Spitfire Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 (editat) urmatoarea pagina, dupa asta... Editat Decembrie 14, 2023 de Spitfire Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 Iată ce văd eu în materialul pe care l-ai postat mai devreme : Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 Nu e mai "sănătos" măsurat curentul de pierderi,adică leakage? https://product.tdk.com/en/contact/faq/capacitors-0015.html Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 Inca e greu de acceptat pentru multi profesionisti sau chiar producatori, ca un montaj care costa 10 dolari si contine citeva componente banale, e mai destept ca o magaoaie de 50 de kg fabricata acum citeva decenii si care a costat cit un autoturism! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 Eu invatasem despre tangenta de pierderi. Despre ESR si VLOS am aflat abia acum! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 ESR-ul este esential pentru starea oricarui electrolitic, orice sursist stie asta inca de la inceput. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 17, 2023 Partajează Postat Decembrie 17, 2023 Pe acea vreme, sursele in comutatie erau la inceput. Nu spun ca nu se cunosteau, dar ele au avut o dezvoltare spectaculoasa dupa aparitia PC-ului. Nici un aparat din laborator nu era alimentat din sursa in comutatie. Dar nici nu cred ca ar fi putut fi utilizate alaturi de amplificatoare de sarcina sau amplificatoare cu impedante de intrare f.mare sau condensatori vibranti. Totusi, un ESR mare, nu s-ar fi vazut in tangenta de pierderi? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 17, 2023 Partajează Postat Decembrie 17, 2023 Surse in comutatie alimentau calculatoare "arhaice" inca din anii 70-80 ( vezi Apple II, Commodore, NEC si alti "pionieri" ai desktop-urilor de azi ). Pe langa faptul ca la ele ESR trebuie sa fie mic, este necesar a fi cunoscut sau masurat in vederea calculelor compensarilor. Adica vorbim despre un parametru arhicunoscut si esential starii si calitatii unui condensator. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 La 17.12.2023 la 11:01, Marian a spus: Surse in comutatie alimentau calculatoare "arhaice" inca din anii 70-80 ( vezi Apple II, Commodore, NEC si alti "pionieri" ai desktop-urilor de azi ). Corect, dar la noi au ajuns tarziu, la fel si dezvoltarea acestui trip de surse. In 70, chiar 80, nu prea se vorbea, la noi, de surse in comutatie. Cit despre PC-uri... Prin anii 85, un student la fizica de la Magurele, a primit de la un prieten din strainataturi un PC, probabil primul din tara! Nu a avut parte de el, i-a fost confiscat, nici nu mai conteaza din ce motive! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 2 Partajează Postat Ianuarie 2 Puntea digitală RLC 0711, aia cu Z80, pe langă capacitate, mai măsura un parametru, parcă tangenta unghiului de pierderi? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 3 Partajează Postat Ianuarie 3 Eu am o punte de la Tesla, care "masoara" tangenta de pirderi. Am pus intre ghilimele, pentru ca indicația este citită dupa poziția unui buton. O tangenta de pierderi peste clasa specificată, indică un condensator cu probleme. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 3 Partajează Postat Ianuarie 3 icar.Care e puntea aia Tesla?Au produs ăia,cred,peste 5 tipuri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum