kinderu56 Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 un proiect interesant bazat pe PIC`12F1822 pentr-u diverse aplicati http://elecnote.blogspot.ro/2015/12/ Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 O telecomanda universala e mai ieftina si mai complexa decat un montaj cu microcontroler. De ce sa te chinui cu asa ceva ? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 31, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2017 are o gama varita de aplicati Link spre comentariu
cimitavita Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 ba nu e deloc mai ieftina. In plus ai avantajul ca iti poti face propriile coduri pe oricati biti vrei, cu verificari de crc ca sa nu apara erori. Acuma e foarte posibil ca microcontrolerele sa fie mai ieftina decat tastatura de la emitator. Asta daca vrei una cu 128 butoane Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 31, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2017 asa este Link spre comentariu
cimitavita Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 completare: iar in loc de led IR si receptor IR se pot folosi module RF. Codurile raman exact aceleasi, dar modulate cu o frecventa mult mai mica, doar de 1 sau 2kHz... Distanta e mai mare, nu te mai incurca peretii... Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 ba nu e deloc mai ieftina. In plus ai avantajul ca iti poti face propriile coduri pe oricati biti vrei, cu verificari de crc ca sa nu apara erori. Păi spune-ne și nouă cum faci chestia asta când receptorul este impus = televizorul ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Ma gandesc ca nu o sa-l folosesti la televizor ci la un montaj pe care il faci tu si vrei sa aiba si o telecomanda. Ca exemplu a fost o cerinta similara la Atmel unde un coleg de pe forum vroia sa faca o telecomanda pantru un aplificator facut de el si avea ca cerinta 2 butoane toggle si 2 butoane cu hold pentru volum. Pana la urma l-am ajutat eu cu un proiect cu PIC ca nu ma pricep la Atmel. Nu cred ca gasea el telecomanda cu toggle / hold si de unde mai scotea si receptorul ? De acord ca nu se merita sa te apuci sa faci telecomenzi pentru electronice care vin din fabrica cu telecomanda, le faci pentru proiecte DIY. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Așa o fi dar video-ul la care ne trimite OP se numește : Control your TV from PIC12F1822 microcontroller În rest putem povesti mult și bine . Să aveți un An nou fericit ! Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Da o fi gresit cand a postat, cele doua poze cu circuitul sunt de fapt de pe al doilea link de pe pagina principala : http://elecnote.blogspot.ro/2015/12/infrared-ir-remote-control-system-based.html Un an nou fericit ! Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Da, ai dreptate dar eu am citit ce s-a postat la vedere, n-am săpat . Oricum, ca începător în ale microcontrolerelor mi-ar plăcea să văd (de la cei care zic că e simplu) un soft complex de RC TX-RX cu IR/RF , cu CRC , etc . Mi-ar prinde chiar bine ! Încă o dată, La mulți ani ! și distracție frumoasă la noapte ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum