RockDok Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 No amu ashe da, 6P14 banui ca-i EL84. O sa vedem o dreapta de sarcina. Nu-mi place Ug2 care-i pe la 210V si nu vad 2k2 asemenea unde apar 20.7V? Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) 6P14 am pus rusesc 6P14P, am si EL84, dar le tin de bune. TEnsiunea pe R3 2,2K (screen resistor) este de 20,7v. E undeva jos in imagine, in partea sursei. Am Ug2 - 222v, nu 210v. Editat Ianuarie 3, 2018 de dacos Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Nu vazusem R3, scuze. Acum sa revenim la ce inseamna Ug2, pentru mine este tensiunea masurata intre catod si grila 2, asa cum tensiunea anodica [ua] este cea masurata intre catod si anod. Ua impropriu utilizata drept tensiune de alimentare. Acum, Ug2 este data de 222 - 6 = 216V. De obicei se folosesc graficele din foile de catalog, ma refer la dependenta Ua-Ia functie de Ug1 la Ug2=250V de unde si inclinarea mea de a respecta Ug2 din catalog. Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Am inteles. Eu am masurat fata de masa totul. Nu vreau sa sar peste etape, dar tensiunea anodica pe 6N1P mi se pare foarte mica... Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Vei incepe sa ma descinti... Pentru mine tensiune foarte mica nu inseamna absolut nimic. Trebiuesc masurate tensiunile anodice si tensiunile din catozi. Avem apoi curentul prin trioda si vedem unde se plaseaza pe graficul din catalog ( punct static de functionare) desigur tinind cont si de sarcina din anod care ne conduce frumos la dreapta de sarcina. De aici vedem ce trebuie modificat astfel incit lampa sa faca ce vrem noi. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Am facut la repezeala graficul pentru conditiile tale dar presupunind Ug2 de 250V. Am observat ca de obicei la scaderea Ug2 graficul se comprima pe verticala adica acele curbe care reprezinta Ug1 se comprima de sus in jos. Ar fi normal ca pentru Ug2 din cazul tau -6V sa treaca prin psf, adica Ia, Ua si Ug masurate sa se intilneasca intr-un punct care sa fie conform graficului. Am reprezentat si sarcina de 5k a trafo iesire. Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Multumesc. Deci cel mai aproape ar fi de -6v. Dar asta ce inseamna? E prima data cand vad transpuse pe un grafic valorile unui montaj.... Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Graficul ne arata cum variaza tensiunea pe primarul trafo iesire la o variatie a tensiunii pe g1. De exemplu daca injectam pe g1 un sinus de la -2V la -10V ( 8V virf-virf) vom avea pe primarul trafo o variatie de tensiune de la 60V la 360V ( 300V virf-virf). Ori si ce modificare a psf-ului trage dupa ea o translatie a dreptei de sarcina. Noi alegem un psf si sarcina. Link spre comentariu
fgbogdan Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Eu zic sa o iei pas cu pas, plecand de la etajul final. Fa-l in aer, cu aceeasi schema sau cu o alta schema - ca oricum la SE nu prea ai multe variante. Asa o sa scapi de orice problema care vine de la cablaj. Apoi .. .treci mai departe. semnalul scos din laptop sau din placa de sunet trebuie sa fie suficient pentru atac. Abia dupa ce esti multumit de cum se aude ... treci la corector. Priveste-le ca doua lucruri care nu neaparat se potrivesc. Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Etajul final functioneaza binisor singur. Brumul mare intervine cand ii adaug preamplificatorul cu corector de ton. Acum încropesc un etaj final cu integrat sa injectez in el semnal din preamplificator sa vad cum se aude... Link spre comentariu
fgbogdan Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 S-ar putea sa nu functioneze cum te astepti - din cauza diferentei de impedanta - dar merita sa incerci. In general amplificatoarele pe integrate au nevoie de impedanta mica la intrare si preampul pe lampi are impendata mare pe iesire ... sau gresesc ? oricum ... succes ! Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Preamplificatorul e problema. Se aude crâmpoțit din cauza lui pe un etaj final cu TDA2003. Link spre comentariu
dacos Postat Ianuarie 7, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 (editat) AM schimbat R7 în 2,2K după ce am observat pe alte scheme că acea rezistență din catod nu depășește niciodată 2,5K. R9 are 83,3K, nu 75K cât este menționat în schemă... BRumul a rămas...La volum mare semnalul util acopera brumul... http://sendvid.com/8wbhdvgf Tensiunile măsurate după schimbare sunt următoarele: V1:Va - 249vVk - 162vVg - 28v V2:Va - 57v, respectively 56vVk - 1,8v Editat Ianuarie 7, 2018 de dacos Link spre comentariu
fgbogdan Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 incearca sa o iei pe pasi. inteleg ca acum testezi cu final pe integrat. da semnal intai direct din sursa ... ar trebui sa nu ai brum ... (adica fara corector) apoi da semnal din C7 (dupa C7) - si vezi daca ai brum apoi continua si da semnal dupa reteaua de corectie (dupa R5) o sa poti astfel sa identifici de unde ai problema. Potentiometrul de volum unde il ai ? inainte de corector sau intre corector si final ? Pune-l intre corector si final ... intai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 @dacos, de ce nu o iei pe scurtatura ? Acest tip de corector este de tipul activ adica reteaua de corectie face parte dintr-o bucla de RN a unui amplificator respectiv a doua sectiune a tubului ECC83 iar amplificarea este in jur de 25dB sau de aproximativ 12 ori deci practic cu un semnal de intrare de 1v ataci tubul final cu 12v iar acesta are la rindul lui un factor de amplificare de 19 deci suficient pentru excursionarea tensiunii in primar pentru puterea nominala de iesire, orice etaj de amplificare in plus va necesita o atenuare inutila o data cu cresterea zgomotului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum