dacos Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 (editat) Va salut dragi colegi, Pentru a experimenta cu tuburile am cumparat doua PCB-uri in ideea de a face un lant audio: preamplificator corector de ton + amplificator final. Corectorul de ton este cu 12AX7, l-am luat deja montat: Amplificatorul final este acesta: Am legat iesirea preamplificatorului direct la grila 1 a tuburilor EL84 (am lasat neplantat in jurul triodei de pe placa). Preamplificatorul are pe iesire condensatori de 100nF in loc de 220 nF. Am renuntat si la reactia negativa, schema devenind aceasta: Face corectie buna, are sunet frumos, doar ca volumul nu are in nici un caz 3W pe canal, maxim 1 W. Ma gandesc ca sunt ceva probleme de adaptare a impedantei undeva. Alte date: 1. Sursa de sunet este laptopul. 2. Am pus ECC82 in loc de ECC83. AM o singura ECC83 cu care am jonglat ba la intrarea preamplificatorului, ba la iesire cam cu aceleasi rezultate. Ca sa alinieze cumva pinii de iesire pe placa, realizatorii PCB nu au inserat corectia de ton intre triodele aceluiasi tub, ci intre cele doua tuburi distincte. Se vede in poza, tubul din stanga imaginii este V2, cel din dreapta V1. Din cate am citit, ECC82 are castig mai mic, consum mai mare (10mA vs 1,2mA ECC83). Dar totusi am vazut si scheme cu ECC82 ca driver pentru EL84. 3. Filtraj tensiune anodica filtru PI cu drosel 5H/150mA + condensatori. 4. Tensiuni: - pe anodul tuburilor EL84: 279v; - pe primarul trafurilor de iesire: 14,5v; - pe anozii primului ECC82 (V1): 293v; - pe anozii celui de-al doilea ECC82 (V2): 65v. Nemulțumirea ar fi in legatura cu puterea de iesire.... Editat Decembrie 27, 2017 de dacos Link spre comentariu
RockDok Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 (editat) Pai daca ai renuntat la V1 din final ... Editat Decembrie 27, 2017 de RockDok Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Cum naibii sa ai in primarului trafului de iesire 14.5 V cand ar trebui sa ai pe putin 290 V. E o aberatie. pe traful de iesire/anodica, este normal sa ai tensiunea continua cea mai mare din tot motajul ! Poate-i traful de iesire in scurt. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Poate atat cade in DC pe primar Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Cred ca se referea la bornele primarului nu fata de masa. Žn anozi are 280V. Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Atat cade in DC pe primar, nu fata de masa. Am renuntat la driverul de pe placa finala considerand ca este suficient preamplificatorul cu corector de ton... Link spre comentariu
George Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Monteaza si lampa V1 in etajul final. Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 O sa incerc si asta... Link spre comentariu
George Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 E chiar foarte recomandat..... Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Scuze, ma gandeam ca acel preamplificator este suficient. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Potentiometrele acelea n-or sa tina mult, poate le schimbati cu ceva mai bun, ALPS, Spectrol, Bourns, etc. Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 LE voi schimba. Totul e deocamdata de proba... Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Daca ai cu ce sa masori, vezi ce semnal util (dai din laptop 1kHz) iti ofera la iesire corectorul. Link spre comentariu
dacos Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Nu am cu ce masura semnalul corectorului. Am introdus si driverul pentru cele doua EL84, am pus E88CC. Acum vad ca pinul de anod al EL84 se incinge (probabil) intrucat iese fum din lipitura. Cum bag in priza vad ca se aude in difuzoare ca si cum as pune pe ele mulimetrul pe dioda... Link spre comentariu
nicolaus Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Ai recuplat reactia negativa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum