Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protecţii amplificator cu micro-controller.

hpavictor

Postări Recomandate

Nu stiu cat ar influenta, in TV sunt astfel de convertoare si nu fac perturbatii....in fine, atunci varianta cu mai multe 7812,dar de ce trebuie stabilizata alimentarea releelor?face si ea zgomot?

Link spre comentariu

Nici vorba de smps pentru alimentarea protectiei , iar faza aia cu 7812 a fost propunerea lui Sharky , intr-un alt context , cu o alta schema .

In plus , TV-urile au performante execrabile in ceea ce priveste SNR , unul dintre motive fiind smps -urile .

Link spre comentariu

in lco de 7812 ar merge o sursa DC-DC cu lm2596, din ce imi amintesc tine pana la 3A, dar nu necesita radiator la 4 relee...

Releele se pot pune si in serie deci se dubleaza tensiunea de comanda.

Daca avem 2 relee de 24 V in serie sunt 50. Daca amplificatorul se alimenteaza cu aceasta tensiune nu sunt. probleme.

Altfel oricum LM7812 are o tensiune de intrare maxima de vreo 35V.

Edit: chiar si 4 relee de 12V. oricum daca sunt probleme pe un canal cred ca vreti sa se deconecteze si celalalt.

Edit2: in afara de faptul in care va ganditi, in cazul in care pe un canal sunt probleme, sa mutati incinta pe cel bun, in serie sau paralel cu cealalta.

Editat de one
Link spre comentariu

Acum am vazut ccum doriti sa fie releele conectate....eu ma gandeam la relee duble...sincer am vazut ca in mai toate amp-urile renumiteau relee la 24V.

Link spre comentariu

Ideal este sa ai tensiune cat mai mare la releu si releele la 24V sunt cele mai raspandite, la tensiuni mai mari nu prea sunt pana la 230V ac.

Duble da, corect, daca se doreste deconectarea ambelor canale ar fi 2 in serie deci 48V.

Totusi daca as face o protectie asa complexa as face la transformator o infasurare separata pentru accesorii si as alege releele si in functie de asta.

Link spre comentariu

Sau se poate monta in carcasa un trafo mai mic pentru a alimenta in permanenta uC si celelalte ce tine de el.

Nu se poate monta un releu la intrare si in caz de intervine una din protectii sa decupleze imediat semnalul apoi alimentarile???

Editat de Rashad Ionita
Link spre comentariu

Vad ca s-a mai animat subiectul. S-a schimbat si initiatorul... m-o plagiat colegul :ras:.

Intai de toate, trebuie o schema bloc. Sa cadem de acord asupra conceptului, apoi vin detaliile si impunsaturile.

Din start eu exclud FFT in controller. Ne-ar trebui un DSP si un bun programator - si nu cred ca vom convinge unul sa o faca gratis. Eu nu ma inham la un astfel de job, chiar daca un proiect FFT in C exista deja pe Internet (pentru un 18F).

Evident ca update-urile vor fi via USB.

Link spre comentariu

Eu zic că ar trebui decis din capul locului dacă dorim să facem un accesoriu ( digital ) pentru un amplificator sau un calculator cu boxe.

Pentru că altfel idei sunt multe .

Link spre comentariu

Da, clar e prea mult sa faci FFT doar pentru protectie. Poate doar intr-o varianta pretentioasa cu VU-metru digital.

Eu inca nu am avut timp sa trasez ce protectii vreau deci mai e mult pana departe.

Link spre comentariu

In acest caz se poate simplifica partea software , dar filtrele analogice pentru detectia DC / infrasunete / ultrasunete si detectia AC vor fi dedicate , având toti parametrii presetați fiind dependenți de puterea amplificatorului , detecție temperatură + control ventilator ( eu nu agreez ventilator in amplificatoarele HiFi ) .

Fără LCD grafic , fără encoder , fără digital volume control , fără selector intrări , fără monitorizarea unui eventual SMPS pentru alimentarea etajului final .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări