SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Buna seara...Masina de spalat incepe sa dea semne "de somn", dupa 4 ani de functionare fara probleme...In prima faza pe programul de spalare motorul nu se invartea..Cum de altfel banuiam, am desfacut periile de la motor si am observat "terminate"..Le-am inlocuit si totul parea ca s-a rezolvat..Masina a facut programul de spalare, iar cand a ajuns la centrifugare a aparut o eroare E9....Am resetat programul, iar cand a ajuns la centrifuga, aceeasi eroare....Ma poate ajuta cineva la ce se refera aceasta eroare??Multumesc.. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Ai schimbat periile de cărbune, dar colectorul l-ai curățat de praful sedimentat între lamele ? Curăță bine cu un ac fiecare spațiu dintre lamele, apoi curăță colectorul cu șmirghel fin până devine lucios și fin, fără zgârieturi. Atenție la cărbunii folosiți, unii ieftini pot face mai mult rău, fiind prea moi, am ars așa un motor cu unii luați cu 10 Lei de la magazin de electrocasnice. O pereche din cei originali poate fi cam 50 Lei, ca idee.. Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Credeti ca acea eroare provine de la faptul ca nu am curatat colectorul ??..Ciclul de spalare l-a facut fara probleme, dupa ce am inlocuit periile..O sa-l desfac din nou si am sa curat si colectorul (desi nu parea murdar si nici uzat).., dar cred ca nu aceasta este problema... Editat Decembrie 28, 2017 de SEBYKO_76 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Dacă defectul de bază a fost la motor, e bine să revii acolo, fiindcă e puțin probabil să fie două defecte fără legătură între ele și simultan...mie mi s-a ars motorul după ce schimbasem cărbunii și totul părea OK, chiar a spălat un ciclu fără probleme. Apoi a doua zi a ieșit fum din motor, fiindcă acei cărbuni ieftini erau prea moi și au înfundat canalele colectorului.... Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Ok..O sa fac cum ati spus si revin.. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 https://www.google.ro/amp/www.masinaspalatpiese.ro/coduri-de-eroare/amp/ se pare ca aceasta eroare apare la multe modele daewoo. Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 M-am uitat si eu pe acel site..Eroarea E9.. "nivelul apei eroare de controler", ce sa inteleg??? Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 pe alt site scria senzor presiune,cabluri legatura. din pacate in afara de rescris memoria,schimbat o curea,verificat valvele si asistat la schimbare rulmentilor, experienta mea este aproape nula in acest domeniu. am incercat sa ajut cu ce am gasit. oare presostatul sa fie acel senzor la care se face referire? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Poate presostatul nu detectează corect nivelul apei din cuvă. În principiu, e un senzor de presiune, conectat printr-un furtunaș la cuva mașinii. În funcție de nivelul apei, se modifică și presiunea și astfel se închid niște contacte în presostat. Uneori acele contacte nu se mai fac bine, din cauza asta controllerul poate considera că fie e prea multă apă în cuvă și o golește, fie că e prea puțină și încearcă s-o completeze. Nu ar strica să verificați și starea plăcii de comandă, contactele curățite la conectori, verificare condensatori electrolitici de filtraj din sursă......și astea pot da erori. Deși e cam curios cum apare o eroare din asta imediat după ce se termină periile motorului... Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Daca eroarea pe care am gasit-o si eu pe site, facea referire la nivelul apei , "am luat la cautat", de la inceput, de la furtunul de alimentare.La capatul conectat la sursa de apa din 2 miscari a "cedat" piulita din plastic..Am vazut ca in capat era ceva rugina acolo si ma duce cu gandul la faptul ca o fi ruginit destul de mult acolo si oarecum ingreuna alimentarea cu apa a masinii, posibil din acesta cauza sa dea acea eroare ceva legat de nivelul apei...Dar totusi de ce programul de spalat, masina functioneaza este ok si numai pe centrifuga apare eroarea?? Editat Decembrie 28, 2017 de SEBYKO_76 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Din când în când se curăță filtrul sită de la mufa de intrare a apei în mașină. Acolo se strâng tot felul de mizerii, rugină.....și pot lungi timpul de alimentare cu apă și scădea presiunea de intrare a apei în cuvă. Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Schimb furtunul si revin cu detalii..O seara buna Link spre comentariu
SEBYKO_76 Postat Ianuarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 (editat) Buna seara..Si LA MULTI ANI sa aveti parte numai de realizari in acest an...Am zis ca o sa revin in legatura cu masina de spalat...Am inlocuit furtunul de alimentare, am curatat filtrul de la presostat si masina "a prins din nou viata" ...Da, asa cum a spus colegul validae, posibil filtrul de la presostat sa fie infundat ...Asa a fost.......Deci pentru cei care masina de spalat DAEWOO, eroarea 9 (E9) provine de la presostat infundat..Desfaceti furtunul de alimentarea cu apa si curatati filtrul...Toata stima.. Editat Ianuarie 1, 2018 de SEBYKO_76 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum