Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha dsp-e580 probleme

claw

Postări Recomandate

In primul rand, va urez un călduros La mulți ani tuturor colegilor Elforum.

In al doilea rand, cer scuze dacă am deschis unde nu trebuia acest topic.

Am primit de curând de la un prieten acest amplificator defect, defapt i-am spus mai demult de el, eu având nevoie de un amplificator pentru camera și dacă tot nu mergea mi-a zis să-l iau eu.

Am ajuns acasă, l-am lăsat 10 min. după care am conectat ștecherul la priza și am văzut ca pe față nu se aprinde nuci ledul de Stand-by. Am dedus repede ca fiind ceva din alimentare. Am găsit și schema pe net și am verificat mai multe componente bănuite ca fiind cauza.

Verificând mai multe locuri cu multimetrul am descoperit ca la pinul de ieșire al IC27 erau doar 700mV. Am schimbat acea sursa și scurtul acela tot persista. Am scos din circuit dioda D36 și tensiunea și-a revenit la 5.62V și acum se aprinde și ledul de Stand-by. Bun pana aici.

Am verificat mai departe după dioda D36 și am văzut ca alimentează câțiva pini ai integratului IC26. Și aici vine problema, când am scos ce mai era pe lângă acești pini, adică sa rămâna goi, și am verificat grupul de pini 11 12 13 14 și 15 care sunt în comun, fata de masa se găsesc 3,4 ohmi, care practic scurt-circuiteaza sursa de 5V. Sa fie acest integrat de vina sau altceva care îl obliga sa îi pună alimentarea la masa?

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• claw

6

• lalihifi

2

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Poate ai noroc si ai C144 sau C128 in scurt .

Dar daca dezlipesti pinii de la circuit de pe bara de plus si scurtul dispare ai IC26 in scurt din pacate .

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Am scos și C128 din circuit, tot așa face.

Am verificat și rezistența între masa și pinul 39 al IC26 și am găsit vreo 3 ohmi. Lafel și între grupul de pini 11... 15 și masă tot 3 ohmi. Sa fie integratul trosnit?

Am găsit și pe unul dintre canale câteva piese arse printre care finalii care erau sârme, punând în scurt alimentarea de forță.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări