Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metoda ieftina de scos integrate SMD de pe placi

milo01miau

Postări Recomandate

Sincer sa fiu nu stiu exact, eu am cumparat un panou de 1.5x1 m daca imi aduc aminte bine sub numele de "placi azbest" sau "placaj azbest", dupa cum am zis, de la un depozit local.Le-am luat ca sa izoleze temporar cosul de fum al unui vecin pana si-a pus centrala pe gaz(ce facuse el acolo nu stiu, ca n-am urcat in podul omului) dar mi-a ramas si mie o fasie de 20cmx1m . Ca si aspect are textura de azbociment si e tot asa striat in dungi, da e gri mai albicios, nu ca azbocimentul de pus pe casa.

Link spre comentariu

cu becul gol lumina, sau componenta infrarosie, ca sa ma exprim corect e imprastiata/radiata cumva uniform in jurul lui si nu toata ajunge unde trebuie, sau cum au spus si altii incalzeste unde nu trebuie.

Se rezolvă cu o oglindă concavă si o lentilă, nu cu o cutie în care sa fie închis becul ( care absoarbe si radiatia infrarosie și produce și supraîncalzirea becului ce se va arde rapid)

Link spre comentariu

Am văzut pe un canal de Youtube , intr-un clip , reflow făcut la un procesor de pe un ''logic board'' (la un TV cu display cu plasmă ) cu o lampă care folosea bec cu halogen .

Cred că poate fi imbunătățită metoda , folosind un circuit de reglare a curentului prin lampă și un termometru electronic cu termocuplul pus deasupra cipului incălzit .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Integratul negru se incalzeste mai repede decat lipiturile. O metoda folosita si la integrate normale: ansa subtire profilata pe conturul integratului.

Link spre comentariu

Da' cum lipesti toti pinii o data?! Ca sa lipesti fiecare pin in parte iti trebuie o sursa concentrata de caldura, adica letconul. Nu poti folosi becul la fiecare lipitura.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, puriu a spus:

Integratul negru se incalzeste mai repede decat lipiturile. O metoda folosita si la integrate normale: ansa subtire profilata pe conturul integratului.

Asa este, aici avem de-a face cu corpul negru, deci, ar fi bine, inainte de a incalzi integratul sa fie curatat, sa nu aiba ceva reflectorizant (lac protector) pe capsula; atentie la inscriptionare!

Link spre comentariu

Explica cum faci? Ca nu inteleg! Trebuie inteles ca dezlipirea se face datorita incalzirii totale a cipului, deci caldura se acumuleaza in cip si, drept rezultat, se incalzesc si pinii care se dezlipesc; caldura vine din interior cam ca la incalzirea cu microunde (desigur este o analogie). Deci trebuie sa pui lampa sub cip, pui cate o bobita de fludor la fiecare crac si sa stai cu ei in sus?! Asa ti-ai imginat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări