wally_gatter Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Samsung EVO 500Gb . Io il am de doi ani si merge brici !! L-am imperecheat cu un i7 si 12G de RAM ... uite cilea: https://www.lifewire.com/samsung-850-evo-4040947 Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) E un mit asta cu defectarea SSD-urilor, cumpara-l pe cel mai ieftin daca nu ai mai avut asa ceva pana acum, lasa Samsung in pace ca nu se va cunoaste vreo diferenta in practica. Da, da ! Si la mine a fost mit cand s-a bulit de doua ori controlerul de memorii din hard (sandforce) si imi bloca toate porturile sata de am crezut ca trebuie sa arunc placa de baza la gunoi Din cate am citit eu despre acel controler era ca folosea comprimari mari ale datelor care intrau si ieseau in si din memorie, de acolo si vitezele alea ametitoare. Pana la urma a cedat, era prost controleru. Nu sunt mituri, ca in orice productie mai exista si defecte care apar in timpul functionarii. Tehnologia se perfectioneaza si ea pe parcurs, nu asa dintr-o data. Editat Ianuarie 6, 2018 de maxente Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Fabricantul le stie din start dar trebue sa amortizeze ceva cheltueli. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Daca se defecteaza il schimbi in garantie, care e problema ? Eu prin "defectare" ma refeream la faptul ca e "un mit" faptul ca un SSD trebuie protejat, adica scris cat mai putin pe el ( si parca in acelasi post cu citatul am scris si acest lucru daca nu ma insel ). Eu am un SanDisk z400s ( ca era cel mai ieftin la data respectiva ) pe care nu l-am menajat absolut deloc ( el are 5 ani de garantie si 75TB admisi la scriere ), dar sunt constient ca se poate defecta oricand si nu-i exclus sa iau de la acelasi producator ( oricum controllerul nu-i facut de ei, dar NAND-urile parca chiar Sandisk le face ). Acelasi lucru si hardurile mecanice: intotdeauna aleg ce-i mai ieftin, daca se defecteaza se inlocuieste, daca dupa inlocuire produsul aceluiasi producator e mai ieftin cumpar tot de la el. Am si Seagate, WD si Toshiba, nu dau importanta producatorului, toate se pot defecta oricand. Sigur , datele se pierd, dar cine e preocupat de asa ceva face backup dinainte, chiar daca achitioneaza cel mai scump model. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 SSD-urile au un anumit numar de cicli de scriere care variaza intre 2000 si 10000, niste cifre relativ mici dar suficiente in principiu. Controllerul scrie in diverse locatii de fiecare data, pentru a scadea numarul de cicli. Probleme apara atunci cand SSD-ul are foarte putin spatiu liber si toate ciclurile de scriere/stergere noi se fac in spatiul mic ramas, asta duce la uzura locatiilor respective. Deci pentru a lungi viata SSD-urilor asigurati-va ca au destul spatiu liber si daca este posibil computerul sa aiba cat mai mult RAM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum