tepeleacatalin Postat Ianuarie 2, 2018 Partajează Postat Ianuarie 2, 2018 (editat) buna ziua tuturor colegilor si un sincer la multi ani si multi bani am primit de curand un radio POINT BLEU LINDA BLAUPUNKT rugaminea mea este daca are cineva vreo schema a lui pt restaurare va multumesc mult si numai bine Country: France Manufacturer / Brand: Point Bleu; Paris - voir aussi Blaupunkt (D) Year: 1962 Category: Broadcast Receiver - or past WW2 Tuner Semiconductors (the count is only for transistors) Semiconductors present. Main principle Super-Heterodyne (Super in general) Wave bands Broadcast (MW) and Long Wave. Details Power type and voltage Dry Batteries Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) Power out from Radiomuseum.org Model: Linda - Point Bleu; Paris - voir aussi Material Leather / canvas / plastic - over other material Shape Portable set > 8 inch (usable also without mains) Editat Ianuarie 2, 2018 de tepeleacatalin Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 2, 2018 Partajează Postat Ianuarie 2, 2018 (editat) La exterior aduce cu Sport/Turist, care a fost initial Transisport, tot francez. Vedeti daca seamana la interior: Schema ar fi aceasta: Editat Ianuarie 2, 2018 de dacos 1 Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2018 (editat) nu inteleg de ce ceea ce scriu nu se vede multumesc mult pt schema am si un turist in colectie...par asemenatoare ca exterior...la int sunt destul de diferite se alimenteaza direct cu 9 volti fara fir intermediar la 4.5.....dupa sistemul de baterii ( incomplet) se pare ca foloseau 2 baterii de 4.5 inseriate se auzea anemic si fara stralucire.....dupa studiu toti electroliticii intrerupti si 2 ceramici de 40 nano aratau pe esr 160 nano si pierderi....schimbat si a prins plamani si acel sunet cald al tz cu germaniu ...continui sapaturile multumesc mult cu respect al meu e facut cu tz OC 45 in partea de radiofrecventa si OC70 in audio Editat Ianuarie 2, 2018 de tepeleacatalin Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Iniţial alimentarea la rr Sport şi Turist era diferenţială... adică 2x4,5 V cu priză mediană. Mai târziu s-a mofificat schema prin întroducerea unui condensator electrolitic, între difuzor şi priza mediană, de circa 100 uF-220 uF la 16 V- 25 V. Schema prezenta mai multe avantaje: - amplificatorul nu era influenţat de uzura diferită a bateriilor - bateriile se puteau utiliza un timp mai îndelungat - aparatul puea fi alimentat de la un alimentator simplu de la reţea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum