Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divagatii cu LED-uri

Postări Recomandate

Măsurătoarea respectiva a fost făcută într-adevăr cu un COB de 57W pt ca atunci cind am făcut măsurătoarea încă nu îmi sosisera cele de 28W dar din cauza ca vorbim de puteri disipate care sint identice măsurătoarea este valida, eventual asumindu-ne o marja mai mare de eroare.

La valorile masurate consideri ca 2-3 grade, hai sa zicem chiar 5 grade, contează asa de mult? 

Link spre comentariu

Ce zici tu este corect, si eu nu ma legasem de semnificatia masuratorii.

Singurul lucru care s-a intamplat este ca eu am crezut ca le folosesti pe cele de 57W, din cauza a ce scria, de acolo am facut niscai comentarii, care nu se aplica pentru ca tu deja folosesti variante de 28W, care este si incapsulata pe footprint mai mic.

(...credeam ca pe radiatorul becului este capsula mare de 57W, si atunci incapeau lejer doua capsule mici...)

Singura diferenta pentru cazul acesta concret este cea de RTjct-cps care este mai mare pentru capsula de 13,5mm dar (fara sa caut acum exact) nu cred sa depaseasca 1K/W, ceea ce la 9W inseamna maxim 9 grade.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, AdR!@N a spus:

Chestia aia verde este doar o folie de protectie pentru luminofor pentru perioada montajului. 

Exact.

Daca te uiti la pozele cu aplica ai sa vezi culoarea reala a LED-urilor care este galbena.

Sint folosite exact aceleasi COB-uri.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Da, COBurile de la LiteOn vin cam slabutz prezentate, nici inscriptionate, nici protejate... parca ar fi de la bisnitarii de pe Academiei acum 30+ ani.

Totusi luandu-le de la TME poti avea incredere, si chiar sunt bune, ceea ce imi place la ei sunt incarcari de 10% in datele din DS.

Prin contrast produsele ProLight (din aceeasi sursa) vin cu codul imprimat pe partea radiatorului si cu foliile verzi/albastre de protectie a zonei emisive de silicon.

Inscriptionarea trebuie indepartata inaintea montarii, dar se sterge foarte simplu si repede cu alcool.

In rest si aceste COBuri au fost probate pe forum de destul timp si sunt mai ieftine la aceeasi calitate.

De asemenea pentru unele aplicatii au dezavantaj fata de LiteOn ca nu au in gama decat COBuri de +/-36V (la ceilalti exista si de 9V)

Link spre comentariu

Ocazional am aprins una sa vad ce ii poate capul. Era la 230v ac. Ochiometric, facea lumina destul de puternica, era calda (spre galben). Mai multe nu pot spune. Se simtea pe spatele placii, in locurile cu leduri, o diferenta de temperatura suportabila la mana. Nu am facut teste suplimentare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Stie cineva  / a mai lucrat cineva cu LED-uri High CRI de la Bridgelux sau TYF(TongYiFang) link ???

Par sa aiba randamente luminoase ceva mai mari dar in acelasi timp cele cu CRI mare au cam acelasi randament luminos ca si cele de la ProLight Opto, deci probabil nu-i mare diferenta......

Link spre comentariu

Nu pot decat sa-ti dau o parere: cred ca suntem obisnuiti cu Prolight si daca reduci lista la cele peste CRI94 ramane un singur Bridgelux prea mare si numai Prolight in rest.

Nu stiu daca or fi mai bune sau mai proaste, dar nici nu vad ratiunea de a incerca, momentan.

Asta nu insemna insa nimic legat de calitatea intrinseca, habar-n-am.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intrebare/rugaminte:

Ce imi puteti recomanda pt a inlocui LED-urile din poze?

Sunt dintr-o lanterna/far pt bicicleta.

Unul dintre ele dupa ce a functionat citeva saptamini/luni cu o culoare complet schimbata s-a ars complet.

nPItdPg.jpg

6Iqzecc.jpg

oJDhxCR.jpg

Au 5mm x 5mm x 2.9mm, culoare alba.

Si poze cu placa electronica - pt cine ar fi interesat:

pdby7FO.jpg

FLPuD0c.jpg

NzwDlWO.jpg

vARCLJj.jpg

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări