Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statii de lipit

sasu

Postări Recomandate

Niciodata. Doar spuneam si eu asa, ca sa ma aflu in treaba.

Aiaii. Nu mai zic nimic.

Imi cer scuze.

Nui nici o problema si la tv-uri se schimba ic-urile pe dedesupt cu plita si pe deasupra cu suflanta deci despre ce vorbim aici , la telefoane in lipsa de plita se schimba ic cu suflanta pe dedesupt ca daca dai pe deasupra zborii piesele smd asta bineinteles sa fie liber pe sub placa ca altfel nu se poate schimba , dar stifturile din ziua de azi au doar pe o parte 3 ic si gata telefonul :rade:

Link spre comentariu

Mai bine nu mai scrie, ca te faci de ras singur singurel. :)

Vad ca nu esti de meserie si habar nu ai ce spui :96 Ai schimbat tu vre-un nand flash si stii? eu cred ca nu si atunci abtinete daca nu le ai cu electronica , vino la mine in atelier si iti arat ce stiu sa fac ca nu ma laud aiuria

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Vai vai , ca arogant mai esti.

Am facut 12 ani de service telefoane. Ti se pare ca m-ai impresionat cu un nand flash?

Am schimbat sute de mcu de nokia .

Tare sunt curios ce ti-a mai ramas dintr-un telefon dupa ce ai schimbat flash-ul incalzind-ul pe dedesubt.

Ma retrag din discutie, ca vad ca esti atotputernic si atotstiutor.

Multa sanatate.

Link spre comentariu
Vizitator Savada Doru

Vai vai , ca arogant mai esti.

Am facut 12 ani de service telefoane. Ti se pare ca m-ai impresionat cu un nand flash?

Am schimbat sute de mcu de nokia .

Tare sunt curios ce ti-a mai ramas dintr-un telefon dupa ce ai schimbat flash-ul incalzind-ul pe dedesubt.

Ma retrag din discutie, ca vad ca esti atotputernic si atotstiutor.

Daca nu cunosti,mai bine te abtii.

Editat de Savada Doru
Link spre comentariu

Mai bine nu mai scrie, ca te faci de ras singur singurel. :)

Si uite ca am dreptate cite piese are acest telefon , vezi ca nu stii ce spui , altele au mai putine piese

2018-01-06-1278_1.jpg

2018-01-06-1279_1.jpg

Link spre comentariu

WHAT ? Omul nu suporta clonele si mincinosii .

Poti sa il condamni pt asta ?

Mai, eu oameni in lumea lor ca aici nu am vazut nici pe facebook. Doamne, dar ce sperati sa obtineti ?

Editat de dorofteius
Link spre comentariu

pe letcon si eu o tin la 230-270v functie de tipul fludorului.

si eu lucrez cu varful original desi am cumparat altele de rezerva,de diferite forme si dimensiuni.

Nu stiu ce sa zic , ciudat , la Zd915 ori difera termosenzorul de la pistoalele originale fata de cele cumparate , probabil mai nou fabricate ,

sau am folosit inca de acum cativa ani o setare improprie si comuna la majoritate statiilor de lipit 380 -420 .

Pistolul de extractie nou ,il am cam de o luna iar inainte de a incepe lucrul l-am testat in diferite trepte de temperatura,

iar 270 mi sa parut Ok chiar pentru Lead free ,vis-a-vis de vechiul pistol pe care-l foloseam intre 380- 420 si uneori parca era insuficient .

Nu pot sa-mi mai amintesc daca acu cativa ani am facut testul cu fludorul , (probabil da) clar e ca dupa catva timp de folosire ,

se innegrise , suportul de prindere al varfurilor incepuse sa joace iar , cele 3 varfuri din dotare aratau de parca as fi sudat cu ele ,

(aveau rupturi in suprafata de contact cu pcb-ul ) .

Pistolul nou a costat circa jumatate de pret din cat am dat pe statia completa acum cativa ani .

Statia cu totul a fost vreo 70-80 € iar pistolul nou 36 € .

Dupa interventiile din decursul ultimei luni la 270 de grade arata ca nou .

Off topic.

Dani502017 lasa-ne te rog sa discutam aici linistiti , cloneaza-te multiplica-te, schimba-ti fata si fa diversiuni pe foruml tau .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

270, la leadfree ? Ce fac eu gresit ? Ca nu imi dau seama.

La mine, pana la 400 cu zd-ul , vorbesc singur.

Aici, chiar am nevoie de sfaturi. Ca eu cred ca gresesc undeva.

Link spre comentariu

Pai tocmai am scris mai sus ca e cu pistolul nou cumparat . Nu inteleg nici eu clar de ce .

La 220 se topeste fludorul normal .

Eu din reflex inmoi fldorul leadfree cu fludor obisnuit ,

dar am probat si simplu cu statia setata la 270 pe leadfree si merge .

Ori e termosenzorul defect la mine , ori termosenzorul de la pistolele noi da temperatura exacta a varfului si "stie de realitatea punctului de topire " habar nu am .

Cu o luna in urma eram in stare sa dau cu ea de pamant , si sa-mi iau ceva profi , dar zic hai sa mai risc o

mica investitie de recuperare si sa schimb pistolul ,(citisem pe undeva cred ca tot pe aici sau in alta parte ca pistolul original e dezastru) .

Voi vedea cat va tine minunea .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ecu injectie, de megane 2 DDCR, masina din 2007, cu zd917, cam pe la 450 am reusit sa mai iau din fludor. Si nu tot.

Am terminat cu tresa filmul.

De aia spun. Nu ca cineva nu stie. Dar posibil sa nu am eu noroc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări