d2134 Postat Ianuarie 17 Partajează Postat Ianuarie 17 Acum 25 minute, doru3160 a spus: Se vând pe undeva la noi Se vind... https://www.conexelectronic.ro/885-accesorii-diode-led Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 17 Partajează Postat Ianuarie 17 Citat Nu stiu cat de repede le gasesc sau in ce stare sunt, dar sigur am. Din cele 4 pt tensiune, poate am bafta de una buna. Daca nu e la culoare, folosesc piulita cu plastic negru de la a mea. Acum 17 minute, d2134 a spus: Se vind... https://www.conexelectronic.ro/885-accesorii-diode-led Aha, deci masca led le cheama...multumesc. Eu tot incercam cu trecere panou led, cu multe altele, dar cu masca nu... Am comandat si de 5mm si de 3mm. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Zicea un coleg ca ar merge un IGBT in loc de KD503... te incumeti sa incerci? Am STGW30NC60D, noi, pot sa trimit doua bucati. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 As putea incerca. Nu stiu daca cere modificari fata de actuala comanda. E vorba de I4104, binenteles, ca aici e I4102 si iar se amesteca... Daca nu gasesti borna in restul de sursa ce zici ca il ai, pot apela la o solutie de compromis. Modific la interior inelul din teflon existent, pana ajung la bruma de filet ramasa, si pot monta asa. Acum cred si eu ca a fost un pic de aroganta sa foloseasca la primele modele izolatori din teflon. Acolo nu e nici tensiune mare, nici temperatura ca sa justifice materialul asta. La urmatoarele modele au si renuntat. Teflonul trebuia prelucrat mecanic, nu se toarna, nu se preseaza la cald. Era o manopera inutila si consum de material nejustificat. Dar, recunosc, arata mai bine bornele cu guler alb Cam asa aratau cele fara teflon la borne, si fara ornamente din aluminiu la butoane...erau mai pe natural . Link spre comentariu
Andrei24 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 14 hours ago, doru3160 said: Din cele 4 pt tensiune, poate am bafta de una buna. Daca nu e la culoare, folosesc piulita cu plastic negru de la a mea. Aha, deci masca led le cheama...multumesc. Eu tot incercam cu trecere panou led, cu multe altele, dar cu masca nu... Alta sursa led suport si nu numai! https://sogest.ro/module/ambjolisearch/jolisearch?s=led+suport&order=product.price.asc Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Multumesc, am comandat la conex de 5 si de 3mm. Erau 60 bani/bc. Doar ca a trebuit sa mai bag si altele pt ca era jenant sa comand doar treceri pt led. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 15 hours ago, doru3160 said: Au venit și sursele auxiliare pt bornele proaspăt montate. Judecând după filtrajul la 63V de pe intrare, cred că or să țină la 55V cât e pe filtrajul sursei. De asta imi este si mie teama . Chinezu spune apasat" Input voltage: 5-55v (limit voltage: 55V)" Parca as comanda si eu :) M-a gandesc daca nu cumva ar fi bine sa inseriez o redresoare cu Vdrop mare, asa ca o masura in plus. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Chiar si un tranzistor serie pe care sa pice cativa volti nu e mare inginerie. Dar si cu diode serie merge, oricum voi seta limitarea in curent pe la 1A. Astea sunt asa, de pofta, la o cuplare rapida, o incarcare acumulatori foto, telefoane, etc. pt ca in rest, tot sursa e de baza. Si in caz de avarie, imposibil sa scape 55 V pe sarcina. Să pun o poză pt cei care zic ca e complicat sa scapi de tastele alea pt acometre. E chiar lejer...chiar daca mai zboara cate un fir Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Am găsit aceste borne, pare a fi ce trebuie. Am 4 butoane dar capacele aferente sunt doar 3. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Da, pare că sunt ce trebuie. Acum am de furca cu legăturile de la comutatoarele pt paralel a canalelor. Fiecare canal în parte merge bine, dar am găsit fire dezlipite și izolate. Ambele comutatoarele erau avariate, și cred ca cel care a umblat înainte, nu a ghicit asta, sau nu s-a complicat să le schimbe. Primul din tandem, face contacte, dar nu se automentine, iar cel de forță, avea un contact sudat, și indiferent în ce poziție era, el tot una știa. Asa ca a scos fire, pana a mers bine separat pe canale. Și dacă tot am dezbrăcat-o, ii bag afișaje și la asta, și borne în locul tastaturii. Ai avut dreptate, se lucrează mult mai ușor cu masca degajata, decât cu toate alea montate... doar că mai ai ghinion să rupi câte o borna. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Între timp, ciufulita de mai sus, a devenit așa. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Felicitări pentru rezultatul obținut, aceasta chiar este o modernizare avantajoasă a sculei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Multumesc, sunt faine voltampermetrele astea, fata de cele cu led. Si cum sursele nu le tin pt colectie, chiar nu ma pasioneaza aspectul original. Sa fie bune de lucru. Asta pt ca nu ma impac cu sursele in comutatie. Imi plac astea liniare...obisnuinta, a doua natura. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 Daca tot s-a vorbit despre sursele IEMi, am gasit, restaurat si utilizez la job si doua bucati I4115, mai putin cunoscute avind o circulatie mai redusa! *nu ma prind de ce apare rasucit! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 22 Partajează Postat Ianuarie 22 (editat) Curentul max. debitat de sursele i4102M, la cât l-ai limitat? Editat Ianuarie 22 de Ovidanie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum