Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Video Recorder UNIVERSUM VR 2346KT

Vizitator

Postări Recomandate

Salut,

Am un Video Recorder UNIVERSUM VR 2346KT. E batran dar foarte bine pastrat. Donat de catre tata socru.

Cand l-am probat am observat ca are o problema mecanica. Testele pe care le-am efectuat:

- electronica (alimentare, setari, butoane, leduri, etc.) - OK

- daca intra caseta automat - OK

- daca scoate caseta automat - Not OK

- play, rewind, f.fwd - Not OK

Nu am verificat partea de input / output - audio / video sau tuner TV.

Cum se manifesta problema:

Odata caseta intrata, fie ca apas pe Eject / Play / Rewind / F.Fwd - practic orice functie care ar actiona partea mecanica - incepe un sunet de motoras alimentat dar intepenit.

Ca sa scot caseta din aparat trebuie sa invart de melcul unui motoras pana iese caseta mm cu mm. Initial am invartit la melcul ala pana a iesit caseta complet dar dupa mi-am dat seama ca daca-l rotesc numai putin si apoi apas pe Eject, iese caseta automat.

1.

Mi-as dori sa stiu daca se poate repara partea mecanica, el a stat bine pastrat intr-un dulap cu anii. Ultima oara cica functiona fara probleme. Am si cateva casete video de pe vremea lui.

2.

Mi-as dori si o parere de pret de la un expert de aici, pentru ca vreau sa-l pun la vanzare fie asa cum e, fie incerc eu sa-l repar cu ceva indicatii.

Pun si un filmulet in care se aude baraitul ala de motoras, precum si niste poze cu aparatul.

Video

Foto

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este o mecanica cu curele .

Schimba toate curelele si curata cu alcool tehnic toate rotile pe care sunt curele.

Nu umbla la rotile dintate .

Daca nu ai facut niciodata asa ceva ai sanse sa-l strici .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Curele cred ca se gasesc si se pot schimba usor, dar eu n-am mai facut asta pana acum si neavand experienta cu mecanismele astea risc sa-l stric.

Am sa-l pun la vanzare in stadiul in care e, ca un colectionar pasionat sa aiba placerea asta.

Cineva poate sa-mi spuna si mie cam cat as putea cere pe el?

@surubarila: O sa revin cu poza in seara asta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am revenit cu poze facute sub partea mecanica.

Intr-adevar, sunt niste curele duse dar nu-mi dau seama cate. Pare una mai lata si una mai subtire. Sunt asa de moi la atingere de parca-i smoala, nu curea.

Link spre comentariu

Cureaua lata este cea principala , se vede unde a fost montata dupa resturile ramase pe roti , iar cureaua patrata este la servo ,dar nu mai retin cum si unde se monteaza .

Posibil sa fie de la cabestan ( pe dedesubt ) la restul rotilor .

Cauta un SM si incearca sa gasesesti acolo datele curelelor .

Nu umbla la zona cu roti dintate .

Link spre comentariu

Salut. Nu am reusit sa gasesc un Service Manual, din pacate.

Am vazut ca exista la vanzare curele de diferite marimi dar fara o dimensiune exacta nu are rost.

Pacat de aparat, o sa il pun la vanzare pentru pasionati sau pentru piese.

Link spre comentariu

Stabileste exact ce curele sunt lipsa si care unde vine.Cu un fir de ata si un marker se poate aproxima diametrul.Latimea , grosimea/sectiunea curelei se stabilesc functie de fuliile pe care sunt montate.Am niste mecanici de VCR si poate gasim ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări