Andrei24 Postat Duminică la 13:25 Partajează Postat Duminică la 13:25 Asa este, ati avut dreptate. In cele din urma am scos un alt model de voltamp dintr-o sursa artizanala si diferenta s-a redus la 300mV in domeniul 0-50V Cel din dr. ok (cu 3Digiti) cele doua din stg. Cu 3 si4 digiti NU! Sper sa fie de folos info din acest subiect celor care vor voi sa faca schimbarea. Multumesc celor care au contribuit in cadrul acestui subiect! Link spre comentariu
dan cod Postat Duminică la 13:28 Partajează Postat Duminică la 13:28 Acum 4 ore, Andrei24 a spus: Multumesc chiar este noua. Nu am văzut în asemenea condiții. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Duminică la 13:40 Partajează Postat Duminică la 13:40 4 minutes ago, dan cod said: Multumesc chiar este noua. Nu am văzut în asemenea condiții. Avand vedere ca a stat asa de mult pe dreapta si mai ales pentru ca cele doua baterii de condensatoare electrolitice C3 si C13 4x680uF/canal la 63V (iprs) au tensiunea la pini aproape de valoarea marcata pe acestia, la fel si C11 C15 de 220uF. Ii voi schimba preventiv cu rubycon noi la 100V. Link spre comentariu
doru3160 Postat Duminică la 13:48 Partajează Postat Duminică la 13:48 Stai fara grija, cat timp sunt in parametri, condensatorii aia isi vor face treaba. Dar acum gasesti la dimensiuni mult mai mici condensatori de calitate. Si eu am fost tentat sa-i schimb, dar am zis ca pana nu crapa, nici nu ii fac nimic. Acum ca am busit un canal (din vina mea, binenteles) cred ca ii voi schimba si eu. Sursa mea merge din 84 cu acei condensatori, a fost printre dotarile de baza si a ramas. Altele au venit, au plecat. Sursa a ramas pe masa. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Duminică la 15:17 Partajează Postat Duminică la 15:17 Acum 4 ore, doru3160 a spus: Acum mai nou, am găsit un modul de măsură care cred eu ca va ocupa locul mult mai bine, și va rezolva problema aspectului cumva. Dupa ce montezi noile module, fa o poza sa vad cum s-au aranjat. Am si eu o asemenea sursa pe care o folosesc ocazional, poate o upgradez. Link spre comentariu
doru3160 Postat Duminică la 15:23 Partajează Postat Duminică la 15:23 O sa fac o poza pt comparatie cu forma veche. Cele cu led nu erau din filmul asta, dar si-au facut treaba foarte bine. Oftopic...am vazut cat sange de rus a curs in topicul tau de la vanzari...Ai avut o gramada de treaba la defrisat. Link spre comentariu
xubi Postat Duminică la 16:21 Autor Partajează Postat Duminică la 16:21 Acum 2 ore, Andrei24 a spus: In cele din urma am scos un alt model de voltamp dintr-o sursa artizanala si diferenta s-a redus la 300mV in domeniul 0-50V Andrei te rog precizează față de ce referință obțineai 1-2V diferență? comparai cu un multimetru pus pe ieșire? Link spre comentariu
Andrei24 Postat Duminică la 16:26 Partajează Postat Duminică la 16:26 (editat) 8 minutes ago, xubi said: Andrei te rog precizează față de ce referință obțineai 1-2V diferență? comparai cu un multimetru pus pe ieșire? Exact. Altfel nu ar fi avut relevanta! Am folosit cel mai bun multimetru pe care il am, un Zoyi 703 Acelasi setup cu voltamp. diferite! Editat Duminică la 16:31 de Andrei24 Link spre comentariu
PavelR Postat Duminică la 16:55 Partajează Postat Duminică la 16:55 acele voltmetre cu display led 7 segmente se pot scoate din rama de plastic neagră si se pot monta in spatele ramei originale a instrumentelor sursei , am făcut asta la niste aparate și arată mult mai bine . O altă idee ar fi alegerea unor voltmetre care au rama albă în loc de neagră, am luat de pe ali și arată mai bine pe alb Link spre comentariu
xubi Postat Duminică la 18:51 Autor Partajează Postat Duminică la 18:51 1 oră în urmă, Andrei24 a spus: Exact. Altfel nu ar fi avut relevanta! Am folosit cel mai bun multimetru pe care il am, un Zoyi 703 Acelasi setup cu voltamp. diferite! Mulțumesc pentru precizare. Nu știu ce acuratețe are multimetrul tău dar fiind comparație probabil ești ok. Link spre comentariu
doru3160 Postat 17 ore în urmă Partajează Postat 17 ore în urmă Acum 22 ore, Ovidanie a spus: Dupa ce montezi noile module, fa o poza sa vad cum s-au aranjat. Am si eu o asemenea sursa pe care o folosesc ocazional, poate o upgradez. Cred ca nu se va simți cineva ofensat pt martor. E verificat, și arata ce trebuie. Trebuie pilit cam 4mm pe lungimea decuparilor ca să intre modelul ăsta fest. Și poate puțin și pe latura mica, dar nesemnificativ. Cred ca odată majorat orificiul pt analogic, nu se mai poate reveni la forma originală. Asta pt cei mai pretențioși. Mie îmi convine așa. Deocamdată le-am fixat provizoriu, nu am chef de pilit, dar mie îmi place cum arată în forma actuală. Nu am umblat la calibrare, sunt asa cum au venit de la chinez. Cu ocazia asta o sa-i fac și o cosmetizare, eventual o completare butoane. Mi-a fost de ajutor 40 ani. O viață de om. Alimentarea am făcut-o cu 2 bc 7815, după o reducere de la 58V (înainte de tranzistorul serie) la 28V prin rezistență serie și zener PL28. Consumul e mic, nu sunt probleme. Cred ca diodele alea roșii nu cadreaza politic acolo. O sa ma gândesc dacă le schimb sau nu. Link spre comentariu
Andrei24 Postat 17 ore în urmă Partajează Postat 17 ore în urmă (editat) Arata ok. Eu inainte de a incepe aventura aceasta, cu schimbarea instrumentelor de panou, mai exact inainte sa soseasca comanda voltamp cu 4 digit, incepusem procesul de modificare al carcaselor originale pe care le tineam ca rezerva! Nu stiu daca cele pe care le voi comanda acum sa le iau doar rosii sau tot bicolor, sa iasa in evidenta consumul. Inca nu m-am hotarat! Sigur calibrarea pe panou este un plus considerabil. Am luat in calcul si o astfel de modif. cu multitur miniatura pe panoul original, loc ar mai fi dar o dau pana la urma in pictura pe bobul de orez si parca este prea mult. Editat 16 ore în urmă de Andrei24 Link spre comentariu
doru3160 Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă Chestiune de gust. Mie mi-au plăcut mai mult cele de o singura culoare. Prea arata ca o sorcova cu mai multe culori, dar așa cum spuneam, chestiune de gust. Consumul iese în evidență oricum... depinde unde te uiți. Un dezavantaj la afișajul asta, este că are diferențe de contrast funcție de unghiul de privire. Nu e ca la led. Dar, oricum te-ai uita, se poate citi indicația. Doar intensitatea variază. Asta e, este afișaj LCD. Am schimbat și filtrajele. Arătau rău la cauciuc, era crăpat și nu mai inspira încredere. Am băgat 2 bc de 2700uf la 63V. Nu mai intra pe placa originală, i-am pus alături, unde am găsit loc. Pe placa cu condensatorii rămasă liberă, am băgat alimentarea modulelor. Următorul pas este să măresc curentul debitat la măcar 2A. Traful duce, tranzistorul serie duce, deci nu sunt probleme deosebite. Și mă gândesc la modul serios să scap de cele 8 butoane, acum inutile. Cele mai mari rezerve le am asupra modului cum voi masca cele 8 găuri rămase... Link spre comentariu
Andrei24 Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă 6 minutes ago, doru3160 said: Am schimbat și filtrajele. Arătau rău la cauciuc, era crăpat și nu mai inspira încredere. A prins viata pentru inca 40 de ani! Succes in toate! Link spre comentariu
Ovidanie Postat 13 ore în urmă Partajează Postat 13 ore în urmă (editat) Acum 3 ore, doru3160 a spus: ...cum voi masca cele 8 găuri rămase... Eu zic sa pui borne in locul acelor gauri, si poti sa bagi in interiorul carcase niste module step-down care sa livreze tensiuni fixe uzuale. Cat ziceai ca ai pe electrolitici? 58V? La 2A cat da traful ala fara se se incalzeasca ai min 120W, asta inseamna ca poti sa ai vreo 20A la 5V... Vreo 10A la 12V, etc. Editat 13 ore în urmă de Ovidanie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum