romicap Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Schema : Lampa : La gata dupa doua zile de lucru +probe: Concluzii : O ,,lampa " cu rezultate spectaculoase , fara microfonie , cu distorsiuni insesizabile la un miu de 180 .Daca don Lazaroiu citeste acest topic si va avea timp , o simulare Spice a schemei ar fi interesanta si binevenita ,tnx. Si amplificatorul pe care va functiona , amplificator in faza de proiect , un PP probabil cu EL34 sau PL502 in final si 6N5P defazor .Sasiul este facut in mod profesionist in Italia sub supravegherea atenta a unui exmembru de mare valoare al Elforum . PS In schema sunt notate detalii despre Uin , U out , tensiunea si curentul anodic al lampii . Editat Ianuarie 4, 2018 de romicap 3 Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Interesanta lampa! O folositi pentru intrarea de doza magnetica desigur dar ar fi buna si pentru intrare de aux de exemplu , ati incercat ? Acum am vazut postarea lui Lazaroiu la simulari ! Deci e chiar o lampa minune. Am remarcat in datasheet ca tensiunea de filament e oarecum critica, are o plaja mai redusa(6-6,6v).Cum ati conectat-o in circuit , lipit direct pe electrozi ? Sau se poate gasi un soclu ? Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Lampa are soclu original : Problema e ca lampa , precum majoritatea lampilor ceramice presupune racire cu aer deci ventilatie ,asa ca am renuntat la socluri in favoarea unui radiator care chiar isi face treaba . Lipiturile sunt facute direct pe electrozi . Ufilament mai mare decat scrie in foaia de date scurteaza viata lampii iar mai mica de 6V face ca emisia catodica sa nu fie Ok ! Editat Ianuarie 6, 2018 de romicap Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Asa cum se vede in foto , cu doua lampi, cam cat se incalzeste radiatorul(banuiesc ca e din sursa calculator nu ?).Chiar ma uitam cam dezamagit ca are doar 200h garantat dar banuiesc ca in regim audio la 3-4 mA curent anodic s-ar putea sa "traiasca" mai mult Asta am gasit in datasheet-ul sovietic dar aici e altceva ! Pe cine sa crezi ? 6S17K.pdf Editat Ianuarie 6, 2018 de gheo23 Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Chiar ma uitam cam dezamagit ca are doar 200h 2000h...in datasheet...sa fie eroare de scriere... Link spre comentariu
Vizitator rego Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 200 e corect. La ce erau folosite aceste lampi,era prea mult si 100 de ore. Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Sau...500h ! In fine, dar cam cat se incalzesc cele 2 lampi pe radiatorul pus de tine romicap ? Asta ma interesa. 6S17K.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Sau...500h ! In fine, dar cam cat se incalzesc cele 2 lampi pe radiatorul pus de tine romicap ? Asta ma interesa. Tubul este atat de mic incat va inchipuiti dv.cum sunt acolo electrozii construiti,cred ca G1 este micrometric langa katod (filament) asa ca se va afla chiar in acel nor de electroni din jurul catodului si din aceasta cauza se si produc acei curenti de grila de semn negativ (se formeaza o micro-pila termica). Cat priveste caldura produsa de acest tub nu poate fi vorba decat de "puterea" filamentului,vedeti ca filamentul consuma pana la 2W (!!!!),asadar trebuiesc disipati acei 2W in asa fel incat corpul tubului sa nu depaseasca o temperatura care il va facea instabil ,este posibil ca uneori sa ajunga la o valoare de 100*C (sau pe aproape). Eu am vazut un montaj de corector RIAA realizat cu aceste tuburi si care functiona de ceva anisori ,in schimb nu erau pusi pe radiatoare,doar ca pe anozi(plotul e la anod) erau prinse capsule paralelipipedice de la tranzistorii cu germaniu de tip AC180,nu stiu daca va mai aduceti aminte(!),deci cam alea erau radiatoarele!!! Pentru interesul general cam asta era si schema acelui RIAA: Editat Ianuarie 9, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 (editat) Sau...500h ! In fine, dar cam cat se incalzesc cele 2 lampi pe radiatorul pus de tine romicap ? Asta ma interesa. Temperatura pe corpul lampii este de pana la 50 de grade celsius . Initial am folosit soclul origunal pozat in topic ,undeva mai sus dar nu am fost multumit si am ales varianta ce se vede, adica radiator de Al. Lampitele sunt puse cu catodul pe radiator si rezultatele sunt bune. Don Lazaroiu , merci pentru RIAA . Lampile astea sunt fantastice si in preamplificatoare pentru chitara , sunetul (spectrul armonic redat ) fiind usor de modificat in functie de gustul instrumentistului . In ceea ce priveste durata de functionare si eu am vazut ca , mai nou , sunt declarate 2000 de ore adica o perioada obisnuita pentru lampile exmilitare rusesti . Editat Ianuarie 10, 2018 de romicap Link spre comentariu
elm Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 200 e corect. La ce erau folosite aceste lampi,era prea mult si 100 de ore. La ce erau folosite (dacă tot ați aruncat buzduganul)? Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Amplificatoare de semnal de inalta frecventa. Link spre comentariu
Vizitator rego Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 La ce erau folosite (dacă tot ați aruncat buzduganul)? Ceva treburi militare care făceau bum la destinatie. Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 La ce erau folosite (dacă tot ați aruncat buzduganul)? Sisteme electronice de ghidare a rachetelor balistice actualmente casate ,dezafectate . Undele radio nu inseamna doar ce stim noi ci o mare parte din aplicatii s-au facut si se fac in industria de razboi . Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 (editat) Postez aici primul AAF pe anul acesta , un SE cu corector Baxandall (6N2P) , 6N5P driver si PL502 final si VUmetru analog pe ambele canale facut cu BC107 si leduri vintage) Amplificatorul este de vanzare. Se vinde cu tuburi finale nos de rezerva iar pretul este de 1400 lei adus acasa la client ,oriunde in RO Editat Ianuarie 10, 2018 de romicap 1 Link spre comentariu
ALVIN Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Arata bine, felicitari! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum