xubi Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 Acum 12 minute, PINTI a spus: xubi De ce trebuie facut un grup pe FB? Sunt foarte multi useri care nu au FB. Ce facem? Impartin in doua Forumul, intre cei ce au si cei ce nu au FB?. Cum spune Ovidanie pentru hosting. Azi am realizat că ar fi foarte rapid dacă tot am cont să pun pozele într-un album și să dau link-ul Mă gândesc la diversele site-uri pe care punem pozele pentru a le putea arăta pe forum... tot împărțiți suntem. Un link spre grup to pe forum îl punem Unul sau doi colegi au văzut link-ul fără să aibă FB. Unele site-uri de hosting dispar și informația odată cu ele, alteori oamenii trebuie să elibereze spațiul și multe subiecte pe care le vezi peste ani sunt lipsite tocmai de schemele sau pozele despre care se discută... A fost o idee, am făcut un grup public de test care va fi privat în 3 zile să văd cum și dacă putem să-l folosim. https://www.facebook.com/groups/8847050255348706 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Acum 32 minute, xubi a spus: Apare pagina, logic dar apare și albumul la care face trimitere link-ul care este sub header sau ce vedeți pe laptop? Întreb mai mult să văd cât de viabilă-i metoda asta de a împărtăși poze pentru că am deja poze de 10-15 ani prin albumele de FB și-mi pare o metodă bună de backup Mie mi se pare simplu: daca nu ai FB nu ai interdictie sa vezi ceva postat la "PUBLIC". Dar cum se vede in prima poza, apare sus FACEBOOC.COM si doar extrasa postarea. Daca ai FB normal ca ca iti deschide pagina, dar a celui de unde a extras continutul. Asta ca politica a FB, sa vezi profilul, cam ce posteaza ca sa vezi daca merita sa-l treci in lista de prieteni. Cei ce sunt in grup vad tot ce postezi fara sa ii atentionezi. Fara FB ai nevoie de un link, exact cum ai procedat aici. Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 Mulțumesc Dumitrumy m-am mai dumirit puțin Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 O sursa identica cu cea modificata, dar foarte putin folosita, in stare de functionare inca. Se cunoaste starea de nefunctionare, dupa starea rezistentelor de putere in stare intacta, fara urme de incalzire si nici pe cablajul lor. La a mea, e maroniu cablajul de la caldura disipata de rezistente. Filtrajul ca și celelalte piese, sunt originale. Nu a avut interventii de nici un fel, si totusi la tranzistori am gasit amestecati 2N3055 cu 2N 3773. La asta acometrele nu agata (decat cel din stanga), ci indica, desi unul trebuie recalibrat, este oarece diferenta intre valoarea reala si ce arata. As zice eu, cu totul scuzabil, avand in vedere diferenta mica si varsta. Led urile sunt moarte, dar nu e de mirare, sunt modelul asimilat la noi, cele cu cerc metalic la baza, care mergeau prost de noi. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Nu sunt amestecati, ci cu o logica: 3773 este la preregulator in comutatie iar 3055 este in partea liniara. De aceea am pus simularea cu diferenta de comportare la comutare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Asa ar fi fost logic, doar ca 2N3773 sunt ambii pe un canal si 2N3055 sunt ambii de pe celalalt canal, judecand dupa traseul sarmelor. O sa ma uit mai atent, dar la prima privire, asa pare. Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Doru cred că vorbește de I 4102M după ultimele poze. Nu știam să aibă comutație în ea ci doi tranzistori serie pe canal. L.E: M-am uitat în schemă la mine figurează 2 SDT9203 pe fiecare canal dar în sursă parcă am 2N3055. Or fi folosit și ei ce aveau. Editat Ianuarie 14 de xubi Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Pai pozele vorbesc de la sine, nu am mai precizat. E un alt exemplar de 4102 nepipait, dar cu probleme la cuplarea surselor in paralel. Pe curent constant, canalul cu 2N3055 este limitat la 1A, pe celalalt este la 1,3A. Trebuie sa vad de unde i se trage. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Acum 33 minute, xubi a spus: Or fi folosit și ei ce aveau. Din pacate cam asa era, se monta ce era pe banda. Uite, am gasit si schema de la jucaria ta. In poza e doar un canal. Se vede treaba ca se jucau cu variatia tensiunii pe secundarul trafului, si stabilizarea era electronica. Probabil de asta era si voluminos traful. Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Traful ăla cu prize m-a încântat. Aveau grijă de elementul serie. Am dat link la grupul FB dacă vrei să testezi cum se pot depozita sau găsi lucruri acolo. Am pus manualul (și schema)în files și pozele în media. Acum e public dar va deveni privat în 3 zile https://www.facebook.com/groups/8847050255348706 Editat Ianuarie 14 de xubi Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 1 oră în urmă, dumitrumy a spus: Nu sunt amestecati, ci cu o logica: 3773 este la preregulator in comutatie iar 3055 este in partea liniara. De aceea am pus simularea cu diferenta de comportare la comutare. Am mai baleiat postarile, cred ca s-a facut amestec 4102 cu 4104. Doar 4104 are prestabilizare in comutatie, 4102 nu are prestabilizare ci doar impartirea puterii pe 2 tranz. si rezistenta de putere. M-am dus dupa fenta, am vazut o poza si un comentariu si am reactionat. Sunt doua surse principial diferite, 4102 nu este zgomotoasa dar ca plata disipa mai mult. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Vina mea, am adus in discutie 4104 in acest topic, facand doar o comparatie, dar cand ma voi apuca de depanarea lor, o sa deschid un topic separat pt 4104. Sunt si astea niste surse interesante, mai ales comanda primului tranzistor de prereglare. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Acum 1 oră, dumitrumy a spus: Nu sunt amestecati, ci cu o logica: 3773 este la preregulator in comutatie... Are preregulator, dar nu în comutație. Grămada aia de rezistori din prima poză postată de colegul Doru constituie o rezistență de balast și este șuntată de joncțiunea C-E a tranzistorul din preregulator. Dacă scade prea mult tensiunea din colectorul tranzistorului de putere din stabilizator, tranzistorul din preregulator intră în conducție ceea ce determină creșterea tensiunii, etc. Acum 25 minute, doru3160 a spus: Vina mea, am adus in discutie 4104 in acest topic, facand doar o comparatie, dar cand ma voi apuca de depanarea lor, o sa deschid un topic separat pt 4104. Sunt si astea niste surse interesante, mai ales comanda primului tranzistor de prereglare. Poți deschide de pe acum topic despre i4104 și mută diacuțiile acolo. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Acum 9 ore, Ovidanie a spus: constituie o rezistență de balast și este șuntată de joncțiunea C-E a tranzistorul din preregulator. Exact, ar fi echivalentul unei rezistente de 45 ohmi/150W. Alea disipa in timpul functionarii, de asta spuneam ca la exemplarul asta practic sunt ca noi, pt ca a functionat putin spre deloc. Si tot gramada aia de rezistente, scoate fum dupa o perioada de depozitare, in care s-a depus praf pe rezistente. Acum 9 ore, Ovidanie a spus: Poți deschide de pe acum topic despre i4104 și mută diacuțiile acolo. Acum doar sa pun niste poze. Pana nu primesc KD urile, nu prea am ce sa le fac. Îmi blochez masa dacă demontez și nu am ce pune în loc ca să remediez. E mare și grea, greu de mutat de colo colo. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Acum 14 minute, Ovidanie a spus: este șuntată de joncțiunea C-E a tranzistorul din preregulator. Trebuie sa mai facem si offtopic, de nevoie. Nu exista jonctiune C-E!!! Jonctiune inseamna legatura, unire, locul unde se realizeaza legatura. NPN sau PNP sunt 3 regiuni vecine si nu pot avea decat 2 "intalniri", adica 2 jonctiuni. Si cum baza este in mijloc, cele 2 jonctiuni cuprind obligatoriu pe B. Rezulta posibil doar BE si BC. Editat Ianuarie 14 de dumitrumy completare continut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum