Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puncte rugina

dan cod

Postări Recomandate

Si nu iti trebuie pensula...daca gaurele de la pietricele sunt mici foloseste betisoarele de urechi...imbiba si stoarce surplusul, sa nu ajunga pe vopsea.

Fiind vorba de el nu m-ar mira sa spele si betisoarele de urechi in diluant ca sa le refoloseasca :rade:

Eu prefer pensulele ieftine de mult timp si cu cateva mici exceptii nu am avut nici o supriza sa gasesc fire in vopsea la 20cm chiar daca in multe cazuri am lucrat cu substante mult mai agresive decat vopseaua, mult mai vascoase si straturi mai groase (rasini poliesterice/epoxidice) in care un fir strica tot finisajul. Si nu stric diluantul pe ele. Poate doar sa freci ca cu periuta de dinti cand vopsesti dar deja acolo problema e alta si solutia nu este sa iei o pensula mai solida.

Ontopic: Solutia cea mai buna este cea mecanica. Periuta de sarma mica, freza de mana gen dremel/biax si multa migala pana cureti perfect tabla. Eu nu am mare incredere in solutiile minune care se aplica peste rugina.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Rugina de exterior ca rugina de exterior.Se poate rezolva. Adevaratul pericol la masiniile din ziua de azi (si nu numai) este rugina din interiorul cavitatilor caroseriei! Aceasta apare in cavitatiile caroseriei si roade in tacere fiind observabila doar cand perforeaza tabla (aparitia besicutelor umflate sub vopsea mai ales la masiniile metalizate).

Cine tine la masina lui este recomandat ca periodic sa se sufle in cavitatiile caroseriei ceara antcoroziva sau in lipsa fondurilor sa se sufle acasa,cu un compresor in acele cavitati ulei de transmisie prin gaurile tehnologice prevazute de fabricant.Uleiul de transmisie este un excelent protector anti coroziune si e pretabil mai ales la masiniile mai vechi unde rugina de interior s-a instalat deja si ceara nu mai face mare lucru.

Zonele predispuse la rugina de interior sunt in general partle inferioare ale caroseriei cum ar fi: interoarele pragurilor,pasajelor aripilor spate,strcturile caroseriei de la podea (interoarele grinzilor si semilonjeroanelor), interiorul portierelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări