Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reinstalare windows mobile

ionut20

Postări Recomandate

Se da un pda Yakumo cu windoza mobila 4.20.0 in germana :smt022

Din putina mea experienta cu pda-urile am inteles ca windowsul e in memoria ROM, spre deosebire de programele ulterior instalate si alte fiesiere ce sunt in RAM. La un hard reset aplicat pda-ului se curata memoria ram, dar rom-ul ramane intact .....

Intrebare: cum se reinstaleaza windowsul pe un PDA??? Eventual ce sa-i fac sa fie in engleza ... nu am gasit nici un pach sau pack de english ...

:smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

7

• MifTy

3

• one

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

OFFTOPIC: Memoria Random Access Memory este volatila si mentine informatia numai atat timp cat este alimentata. Eu zic ca si aplicatiile instalate ulterior sunt memorate tot in ROM :d

Link spre comentariu

pai .... pda-ul e tot timpul alimentat ... asa am gasit, iar in fond ROM (read only memory) poate fi doar citita :d, deci hard-resetul e o decuplare a alimentarii pe cateva minute, timp in care se pierd setarile si datele ... :smt001

Link spre comentariu

Se da un pda Yakumo cu windoza mobila 4.20.0 in germana :smt022

Din putina mea experienta cu pda-urile am inteles ca windowsul e in memoria ROM, spre deosebire de programele ulterior instalate si alte fiesiere ce sunt in RAM. La un hard reset aplicat pda-ului se curata memoria ram, dar rom-ul ramane intact .....

Intrebare: cum se reinstaleaza windowsul pe un PDA??? Eventual ce sa-i fac sa fie in engleza ... nu am gasit nici un pach sau pack de english ...

:smt006

rescriind ROM-ul??? :prayer:
Link spre comentariu

trebuie sa gasesti rom-uri pt el care le instalezi din PC.Spre exemplu eu am bagat windows mobile 5.0 pe SPV C500.Dar atentie ca unul incompatibil ti-ar putea corupe romu-l :mort si nu-l vei mai putea rescrie decat cu interventii hardware.

Link spre comentariu

mda .... deci se pare ca fara un rom de la producator e prea riscanta operatiunea, deci ramanem pe windows-ul actual .... acu intrebare .. exista pachuri de limba pt windows mobile?

Link spre comentariu

Pai daca exista patch pentru asa ceva, o exista si o modalitate de instalare. Normal este sa poata fi instalat patchul fara probleme (la fel ca un update) insa acesta sa fie sters atunci cand ii dai hard reset la pda...(cel putin pe zire-ul meu pot sa instalez update-uri pentru palm os, insa dupa hard reset sunt sterse)

Link spre comentariu

asa m-am gandit si eu .... am gasit pe un torent ceva pachet de engleza 2007 ... ceva de genu asta, dar e obscen de mare aproape 300 de mega :smt005 n-are pda-ul atata memorie ...

Link spre comentariu

acuma imi trag de pe net variante .... le bag pe sd, si daca merge, o sa cumpar un sd de 2 giga, pe care sa intre si iGo si pach-ul de limba :) :smt006

Link spre comentariu

Acest subiect putea fi plasat la telefonie mobila, caci are destule puncte comune.In memoria ROM sunt scrise date privind identitatea produsului: procesor, serie, data fabricatiei + diverse alte informatii.In memoria Flash sunt scrise programe, care sunt de 2 feluri:*programe permanente (asa-numita memorie permanenta), care contine programe care nu se sterg, de exemplu bootloaderul.*programe instalate, care la randul lor sunt de 2 feluri: "firmware", adica programul executat de procesor (sa zicem Windowsul) si "user area", zona de programe instalate.Mai exista si memoria RAM care este mai rapida si este folosita de aplicatiile care ruleaza la un moment dat.La hard-reset se reseteaza personalizarile telefonului si se formateaza zona de memorie "user area".La update se rescrie o parte din zona "firmware". De obicei aceasta operatie presupune 2 etape: stergerea si scrierea. Unele branduri folosesc stergerea totala urmata de scriere totala, altele sterg si apoi scriu portiuni succesive de memorie.Ar mai fi o operatie posibila, aceea de rescriere completa a firmware-lui, dar aceasta este de obicei protejata. Se folosesc interfete si programe care in general nu sunt gratuite sau se ofera numai service-urilor autorizate. Se poate rescrie si memoria permanenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări