Marius84 Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 Cum se modeleaza? Ati mai umplut-o cu ceva nisip fin, sau direct? Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 N-am umplut-o cu nimic. Am facut o spirala pentru un mini-alabic. E un cupru moale si se modeleaza din mana. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Apropo ce putere ar trebui sa dezvolte pentru a putea topi intr-un creuzet o cantitate mare de aluminiu? Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 (editat) Am mai facut 3 bobine, de data asta din litz, recuperat, rezultatele sunt aceleasi. Cu bobina mai lunga este frecventa mai mica nu consuma mult si incalzeste greu. Cel mai bine a mers bobina aia din fir, care am facut-o prima data. Nici cele din litw la 35-40khz nu incalzesc neferoase. Eu cu zvs asta doar zgarii suprafata, cele profesionale au autotune, adica gasesc frecventa de rezonanta a circuitului si o mentin pe toata durata incalzirii, sunt closed loop. Au facut cativa si montaje din-astea, dar pe mine ma depasesc, si necesitatea unui osciloscop e mare. Editat Ianuarie 8, 2018 de davidut5 Link spre comentariu
davidut5 Postat Mai 28, 2019 Autor Partajează Postat Mai 28, 2019 Am gasit o sursa de 45v cu 30a, ma bate gandul sa o iau pentru cel cumparat de 1000w chinezesti. Nu e foarte scumpa 150lei. Mi-ar place sa-i fac o cutie cu pistol pentru bobina, adica sa fie folositor la suruburi intepenite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum