tm07uxo Postat Octombrie 17 Partajează Postat Octombrie 17 D-l ICAR a postat mai sus regretul ca dispar scheme; comentarii. Citez Imaginlie disparute erau parte din comentariile la cest topic, erau interesante schemele, din pacate nu se mai vad. M-am gindit ca poate doreste sa le construiasca...Si am postat lincurile unde sint schemele.. Despre satisfactie....Nu m-am declarat a fi autorul sau inventatorul unui montaj SE cu EL84...sau construit in mii si mii de etaje finale in aparate de radio din ani "50 si pina aztazi...Satisfactie poate fi si in cazul clonari unui montaj celebru sau foarte costisitor ....pentru mine satisfactia realizarii unui montaj SE cu EL84 pentru prieteni este ca probabil ele sint trecute " LA FAPTE BUNE " Ca mi-am facut si mie unul,...de ce ? pe net se gasesc sute de scheme SE cu neamul lui EL84 dar unul mi-a atras interesul fiind dezbatut in multe site-uri majoritatea cu laude , ca ar suna ffb. la joase chiar si cu trafuri micute recuperate din radiouri....ESTE vorba despre montajul RH84 mentionat de mine mai sus ...Si acum am avut ocazia de ale compara .. Eu sint un tip la care daca se spune ca o foaie de hirtie este neagra , eu o intorc pe dos sa vad daca pe dos nu este si mai neagra...voi mai face inca unul cu niste trafuri f. mici recuperate din TV -uri cosmos sau grigorescu , ele sint japoneze cu tole lucioase.. in rest asteptam vesti bune. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 18 Partajează Postat Octombrie 18 La mine placerea este de a construi. Daca cablajul este "de-a gata", e bine, daca nu, iar e bine. Oricum, este de munca la sasiu, legaturi. Mie imi place sa le fac si...cam atat. Am trei amplificatoare, functionale, pe care se aseaza praful. Mai e unul, mai sunt de facut cateva legatiri, dar tot zic "ma apuc maine"... Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 18 Partajează Postat Octombrie 18 Acum 15 ore, tm07uxo a spus: ESTE vorba despre montajul RH84 exista si varianta 2...imbunatatita : https://rh-amps.blogspot.com/2013/02/rh84-amplifier-revision-2_26.html Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 19 Partajează Postat Octombrie 19 (editat) La 14.10.2024 la 22:16, tm07uxo a spus: ... precum RH84 autor ALEX KITICI....De altfel acest tip de reactie a fost prezentata in simularile sale si de D-l LAZAROIU, dar se pare ca nu a observat, aplicat,comentat. nimeni... mare pacat ca D-l LAZAROIU nu mai publica si aici. Comentez eu! In timpul anilor 80-90 (perioada comunistă) am avut lumină de la G.D. Oprescu, A. Mateescu - prin cărți. După schimbare și apariția internetului, am avut șansa să îl avem pe dl. Lăzăroiu. Mai mult decât atât, am avut privilegiul de a vorbi la telefon cu autorul @LMO (apropos în topicul ”SIMULARI SCHEME CU TUBURI ELECTRONICE” găsim o carte întreagă de electronică cu tuburi - din păcate au dispărut schemele). Dl. Lăzăroiu nu mai publică aici in mare parte datorită lipsei de respect a unor membrii, dar și a moderatorilor! (părerea mea!) Așa că eu unul mă bucur că am avut această șansă de a avea un îndrumător de talia și pregătirea domnului Lăzăroiu! Editat Octombrie 19 de 300B SE Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Octombrie 24 Partajează Postat Octombrie 24 (editat) La 18.10.2024 la 13:54, Усилитель a spus: exista si varianta 2...imbunatatita : https://rh-amps.blogspot.com/2013/02/rh84-amplifier-revision-2_26.html Daca tot a fost vorba de RH84 atasez si eu o varianta cu privire la rezistenta de reactie Rfb =100kOhm . Concret influenta noii retele incepe foarte usor de la 250Hz in jos si se simte bine la 80Hz. Am facut comparatie fata de canalul nemodificat si clar se aude cu un bas mai bine conturat si mai natural. Am testat pe tor de 5kOhm , EL84 si 6P15P (cu tensiune si curent mai mici) . Editat Octombrie 24 de Ungureanu Daniel Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 5 Partajează Postat Noiembrie 5 Aveți cumva două poze pt. comparație și la 10kHz dreptunghiular? Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Noiembrie 7 Partajează Postat Noiembrie 7 Nu mai am alte foto ,dar stiu ca prin aceasta modificare a reactiei primele semne de imbunatatire apareau de la 400Hz in jos , pe la 250Hz erau evidente, dar la 1Khz sau mai sus nu se modifica nimic in raspunsul la frecventa. Explicatia empirica este ca pentru sunetele medii si inalte condensatorul de 100nF din reactie devine un scurt circuit si schema ajunge in varianta originala cu doar 100K. Cel mai bun sunet in ceea ce priveste separatia instrumentelor l-am obtinut cu 6p15p-ev avand grila 3 conectata la catod doar prin 100nF pe ideea Deckware . Atasez si o alta varianta la RH84 care are un ton de lampa mai frumos fata de originala si cu un bas in mod evident mai puternic in schimb sunetele inalte nu se mai aud atat de distinct tot fata de originala . Cu siguranta ca bobina mea de 7,5H pentru filtraj are capacitate parazita prea mare . Autorul schemei spune ca e nevoie de un filtru pe alimentare foarte bun si are dreptate ca trebuie o rezerva mare de curent pentru frecventele joase ,altfel tensiunea scade . Cel mai bine a functionat cu o sursa in comutatie facuta pentru 250mA. Sunt mai multe lucruri de imbunatatit la schema asta RH84 , dar nu se merita pentru ca nu are rezerva de putere , doar asa pentru ascultat cu un difuzor sensibil . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum