Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovare sau inlocuire sursa IEMI 4102M

xubi

Postări Recomandate

Acum 57 minute, doru3160 a spus:

Nu merge între ele, pt că se distanțează și nu mai stau cum trebuie, când se strâng șuruburile, cea de deasupra care e mai subțire, face burtă. E chiar lângă prinderea bornelor originale, și alea strâng cu șurub plăcile între ele. Nu le pot lăsa puțin stranse, pt că piulița M4 care asigura strângerea, asigura și contactul electric la papuc. Nu este loc de 2 piulițe. E mai complicat decât la prima vedere. 

Tot la o tabla de 1mm de Al m-am gândit și eu, pe exterior, și pt montaj mai ușor, ca să nu umblu cu șaibe, una și la interior. E în studiu. Așa cum am spus, chestiile astea îmi stăteau în gând mereu, sa scap de niște chestii devenite inutile.

IMG-20250110-201857-edit-183611978306097

Ce voi pune în locul lor, rămâne de văzut. Nu e chiar ușor de scos, având în vedere poziția. 

Ar merge o placa dreptunghiulara care sa acopere inclusiv notatiile vechi și pe care sa se noteze tensiunile la borne. Poate chiar aluminiu. Oricum arata altfel. 

Link spre comentariu

Cred că am găsit o soluție pt borne. Voi lipi pe interior o tabla de 1,5mm din aluminiu, în care voi da gauri de 8mm, concentrice cu cele de 10 din mască. Rășina nu va fi nici poxipol, nici superglue, am ceva mai bun de atât, proaspăt testat. E de 10 ori mai bun decât poxipol. Bornele vor fi semi îngropate, lucru care nu va deranja, dimpotrivă.  Inscriptionarea va fi acoperita de un autocolant pe care voi scrie noile valori. Aici trebuie sa văd ce posibilități sunt în afară de hârtie printata lipita cu banda dublu adezivă. 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, doru3160 a spus:

Bornele vor fi semi îngropate, lucru care nu va deranja, dimpotrivă.

Chiar intenționam sa propun o soluție asemănătoare. La mintea mea eu aș folosi o bucată de pertinax prinsă în șurubuti M3 cu cap îngropat, găurești doar tabla de 2mm.

Poți printa pe autocolant, în cazul de față este simplu de schimbat autocolantul, chiar cu bornele montate.

Link spre comentariu

Da, ar fi o soluție și asta, doar ca pt a separa cele 2 table, trebuie demontat tot ce e pe panoul frontal. Parcă nu am chef de așa muncă. Dacă nu tine soluția cu lipitul, poate atunci voi fi motivat să fac mișcarea asta. Dar din câte am văzut, rășina asta e beton, și chiar vreau sa o testez pe metal. La plastic am probat și e fix ce trebuie. Am lipit piciorușe la capacul de la cap pt maiak. Cred că doar prin frezare să mai pot da jos ce am depus acolo. Am dat din belșug, pt că am crezut că e un fel de poxipol, dar e mult mai dura după întărire, și face o priza nemaipomenita față de adezivii cunoscuți acum pe piață. 

IMG-20250111-112438.jpg

Link spre comentariu

Fain a evoluat discuția, la obiect și cu rezultate imediate.  Sursa lui Doru parcă ar avea ochelari :) arată bine!
@doru3160 ne poți spune ce rășină ai folosit?

Link spre comentariu

Una care își face reclama nesimțită pe la chineji. Cică e dura ca metalul și astupa orice. Acuma, ce sa zic, în mare parte e adevărat, face o priza f bună, nu e elastica, nu se poate desprinde cu șurubelnița ca poxipolul, dar cam curge până face priză, nu e chiar ca în reclame, cum o dai, asa stă. Între doua suprafețe nu are încotro s-o ia, deci cred ca va face treaba bună și ma va scuti de multa muncă pt 2...3 gaurele de 3mm.

Zău ca ți-as fi spus mai multe, dar nu știu chineză... 🙂

IMG-20250111-125411-edit-185321456832200

Pe partea ailaltă de cutie singurul cuvânt care îl poți citi este tertell, restul e tot chineză. Am luat de curiozitate, mai ales că poxipolul nostru e dublu la preț și nici nu face treabă asa buna. Am riscat 12 lei. 

Link spre comentariu

Am făcut o comanda de ceva componente de la chineji, și am băgat și rășina asta. Sunt și băeți daștepți pe emag, dar te ia cu frezoane când vezi cât vor. Nu aș fi avut curaj să încerc la prețul ăla. 

Link spre comentariu
9 hours ago, doru3160 said:

IMG-20250111-125411-edit-185321456832200

Pe partea ailaltă de cutie singurul cuvânt care îl poți citi este tertell, restul e tot chineză. Am luat de curiozitate, mai ales că poxipolul nostru e dublu la preț și nici nu face treabă asa buna. Am riscat 12 lei. 

Este bi-component, asa arata?

CaptureTertell.PNG

Editat de Andrei24
Link spre comentariu

salutari si La multi ani , in sfarsit am mai intrat si eu pe aici , de .... lipsa de timp . Va felicit pentru munca depusa , eu o abandonez (sursa asta) , am primit cadou de la seviciu 2 duble defecte 30v5a (AX- 3005L-3), asa ca o scot la vanzare pe a mea , ultima oara functiona dupa schimbarea catorva condesatori , daca este cineva interesat sa lase mesaj aici sau in privat

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Florian Ciobanu a spus:

salutari si La multi ani , in sfarsit am mai intrat si eu pe aici , de .... lipsa de timp . Va felicit pentru munca depusa , eu o abandonez (sursa asta) , am primit cadou de la seviciu 2 duble defecte 30v5a (AX- 3005L-3), asa ca o scot la vanzare pe a mea , ultima oara functiona dupa schimbarea catorva condesatori , daca este cineva interesat sa lase mesaj aici sau in privat

Buna seara , sant interesat .

Link spre comentariu

I4102 a căpătat un nou suflu. Păcat că nu voi avea timp s-o folosesc tot atât timp cât am folosit-o pana acum. Mă consolez cu ideea că va fi cu interes mai mare în forma de acum, decât dacă o lăsam ca din fabrică, și va fi folosita de cineva. 

Cele 4 tensiuni vor putea fi schimbate în funcție de nevoi. Acum am ales arbitrar acele valori. Sursele comandate se pot regla în domeniu larg, după nevoi. 

Sursa gata de treabă 

IMG-20250113-184156-edit-192584289112732

In regim de scurt pe un canal

IMG_20250113_184604_edit_192604480347641

Canale paralel, în regim de scurt

IMG_20250113_184615_edit_192602511624027

Mai rămâne să mă joc cu modificarea curentului maxim debitat, la 2A pe canal, sau cât va permite. Probabil când va sosi comanda cu sursele step down, și le voi monta, voi încerca și modificarea. 

Sper să fie sursa de inspirație  și pt alți deținători ai modelului. 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Nu am să înțeleg niciodată care este logica, de ce apar intervenții despre vânzarea unui produs, când există secțiune dedicată pt așa ceva. 

Intre timp, I4102 a căpătat un nou suflu. Păcat că nu voi avea timp s-o folosesc tot atât timp cât am folosit-o pana acum. Mă consolez cu ideea că va fi cu interes mai mare în forma de acum, decât dacă o lăsam ca din fabrică. 

Cele 4 tensiuni vor putea fi schimbate în funcție de nevoi. Acum am ales arbitrar acele valori. Sursele comandate se pot regla în domeniu larg, după nevoi. 

Sursa gata de treabă 

IMG-20250113-184156-edit-192584289112732

In regim de scurt pe un canal

IMG_20250113_184604_edit_192604480347641

Canale paralel, în regim de scurt

IMG_20250113_184615_edit_192602511624027

Mai rămâne să mă joc cu modificarea curentului maxim debitat, la 2A pe canal. Probabil când va sosi comanda cu sursele step down, și le voi monta, voi încerca și modificarea. 

Super treaba făcută. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Florian Ciobanu a spus:

eu ma retrag , rog un admin sa stearga postarea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări