dacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Da, i-am masurat cu capacimetrul. Au cam 98uF. Nu am avut de 220 uF. Nu pot masura tensiuni. Am pus un 6N1P in loc de E88CC si cum bag in priza, iese fum de sub 6N1P. Ramane sa schimb soclurile recuperate cu unele noi, ceramice. Poate s-a dezlipit ceva fludor și a intrat intre pini (cele vechi au o capsa de aluminiu si o saiba de pertinax subtire care tine laolalta piciorusele, dar nu le acopera complet). Poate cat am ascultat s-a incis ceva fara sa observ si s-a topit fludorul. Iau in calcul cele mai aberante ipoteze, din moment ce a functionat un timp... E chiar de rasul lumii E un montaj banal, cu PCB gata facut... Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Atentie ! La cele doua tuburi, legaturile la filament difera. E88CC - pin 4-pin 5 6N1P 4-5-9 Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Este de rasul lumii, dar nu reusesc sa scad tensiunea prin filtrul pi. Am pus si punte noua (desi era buna cea veche), alti condensatori etc... Cand am lampile puse (pe un canal), E88CC incepe sa faca artificii. Si atunci scot din priza. S-a deteriorat E88CC incat are scurt in interior? O sa caut un bec de 220v/40W sa simulez sarcina. Deocamdata am doar de 100W... Rezistenta din sursa limiteaza doar curentul nicidecum tensiunea anodica ...nu-i nimic de rasul lumii ! 337 de volti vor face sa sara artificii prin tuburi ,nici EL84 nu suporta bine o asemenea tensiune decat daca e din generatia anilor 65-70 ...Tensiunea alternativa de iesire din trafo retea este foarte mare , trebuie maxim 200V inainte de redresare si filtrare .ca anodica sa devina in jur de 240- 250V . Cu o anodica de 250V vei avea circa 3W cuminti in sarcina de 6_8ohmi ,cu conditia ca tuburile sa fie adevarate, nu mofturi contemporane made in cur deamiaza ! Filtre pi simpliste ca in schema sunt valabile la redresarea cu tub EZ80 _81 , la siliciu vei avea riplu mare . Sursa trebuie studiata si conceputa altfel in cazul in care doresti satisfactii mari ! Editat Decembrie 28, 2017 de romicap Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Am inteles. Voi experimenta si altfel. Am un traf care scoate 180V. Filamentele o sa le alimementez din alta sursa... Dar...Sa spunem ca un transformator ar trebui sa scoata 200 v. Inmultit cu 1,3, dupa punte si filtraj rezulta 260 v. As spune cam mult pentru ce scrie in data sheet: max 250v. Ca sa scoata 190v, un transformator ar trebui sa aiba in secundar cam 190v... Editat Decembrie 28, 2017 de dacos Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 De unde iti rezulta tie coeficientul de 1,3 la calculul valorii redresate? Coeficientul pt tensiunea de virf dupa redresare este radicaldin 2 adica 1.4142. Pt secundarul de 180V: 180*1.4142=254.5V dar daca scadem pierderile pe diode avem peak vreo 250V (dar la ce tensiune de retea? 220Vac ? 230Vac ? 250Vac ?) Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 De coeficienți de rotunjire ai auzit ? Un exemplu : In loc de π = 3,14 se rotunjește la 3,5 . Ce e așa greu de priceput Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 De unde iti rezulta tie coeficientul de 1,3 la calculul valorii redresate? Coeficientul pt tensiunea de virf dupa redresare este radicaldin 2 adica 1.4142. Pt secundarul de 180V: 180*1.4142=254.5V dar daca scadem pierderile pe diode avem peak vreo 250V (dar la ce tensiune de retea? 220Vac ? 230Vac ? 250Vac ?) La tensiunea de 240 v în retea. Stiu ca se inmulteste cu 1,4 in gol si cu 1,3 in sarcina. Vreau sa fiu mai prudent. Pentru experimentare nu ma compar cu producătorii amplificatoarelor pentru chitara care stiu sa reproduca practic ca in teorie: x1.4142 . Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Nu are nici o treaba practica cu teoria si cu producatorii de amplificatoare de chitara. Calculul se face correct folosind formulele si coeficientii corecti iar apoi in functie de valorile componentelor folosite (condesatorii de filtrare rezistentele serie) dar si de consumul sarcinii se obtine valoarea finala PRACTICA a tensiunii. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Atentie ! La cele doua tuburi, legaturile la filament difera. E88CC - pin 4-pin 5 6N1P 4-5-9 Atentie mare cand dam niste sfaturi !!!!! Filamentele de la ECC88 si 6N1P sunt conectate exact la aceeasi pini si toti electrozii sunt in aceeasi ordine,sa nu faceti confuzie cu ECC82,ECC81,ECC83....care au intr-adevar filamentele asa cum spuneti dv. Editat Decembrie 28, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Schema dupa care s-au inspirat cei care au vandut kitul . Sursa este cu totul altceva , transformator de retea cu secundar cu mediana la masa si inductanta (soc) cu intefier , suporta120mA( si cu siguranta ca are cativa henri bunisori )... si nu schema postata de dvs. Editat Decembrie 28, 2017 de romicap 1 Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) 1.Am constat și eu ca E88CC si 6N1P au aceeași configurație. 😀 2.Schema pe care am postat-o era cea pusa la dispoziție de proiectanții cablajului. Au mai modificat ei câte ceva: inductanța, reacția negativă. 😀 Editat Decembrie 28, 2017 de dacos Link spre comentariu
nicolaus Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Ai mediana pusa la masa la traful de alimentare? Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Totusi, de ce se prefera secundarul cu mediana la masa? Am avut impresia ca s-au folosit cat timp erau in productie tuburile redresoare tip EZ80, iar dupa ce au aparut puntile cu seleniu (ulterior cu siliciu) s-a folosit secundar fara priza... Nu, traful meu nu are mediana. E secundar normal. Inductanta mea e de 5 Henry/150mA... Editat Decembrie 28, 2017 de dacos Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Transformatorul cu priza mediana, are unele avantaje/dezavantaje. Cele mai importante: a-avantaj-deoarece fiecare infasurare debiteaza 1/2T, la ac. temperatura de functionare, se poate lua J mai mare, deci sectiunea conductorului mai mica; b-dezavantaje-ocupa mult spatiu pe carcasa. Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Transformatorul cu priza mediana, are unele avantaje/dezavantaje. Cele mai importante: a-avantaj-deoarece fiecare infasurare debiteaza 1/2T, la ac. temperatura de functionare, se poate lua J mai mare, deci sectiunea conductorului mai mica; b-dezavantaje-ocupa mult spatiu pe carcasa. Nici pomeneala. Acel avantaj si respectiv dezavantaj nu exista. Ocupa tot atita spatiu pe carcasa (in marja de eroare, diferenta nesemnificativa). Numar dublu de spire dar sectiune jumatate. Iar densitatea de curent nu creste decit ca valoare instantanee. Pe medie, din cauza inertiei termice, va ramine aceeasi densitate de curent. Unii producatori fac secundare cu priza mediana doar pentru a reduce numarul de diode. Cind redresorul e pe tub, conteaza. Cind e pe siliciu nu mai conteaza. Costa o nimica toata doua diode in plus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum