Mark S Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 (editat) Ideea de multi-Q pare depasita in 2017. Totusi...se poate incerca varianta asta, in conditiile actuale de QRM, Garantez ca face minuni Editat Decembrie 24, 2017 de Mark S Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Ideea de multi-Q nu este depasita. Schema este OK. Pentru incepatori mai trebuie adaugat ca bobinele sunt cuplate inductiv, iar cuplajul este reglabil. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Va rog sa spuneti cine a folosit/realizat un multi Q si impresiile. Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2017 @puriu " trebuie adaugat ca bobinele sunt cuplate inductiv, iar cuplajul este reglabil" Da, am omis sa detaliez in schema. Reactia e figurata prin rezistorul de 12k notat cu *. Odata reglat, merge in toata banda la fel. @ Ion_Bumbu. L-am facut eu si l-am comparat cu ce am avut la indemana, un Tecsun 660 si un Grundig mai vechi. Le depaseste MULT pe ambele. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Uite aici un receptor simplu și stabil , ce folosește un așa zis detector cu impedanța infinită de intrare și un etaj MultiQ . Funcționează și în banda CB ! Pe bune . Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Foarte interesant, la serios, in primul rand ca e pretabil la frecvente inalte. Eu l-as modifica un pic, in primul rand miscorand R7 si eliminand C11 ptr ca nu doresc detectie. Multi Q are multe avantaje...elimina practic complet frecventa imagine si eu o "arma" super impotriva QRM. Fara detectie, folosit doar ca amplificator, e pretabil la toate modurile de lucru, inclusiv digital. Eventual as inlocui si T1 tot cu un FET...are impedanta mult mai mare si are un raspuns mai plat intr-o banda mai larga de frecvente. In cazul asta reactia s-ar regla din R5. In concluzie, ptr benzile VLF, lungi si medii as merge tot pe prima varianta ( functioneaza fantastic, testat ), iar ptr scurte si CB pe varianta propusa de d-l Victor, cu modificarile pomenite mai sus. sunt curios de rezultat. Craciun fericit tuturor! Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Un astfel de radio e monobanda si are nevoie neaparat de un etaj separator/amplificator RF in fata. Pacat ca s-a inchis topicul PARASET ...sa zicem ca a fost un impuls de moment al moderatorului. Sarbatori Fericite! Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Ce trebuie sa fac ca sa mearga schema asta in 35MHz? C14 spre 560pF? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Un astfel de radio e monobanda si are nevoie neaparat de un etaj separator/amplificator RF in fata. Pacat ca s-a inchis topicul PARASET ...sa zicem ca a fost un impuls de moment al moderatorului. Sarbatori Fericite! Topicul se va deschide dupa sarbatori. Pur si simplu ma saturasem de ascuns mesaje generatoare de flame si de citit rapoarte. Sau voi deschide alt subiect, ceva gen Paraset V2, cu cerinte clare. Craciun fericit alaturi de cei dragi. Sa auzim numai de bine si, poate vom fi mai buni. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Crăciun fericit ! Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2017 (editat) Un astfel de radio e monobanda si are nevoie neaparat de un etaj separator/amplificator RF in fata. Teoretic da, ptr ca reactia oricat ar fi de "plata", nu e la fel schimband frecventa. Dar, punand un amplificator inaintea multi-q, stricam raportul semnal/zgomot. Reactia pozitiva il imbunatatste mult...testat In conditile actuale de QRM, un preamplif de antena low noise nu aduce nimic in plus. Un multi-q Da! Editat Decembrie 26, 2017 de Mark S Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 26, 2017 Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Am scris separator/preamplificator poate fi si preselector.Oricum zgomotul in benzile SW e mai mult decat mare. Din experienta e mai mult decat ok un astfel de etaj inaintea detectorului cu reactie/multiQ chiar si numai pentru a separa antena. Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Nu sunt sigur....ceva ma face sa cred ca peste QRM se poate trece. Fara a fi o concluzi definitiva, faptele sunt astea: Nu mi-am permis multa vreme sa am o "scula" de firma. Ce am facut, cand am facut, a fost din pasiune. Dupa o vreme...mi-am permis sa cumpar, macar ptr a face o comparatie. Am cumparat de cateva luni un Tecsun PL660. Poate nu e chiar varful tehnicii actuale, dar e o scula de top. Primele teste-dezamagire. In nicio banda nu exceleaza in sensibilitate. am dat vina pe QRM. Consecvent ideilor "tineretii": am incercat si ideile de atunci, printre care multi-Q. Deci nu fabulez si nu vb din povesti. Rezultatul? Pe o frecventa data, ori intr-o banda ingusta, un receptor cu multi Q e cu o clasa mai sus. Nu un detector! Ci un amplificator/prescaler...care se poate adapta la orice receptor. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 26, 2017 Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Da da . MultiQ la un receptor cu prescaler ... Sa te judece colegii tai , academicienii . Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Nu " cu " ci "in loc de". Pe romaneste, la intrarea unui receptor, pe orice mod de lucru si de orice brand ar fi creat, un multi-q il ajuta sa fie mai bun decat cum a iesit el din fabrica... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum