Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovare sau inlocuire sursa IEMI 4102M

xubi

Postări Recomandate

Spuneam ca un canal limitează sub 1A iar celălalt peste, pe la 1,3A.

IMG-20250114-205320-edit-196439522279418

IMG-20250114-205335-edit-196437650546116

E doar din analogice...din nou analogicele fac mofturi. Cu sarcina si ampermetru pe iesire, curentul max debitat pe un canal este de 1,23A iar pe celalalt de 1,18A. Sursa e ok. Panaramele de acometre indica aiurea. Unul blocheaza, si unul indica mai putin decat trebuie. Acum, cel care indica aiurea, il pot convinge sa arate bine, dar cel care agata, cu siguranta nu-si mai revine.

Link spre comentariu

Păi nu e de mirare, cu atâtea feluri de componente diferite…. Sigur sunt unele piese care nu-și mai respectă valorile…

Link spre comentariu

Judecând după rezultate, n-ai zice ca nu e în parametri. Diferențe mici între canale, aș spune chiar nesemnificative, măsurat cu instrument bun, nu cu acometrele de pe panou. Îmi aduce aminte de ce am modificat sursa cu care lucrez. Dacă i-aș aplica același tratament, probabil ar ieși și aici o treaba bună, dar nu am de gând să lucrez cu două la fel. Probabil asta va pleca. 

2N3055 face față cu brio la 1,2A. Cu cei 5A ai lui 4104 cam transpiră, dar aici se descurcă decent, nu cred ca are nevoie de mai mult. 

Am incercat sa schimb modulele între ele. Sunt perfect compatibile și nu se modifică parametrii finali. În schimb, am aflat de ce un modul are punte de 1A. În locul respectiv, dacă puntea este de 3A, cam lovește în traf, și placa sta tensionată în conector. Cu punte de 1A se încadrează perfect, lejer. 

Link spre comentariu
La 14.01.2025 la 10:35, xubi a spus:

Poze cu I4102 varianta de 16Kg  pentru cei interesați. Da @PavelR este cu Germaniu, AD și ASZ
Las albumul public o vreme  deci nu-i nevoie să ne împrietenim pe FB
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.8969149206455193&type=3

https://www.radiomuseum.org/r/solartron_dc_power_supply_as_1164as.html# orice asemanare cu obiectul prezentat pe radiomuseum este pur intamplatoare!!:rade:

Link spre comentariu

La majoritatea surselor IEMI, in cartea tehnica exista si cablajele. Pt I4102M exista asa ceva? Eu in carte nu am decat scheme, si o vreme am fost multumit si de asta, dar la un exemplar am probleme cu firele care pun sursele in paralel. Am gasit o buleala, fire dezlipite si izolate si as cam vrea sa o aduc in starea de fabrica. Pt asta trebuie sa le verific pe toate. Se pot depista pe cablaj, dupa schema, dar ar fi mult mai usor de verificat, daca ar fi schema cablajului. E vorba de punctele numerotate in schema, de la care pleaca sarmele. Are cineva asa ceva?

Link spre comentariu
17 minutes ago, doru3160 said:

La majoritatea surselor IEMI, in cartea tehnica exista si cablajele. Pt I4102M exista asa ceva? Eu in carte nu am decat scheme, si o vreme am fost multumit si de asta, dar la un exemplar am probleme cu firele care pun sursele in paralel. Am gasit o buleala, fire dezlipite si izolate si as cam vrea sa o aduc in starea de fabrica. Pt asta trebuie sa le verific pe toate. Se pot depista pe cablaj, dupa schema, dar ar fi mult mai usor de verificat, daca ar fi schema cablajului. E vorba de punctele numerotate in schema, de la care pleaca sarmele. Are cineva asa ceva?

Buna seara. Am transmis-o prin e-mail

Link spre comentariu

Da, am primit, multumesc.

Nu sunt notate punctele unde vin cose, dar o sa le notez eu dupa schema, si apoi imi va fi mai usor sa verific sarmele.

Am reușit să rup o borna, pt că la exemplarul asta nu ma mai chinui sa pilesc la poziție, am scos tablele de tot, am dezechipat tot ce era pe panoul de față. Din 5 borne, una nu a vrut neam. Greu de ținut contra, dar și când am reușit, s-a rupt filetul și nici nu s-a desfiletat panarama aia de piulița. Nici cu ulei, nici la cald, cu nimic n-am păcălit-o. Asta e, ori se rupe hamul, ori moare calul. Era ultima la demontat... 

IMG-20250117-204514-edit-209313777091246

Pana vin KD urile, poate o rezolv și pe asta. 

Link spre comentariu

Asta e modelul lung, cu izolatie de trecere din teflon. Borne scurte mai am si eu. Trebuie vazut de care sunt cele de pe stoc. La mine pe stoc sunt doar scurte, obisnuite. Nu-mi dau seama de ce s-a gripat in halul asta. Borna este din bronz, iar piulita este zincata. Asta e, nu faci scrob fără să spargi oo. La prima sursă tocmai de demontatul bornelor m-am ferit. 

Au venit și sursele auxiliare pt bornele proaspăt montate. Judecând după filtrajul la 63V de pe intrare, cred că or să țină  la 55V cât e pe filtrajul sursei. 

IMG-20250117-212414-edit-209392743894789

In altă ordine de idei... Am văzut la chineji treceri prin panou, pt led ca cele din poză. Se dau numai cu led, nu au separat, și nu sunt pomenite. 

IMG-20250117-212930-edit-209421676818601

Se vând pe undeva la noi, și cum le cheamă mai exact, că lui gogu dacă nu-i dai mură-n gură cum le cheamă, nu le găsește. 

Link spre comentariu

Am o sursa defecta, din care am vandut placile, trebuie sa am pe undeva si bornele. Nu stiu cat de repede le gasesc sau in ce stare sunt, dar sigur am.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări