dan cod Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Normal că aștept vremea buna.Nu-i acum momentul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Deloc! Un inhibitor de rugina functioneaza pe timp rece si umed bine, are timp sa actioneze. Eu mai folosesc Evipass, de la Selgros, ceva solutie ungureasca in sticla galbena cu dop rosu. Asta dupa ce actioneaza trebuie protejata cu vopsea portiunea. Brunox insa este un epoxi si poti sa nu`l vopsesti daca dai 3 straturi. Ca vopsea rezistenta cauta Hameritte. Pensula merge curatita cu diluant nitro, vopseaua doar cu diluantul ei. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 La cat costa acum o pensula,e mai scump s-o cureti decat sa cumperi alta...cel putin eu am renuntat de mult sa mai spal pensoane de vopsea,mai ales daca sunt obisnuite,nu cu marimi speciale. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Daca`i din aia de 10lei 4 bucati. da o arunci, la 25lei bucata...eu nu prea ma inghesui sa o arunc, o folosesc cu incredere citiva ani si nu am surpriza sa gasesc 10 fire de par pe 20cm de scindura vopsita. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Pentru cine a lucrat cu Nigrin trebuie sau nu spălat după lucrul cu el? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Daca`i din aia de 10lei 4 bucati. da o arunci, la 25lei bucata...eu nu prea ma inghesui sa o arunc, o folosesc cu incredere citiva ani si nu am surpriza sa gasesc 10 fire de par pe 20cm de scindura vopsita. Poti sa cumperi una de 6 lei,si nu lasa par,dar nici nu merita spalata...la noi doar extremele sunt valabile,daca nu cumperi de 40 lei,musai trebuie sa fie de 2 lei. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Asta`i un post asa sa fie la numar. Cind 1l de nitro costa 12-13 lei chiar merita sa iau pensula buna si sa o folosesc mai mult timp. Asta inseamna pretul a 2 pensule ieftine. 1 Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Stergi tabla masinii de surplus cu un servetel umed dupa o ora/fara sa insisti.Eu nu cred ca am mai facut asta,dar am avut o pensula fina cu varf,nu prea am dat pe langa. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Nigrin nu trebuie șters, fiindcă e o soluție de acid fosforic ce intră în reacție cu rugina transformând-o în fosfat de fier stabil, nu e acid clorhidric sau sulfuric ce doar decapează și apoi trebuie șters.Atâta că trebuie să utilizați o cantitate potrivită zonei afectate, să nu se scurgă în exces, mai bine pensulați zona afectată repetat cu puțină soluție și repetați după uscare. Eventual, puteți proteja zonele alăturate cu vopsea intactă, prin acoperire cu scoci. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 9, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Mulțumesc. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Si nu iti trebuie pensula...daca gaurele de la pietricele sunt mici foloseste betisoarele de urechi...imbiba si stoarce surplusul, sa nu ajunga pe vopsea. Editat Ianuarie 9, 2018 de mac01 Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 9, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Normal că nu voi folosi pensula. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 INhibitorul ala nu merge bine la rece, reactia e mai lenta si nu apuca sa formeze stratul de protectie. Plus ca pana la primavara mai apar alte puncte. De aia mai bine astepti. Grija sa repescti procesul, torni din inhibitor in ceva si de acolo iei si dai pe aripi. Bineinteles cureti tot si degresezi inainte. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Eu am dat de probă pe portiera unui vecin, a cărui mașină are vopseaua sărită în două porțiuni cam cât o lingură de mari, la marginea de jos a ușii, iar respectivul nu se obosea s-o acopere. Nici nu am curățat înainte, am pensulat direct pe zona expusă și ruginită.Asta a fost acum vreo trei luni, iar după destule ploi și umezeală la care a fost expusă, am observat că rugina nu s-a extins deloc, iar zona tratată a devenit parcă ceva mai albicioasă decât înainte. Cum tipul e foarte neglijent cu mașina, o să monitorizez periodic ,,evoluția,, zonei tratate și expuse continuu umezelii .....doar așa de curiozitate.Eu am luat Nigrin-ul pentru mașina de spălat și cuptorul cu microunde, că astea aveau ceva pete de rugină, mașina mea nu are încă nevoie....se pare că Fordul are o tablă tratată bine anticoroziv, fiindcă la unul din capetele din față ale pragurilor, vopseaua e puțin sărită de când am luat-o din Italia, dar zona e absolut intactă de aproape un an, parcă e tablă de inox.Sper să rămână tot așa, până o antifonez local la vară... Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 Chestia asta cu loviturile de pietricele se poate întâmpla și la mașini noi. A mea e Duster 2011 nu are rugina deloc dar umblu și prin zone mai aiurea neasfaltate și normal că aș vrea să am grijă de ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum