hpavictor Postat Ianuarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Este absolut normala aceasta variantă , pentru o abordare simplă . Pentru o abordare " complicata " , se pot folosi diferite etaje între senzori și uC , etaje care au printre altele și rolul de buffer , atât pe intrări , cât și pe ieșiri . In acest fel , în cazul unei avarii nedorite , uC are mari șanse să scape . Link spre comentariu
FRobert Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Multumesc Dl. Victor pentru raspuns. Am inteles ideea pe care si eu o vad la fel. In sisteme liniare nu sunt asa probleme si se poate aborda varianta "simpla", dar in cele in comutatie nu stiu cat de incantat va fi acel uC, cand trebuie sa masoare de ex. temperatura de pe radiatorul amplificatorul in clasa D, sau smps, sau temperatura trafului din smps. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 O masura de precautie suplimentara este sa alimentezi protectia dintr-un trafo dedicat special doar pentru circuitul de protectie ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Uite un exemplu oarecare :Inca o varianta oarecare : Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Am mai inaintat un pic. Am mai injurat 2 zile pierdute din cauza unui MCLR presupus lipit bine la Vdd , si era lipitura rece... mama lui! Pe micutul GLCD se vede un semnal dreptunghiular de 2kHz (PIC-ul minte, caci afiseaza orice frecventa la 80% din valoarea reala, pe toata plaja masurata). La 21kHz si ceva se "satureaza" bufferul, in ciuda unei frecvente de esantionare programate la 70kHz, dar reala la 87kHz (n-am investigat inca de unde diferenta). Sub 21kHz sinusoidal asa arata pe GLCD. Dupa 21kHz se blocheaza complet si nu mai vrea sa afiseze nici la scaderea frecventei. Mai sapam, mai largim bufferul sa urcam in frecventa. Urmeaza filtrele, caci scopul nu este un FFT low cost pentru cei care nu sufera de miopie. PIC-ul asta merge maxim 80MHz. Suge binisor peste 100mA. Ala dinainte, la 120Mhz sugea peste 200mA. Zice undeva in DS despre consumul per MHz de oscilator, deci nu mi-a fost suprinzator. Ne mai auzim. LE: Controlul bias cu semnal CC (din DAC pot da intre 0-5V - 10-12biti - 1024 la 4096 valori) se poate adapta? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Cinstit , nu inteleg de ce ai abordat o solutie asa complicata , chiar daca in teorie este perfecta . Eu aveam o alta viziune ( un simplu frecventmetru si atat ) ... dar poate ca gresesc . Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Ce am facut nu este decat un exercitiu didactic. GLCD-ul e de joaca acolo, evident ca frecventele sunt detectate (dupa masurare), si daca sunt in afara plajei de 20-20kHz, atunci activeaza protectia. Eu folosesc aceasta oportunitate ca sa invat ceva nou. Daca iese si ceva functional, cu atat mai bine. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Aha , am inteles . Omul cat traieste , invata . Felicitari pentru disponibilitatea de a invata lucruri noi ! Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Buna seara! Atasez si aici aceasta schema, poate fi analizata, si totodata poate aduce in ajutor in dezvoltarea protectiei condusa de microcontroler. Si un link al creatorului. http://www.esperado.fr/images/stories/protection2.php Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Felicitari , este un inceput in acest domeniu . Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Am uitat sa mentionez, pe site are si simulari, cu diferite parti din schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Nu conteaza !!! Eu am alte modele de protectie in studiu , in diferite faze de evolutie . Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Daca nu este secret ne puteti arata si noua??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Nu e nimic secret , dar nimic nu e gata . Eu nu am interese economice , ca urmare totul este la vedere , in limita posibilitatilor . Sper ca stiti de gluma ! Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Stati linistit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum