Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lacuire tamplarie de interior

Vizitator teh-nicu

Postări Recomandate

Vizitator teh-nicu

La multi ani!

Vreau sa montez o usa din brad la camara, pe care sa o lacuiesc, incat sa ramana culoarea naturala.

In bucatarie e cald si se mai face si umezeala, ca hota nu trge chiar tot, iar in camara e rece.

Stie cineva sa-mi spuna cu ce sa dau inainte de lacuire, ca sa nu se curbeze din cauza eventualului condens?

Link spre comentariu

Pai rolul lacului este tocmai de a forma o pelicula intre fibra lemnului si mediul ambiant pentru a nu mai absorbi umezeala.Eu am dat strat de lac pe ambele fete de usa,dar si pe canturile laterale superior si inferior a usii,slefuire,alt strat,slefuire si un strat final.este o usa de baie si nu are nici o problema de 10 ani

Link spre comentariu

Cum a spus si colegul mai sus, cateva straturi de lac si nu o sa ai treaba cu acel condens. Mai ales ca este la bucatarie.

Daca vrei sa ramana culoarea naturala, foloseste un lac transparent, fara bait. Totusi, chiar si lacul pur,inchide putin nuanta lemnului.

Spor la treaba si sa ne tii la curent.

Link spre comentariu

Slefuirea dupa primul, eventual al doilea strat de lac se face deoarece in contact cu lacul se mai ridica"mustati" de la prelucrarea lemnului.Daca vreti sa dati o alta nuanta lemnului v-as sfatui sa o faceti cu bait ,apoi lac, nu lac 2 in 1 inclus baitul in lac deoarece lacul 2 in 1 este o porcarie,se separa culoarea de lac,chiar daca este amestecat foarte bine si da pete de culoare nu iese uniform.

Link spre comentariu
Vizitator teh-nicu

Cand am pus lambriurile, pe spate le-am dat cu ulei de in iar dupa montare le-am dat direct cu palux. Dupa ce am luat "mustatile" cu smirghel, am mai dat un strat si a iesit perfect.

Folosesc palux pentru ca se usca mai repede si este mai rezistent decat lacurile simple.

Nu stiu daca paluxul prinde bine pe uleiul de in. Ar mai fi o varianta cu grund pentru lemn. Poate ma lamureste cineva mai cu experienta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări