetix, fa si tu un gest frumos si raspunde la ajutorul ce ti se da cu schema sursei! Cat te delectezi cu o bere, scoti si schema!

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Condensatorul ăla dinspre pinul 4 nu eram sigur de el , mi se pare ciudat. În rest se pare că se folosește pinul 3 la OVP dar nu pe ieșire ci pe intrare ! Iar OVP pe ieșire se face probabil cu al doilea optocuplor.

Compensare de pantă nu cred că e cazul aici . Și ar fi oricum o rezistență , eventual după un repetor .

Link spre comentariu

N-am văzut niciodată schema internă ( de detaliu ) a lui 3842 și nici nu cunosc valorile condensatorilor de pe placă așa că e o simplă presupunere - o fi vreo formă mai eficientă pentru LEB care să folosească un condensator mai mic de la pin 3 spre masă îmbunătățind asfel răspunsul controlului de curent .

Link spre comentariu

verifica daca nu cumva acea dioda este un zenner de 15V. Este posibil ca asta sa-ti faca probleme. Daca este zenner, pune una de 18V!

Sub transformator, este un zenner de 15V. Acum sursa merge pana in 16.8V. Evident, nu imi trebuie decat 15.8V

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări