Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TVC Orion.

virgil_19

Postări Recomandate

Craciun fericit. Am problema cu TVC Orion -sas. 11AK30A14 , dupa inlocuirea finalului linii =2SC5388 ( BU808) si a cond. =!0Mf din B , devalorizat , TVC functioneaza OK , dar dupa o perioada 10- 15 min. apare o dublura img. pe orizontala , iar la stingere apar 3 punctulete verzi pe ecran. Ce sa mai caut ??? Toate cele bune si sarbatori fericite . Virgil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• virgil_19

3

• Alextv

1

• electrolivius

1

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Nu te mai chinui sa cauti alte componenete defecte ( mai ales ca astazi este CRACIUNUL) deoarece tranzistorul pe care l-ai montat este de slaba calitate si se incinge foarte tare . Incearca sa montezi

un BU808 DF JV si tv-ul va functiona . In cel mai rau caz monteaza un radiator "sanatos" peste cel existent. Mai mult ca sigur ca tv-ul este cu tub perfect plat si din acest motiv tranzistorul final este

extrem de solicitat .

Link spre comentariu

stifturi de tranzistori,personal nu am mai cumparat de ani de zile bu808 sau echivalent c5388,montez 2 tranzistoare gen md1803dfx(d1555 bu2508df etc) in paralel b-b e-e c-c ,pe acelasi radiator,condesatorul de 10mf neaparat schimbat cu 22-47mf 63-100v,si totul e ok

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Va multumescsi va doresc Sarbatori Fericite . PS = am uitatsa mentionez ca am dublat radiatorul de la final linii. Voi incerca schimbarea tran.sau montareaa2 dupa cum am fost indrumat de iuliantv. Stima , Virgil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări