Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statii de lipit

sasu

Postări Recomandate

Multumesc pentru incredere.

Am bagat service de telefoane vre-o 12 ani, cu schimbat de procesoare si tot tacamul.

Acum fac service auto, ce-i drept, sunt mai mari componentele, dar nici eu nu mai am 20 de ani.

Folosesc pt bga cu succes aceeasi statie.

Am facut in regim diy o statie cu preheater lampi halogen(12 bucati) , si top heater ir . Merge ok, dar prea rar am de lucru cu ea.

Ai butonul "Quote"(citeaza) de ce nu il folosesti?, ca sa stim si noi pentru cine ai raspuns........

"Folosesc pt bga cu succes aceeasi statie.", adica de care statie?

Link spre comentariu

Intre Metcal MRS-1100A din dotare si X[/size]-[/size]Tronic 5040-XTS , prefer [/size]X[/size]-[/size]Tronic 5040-XTS[/size]

Eu am un principiu : " Sunt prea sarac pentru lucruri ... ieftine" - 2 lei dai , 2 lei face ![/size]

Ai Metcal MRS-1100A?,Cat a costat?

Nu îmi vine să cred că un xytronic e mai ok.

Link spre comentariu

Eu am Lukey 852d+ soldering station,a fost undeva la 400 RON acu "cativa" ani.Eu sunt multumit dar problema domnilor este calitatea

varfurilor.Acestea daca nu sunt in interior din cupru ci din alama vai si amar cand trebuie sa faci lipituri cu cositor fara plumb.

Nu stiu unde mai sunt varfuri bune ca si originalul cu care a venit.

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Ma batea gandul sa-mi cumpar un pistol S-993A care costa nu mai putin de 136$, dar cred ca as iesi mai bine cu un ZD915(are si reglaj de temperatura) care costa si mai putin 340 ron.....ce spuneti stimabili colegi?

post-237484-0-05090100-1515188856_thumb.jpg

post-237484-0-14040600-1515188870_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu sant complet potrivnic in a plati un nume , tin Ersa Rds 80 mai mult in raft si lucrez zilnic cu o vechitura de ZD931

pe care o calaresc ( pun deasupra ) cu un Atten 858D si la nevoie mai bag o plita termostata dedesubt-ul placi .

Varfuri ieftine si pe toate drumurile , singurul dezavantaj e ca pana ajunge la temperatura de lucru dureaza o jumatate de tigara.

Am si ZD915 o folosesc doar pentru dezlipire @Bobo am demufat ventilatorul zgomotos de la inceput , pentru ca nu o folosesc intensiv .

Cumpara Costica , si pentru a evita uzura prematura a pistolului seteaza-l la vre-o 270 grade
Eu asa am procedat dupa ce am facut originalul praf, pe care-l foloseam pe la 380 -420 de grade , ori cel original e mai prost decat cele de rezerva ce sant la vanzare pe piata online .

Am vrut de la mos Craciun o Xytronic LF853D dar am renuntat din cauza dimensiunii imense si robusteti .

Am si o problemuta , vreau ca masa de lucru sa fie ordonata si cu mult spatiu.

De vreo 2-3 luni tot studiez piata , si incerc sa inteleg ce vreau de fapt ,
cred ca ceva mic si ohoooo !
ieftin , silentios , dual aer cald si letcon rapid , preheatere am destule .
M-am oprit la cateva modele .
Atten AT8502D , QUICK 712 , Stamos s-ls6 , Yihua 995D
Sau sa incerc sa fixez Ersa pe care o am peste o Atten At860d , Quick861DW , sau Xytronic LF-852D
Dati-mi va rog o parere .Va multumesc .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ma batea gandul sa-mi cumpar un pistol S-993A care costa nu mai putin de 136$, dar cred ca as iesi mai bine cu un ZD915(are si reglaj de temperatura) care costa si mai putin 340 ron.....ce spuneti stimabili colegi?

Eu de ZDul asta am fost foarte nemulțumit.

Link spre comentariu

ce are zd915?

eu i am atasat si letcon si este ok.

singura problema ca este cam zgomotos ventilatorul din spate dar statia este mereu rece.

nu pot folosi pistolul cu vacuum si letconul simultan dar cand vreau sa schimb opresc statia si schimb mufele.

ps÷acum este la un pret mai bun dar eu am cumparat o personal din uk cu 75 lire,in 2015.

Am si ZD915 o folosesc doar pentru dezlipire @Bobo am demufat ventilatorul zgomotos de la inceput , pentru ca nu o folosesc intensiv .

Cumpara Costica , si pentru a evita uzura prematura a pistolului seteaza-l la vre-o 270 grade

Eu asa am procedat dupa ce am facut originalul praf, pe care-l foloseam pe la 380 -420 de grade.

si eu m am gandit sa decuplez ventilatorul sau sa pun unul mai silentios chiar daca va fi mai slabut.

la 270g nu topeste fludorul fara plumb,eu o tin pe la 380g.

nu am avut probleme cu ea.

am cumparat capete de rezerva,filtre,manson de sticla,rezistenta cu termocupla-toate de la miv..om.

am luat si letcon zd912 la care i am scos mufa cu 4 pini si i am pus una cu 6 pini cum are statia ,anuland cei doi pini de la tragaci care activeaza pompa.

Editat de bobo
Link spre comentariu

pai cum puteti sa comparati o statie de top gen Weller,pace,solomon cu o statie semiprofesionala gen duratool zd?

si diferenta de pret este foarte mare intre statiile cu adevarat profesionale si un zd.

eu cred ca raportul calitate/pret este ok la zd.

nu spun asta pt ca o am eu.

pana la urma nu stiu cati isi permit sa cumpere o statie din cele 3 enumerate mai sus.

sunt sigur ca cel care a initiat topicul acesta se va orienta spre o statie low cost si nu spre ceva de top.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări