Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statii de lipit

sasu

Postări Recomandate

Ma batea gandul sa-mi cumpar un pistol S-993A care costa nu mai putin de 136$, dar cred ca as iesi mai bine cu un ZD915(are si reglaj de temperatura) care costa si mai putin 340 ron.....ce spuneti stimabili colegi?

Uite Costica eu folosesc aceste statii ZD-912 il am din 2006 si merge struna si acum si vezi letconul la ce temperatura merge la 226grade ffoarte bine , ZD-915 il am de 2 ani sau 3 ani nu mai tin minte bine si merge ffoarte bine si ZD-915

2018-01-06-1272.jpg

Si uite varful la Letcon este in stare perfecta din 2006 rezistenta sa ars o data dar varful este ca si nou

2018-01-06-1273.jpg

Link spre comentariu

Poate tine si mai mult, daca nu-l folosesti.
Ma pot lauda ca am un letcon de cel putin 6-7 ani si arata /functioneaza ca nou, l-am bagat in priza 5 minute si cand am vazut ca e in stare sa treaca prin cablaj l-am lasat in ambalajul original.

Pentru cei ce folosesc letconul albastru de la Pensol: de unde cumparati alt letcon / varfuri? La TME au cand bune cand proaste, nu-i inteleg. Primul letcon Pensol inca ma tine dupa 5-6 ani dar ulterior am mai cumparat unul si varful + rezistenta au cedat muuult mai repede (1 luna varful si 6 luni rezistenta), cablul de alimentare era mult mai rigid ca la letconul vechi.

Link spre comentariu

Eu am luat o rezerva de letcon la al meu Pensol si tot asa, cel nou avea cablul mai rigid decat originalul. Varfurile tin cam doi ani, dar folosesc diferite dimensiuni la diferite lipituri.

Link spre comentariu

Cum poate tine un vârf 11 ani?Nici weller ,nici metcal nu tine mai mult de un an și costă de numa. Eu chiar nu pricep cum poate tine 11 ani unul.

Da dane tine cel original ca dupa ce sa ars rezistenta am cumparat letcon complect cu un varf mai subtire un pic si acest varf care lam cumparat cu letconul sa indoit dupa o luna de utilizare dar cel original de la statie merge si acum si credema cal folosesc zi de zi , eu rep0ar si telefoane si la ele este nevoie de letcon in mare parte ca mai repar si display de la telefoane

Link spre comentariu

eu rep0ar si telefoane si la ele este nevoie de letcon in mare parte ca mai repar si display de la telefoane

Si te descurci sa repari telefoane cu acel varf asa de gros? :rade:

Link spre comentariu

Si te descurci sa repari telefoane cu acel varf asa de gros? :rade:

Da de ce nu? ai reparat vreun telefon si nu stiu eu? de ce sa nu mearga la lipit , am salvat sute de display-uri de telefoane la care nu se gaseau de cumparat display-uri cu acest varf sa stii ca este perfect pentru telefoane mai ales cu microscop sa le repari , dar asta stie doar meseriasi cei pe linga nu stiu acest lucru si rid aiuria

Link spre comentariu

Sincer,n-am reparat asa ceva dar am desfacut cateva si am vazut ca sunt pline de piese marunte.Tu spui ca repari displayuri de telefoane,dar intervii si pe placi pentru a inlocui piese?

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Sincer n-am reparat asa ceva dar am desfacut cateva si am vazut ca sunt pline de piese marunte.Tu spui ca repari displayuri de telefoane dar intervii si pe placi pentru a inlocui piese?

Integratele se inlocuiesc cu suflanta cu aer cald si cu letconul mai refaci cite un traseu cu lita unde este intrerupt dar daca nu stii atunci abtinete de la comentarii , poate sa comunice orice depanator GSM , un exemplu un cond mic pe PCB il schimb cu suflanta sau o rezistenta

Link spre comentariu

Ai putea sa o lasi mai moale cu aroganta ca nu-ti ajuta deloc.Dar oricum imi pare rau ca acum n-am la indemana un telefon mobil desfacut pentru a face niste poze la placa si sa insemnez niste piese marunte iar apoi sa-mi spui daca crezi ca le poti inlocui folosind acel varf de letcon.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Ai putea sa o lasi mai moale cu aroganta ca nu-ti ajuta deloc.Dar oricum imi pare rau ca acum n-am la indemana un telefon mobil desfacut pentru a face niste poze la placa si sa insemnez niste piese marunte iar apoi sa-mi spui daca crezi ca le poti inlocui folosind acel varf de letcon.

La piese se da cu suflanta pe dedesupt si se inlocuiesc ffoarte usor dar asta doar cine stie , deci de cite ori sati spun ca nu inlocuiesc piesele cu Letconul ci cu suflanta

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări