sesebe Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Ai azbest sau azbociment? Azbestul s-a dovedit ca este cancerigen. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Sincer sa fiu nu stiu exact, eu am cumparat un panou de 1.5x1 m daca imi aduc aminte bine sub numele de "placi azbest" sau "placaj azbest", dupa cum am zis, de la un depozit local.Le-am luat ca sa izoleze temporar cosul de fum al unui vecin pana si-a pus centrala pe gaz(ce facuse el acolo nu stiu, ca n-am urcat in podul omului) dar mi-a ramas si mie o fasie de 20cmx1m . Ca si aspect are textura de azbociment si e tot asa striat in dungi, da e gri mai albicios, nu ca azbocimentul de pus pe casa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Pentru ceea ce vrei exista banda kapton...dai o cautare si gasesti o multime de oferte. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 cu becul gol lumina, sau componenta infrarosie, ca sa ma exprim corect e imprastiata/radiata cumva uniform in jurul lui si nu toata ajunge unde trebuie, sau cum au spus si altii incalzeste unde nu trebuie. Se rezolvă cu o oglindă concavă si o lentilă, nu cu o cutie în care sa fie închis becul ( care absoarbe si radiatia infrarosie și produce și supraîncalzirea becului ce se va arde rapid) Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 La becurile cu halogen, temperatura foarte mare a balonului de cuart este necesara pentru regenerarea filamentului. Faza scurta are un fel de oglinda, mai trebuie o lentila. Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 Am văzut pe un canal de Youtube , intr-un clip , reflow făcut la un procesor de pe un ''logic board'' (la un TV cu display cu plasmă ) cu o lampă care folosea bec cu halogen . Cred că poate fi imbunătățită metoda , folosind un circuit de reglare a curentului prin lampă și un termometru electronic cu termocuplul pus deasupra cipului incălzit . 1 Link spre comentariu
RealAlex Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 Mai bine scapi de placile acelea de azbest pt ca nu sunt sanatoase. Cauta pe google la ce riscuri te expui. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 7, 2018 Partajează Postat Martie 7, 2018 De parca incalzirea la temperaturi de ~350 gr.C a steclotextolitului FR4 o fi sanatoasa... Link spre comentariu
puriu Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Integratul negru se incalzeste mai repede decat lipiturile. O metoda folosita si la integrate normale: ansa subtire profilata pe conturul integratului. 2 Link spre comentariu
geomx Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 interesanta metoda, ar cam trebui s-o incerc si eu ... cred ca merge sa si lipesti nu doar sa dezlipesti Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Da' cum lipesti toti pinii o data?! Ca sa lipesti fiecare pin in parte iti trebuie o sursa concentrata de caldura, adica letconul. Nu poti folosi becul la fiecare lipitura. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Acum 21 ore, puriu a spus: Integratul negru se incalzeste mai repede decat lipiturile. O metoda folosita si la integrate normale: ansa subtire profilata pe conturul integratului. Asa este, aici avem de-a face cu corpul negru, deci, ar fi bine, inainte de a incalzi integratul sa fie curatat, sa nu aiba ceva reflectorizant (lac protector) pe capsula; atentie la inscriptionare! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Dar dece ar trebui sa lipești pinii pe rind? Cine sau ce te oprește să-i lipești pe toți odată? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Explica cum faci? Ca nu inteleg! Trebuie inteles ca dezlipirea se face datorita incalzirii totale a cipului, deci caldura se acumuleaza in cip si, drept rezultat, se incalzesc si pinii care se dezlipesc; caldura vine din interior cam ca la incalzirea cu microunde (desigur este o analogie). Deci trebuie sa pui lampa sub cip, pui cate o bobita de fludor la fiecare crac si sa stai cu ei in sus?! Asa ti-ai imginat? Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Utilizeaza o tehnica ca aici pentru lipire/dezlipire: https://www.paceworldwide.com/sites/default/files/R-PLC-01.pdf https://www.paceworldwide.com/sites/default/files/R-TSO-02_0.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum