Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Complet de acord cu simson si adigh d-le gsabac si apoi exista raspunsul amplificatoarelor PP care pot cobori in unele cazuri sub 10Hz/-1dB la puterea nominala fara ca sinusul sa fie deformat, peste aceasta putere apare limitarea simetrica, repet simetrica si nu deformata pe alternanta pozitiva ca in cazul saturatiei miezului. Faceti o confuzie cind spuneti ca tubul deformeaza semnalul atunci cind este evident ca un miez saturat pastreaza aceasta deformare indiferent de o noua crestere a curentului pe alternanta pozitiva si apoi inclin sa cred ca nu a-ti verificat practic acest fenomen caz in care discutia cu dvs este inutila Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Aceasta deoarece impedanta vazuta de tub este mult mai complexa decit o simpla rezistenta egala cu 5K. Daca doriti sa intelegeti scriu pe hirtie ecuatiile matematice ale circuitului. Daca nu, considerati drept buna postarea dvs, ca eu afirm bazaconii si ca nu cunoasteti de unde scot aceste enormitati, insa pe forum sunt nenumarati useri care stiu aceste ecuatii si relatii matematice. Vedeti si diagramele din postul #110 In legatura cu inutilitatea intelegerii unui fenomen este de discutat. Spor! @gsabac Editat Decembrie 23, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Non sens, inseamna ca la o singura frecventa, impendanta vazuta de tub este constanta si nu complexa si daca aceasta este de ... 20Hz ? Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Doriti sa purtam discutii fara sfirsit si fara continut, doar da si nu fara explicatii tehnice corecte? Da si la 20Hz ca si la orice frecventa fixa impedanta in acest caz este complexa, are parte reala si parte imaginara. @gsabac Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Hai sa reducem frecventa la 0 Hz adica curent continuu.La inceputuri, la aparitia calculatoarelor, cand inca se foloseau tuburi electronice, se lucra cu doua nivele logice 0si 1 adica blocat si conductie.Urmati va rog aceasta logica... Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 @gsabac, Ce treaba are complexitatea transformatorului cu sarcina rezistiva? Pe sarcina rezistiva mai avem sau nu mai avem limitare in frecventa? Daca pe sarcina rezistiva nu avem limitare in frecventa atunci nu e tubul vinovat. Atunci daca nu tubul introduce limitarea de ce sa atribuim tubului limitarea in frecventa data de transformator? Chiar nu sesizati eroarea de logica? 1 Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 In expunerile mele nu este vorba despre complexitatea transformatorului ci despre faptul ca orice impedanta se poate exprima in numere complexe, ca parte reala si parte imaginara. Bineinteles ca si pe o rezistenta pura, curentul anodic al unui tub se poate limita la mai multe tipuri de valori, curentul maxim de emisie al catodului, curentul nul cu tubul blocat sau tensiunea de saturatie la un anumit curent si tensiune de grila, ca la circuitele logice cu tuburi. @gsabac Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Doriti sa purtam discutii fara sfirsit si fara continut, doar da si nu fara explicatii tehnice corecte? Da si la 20Hz ca si la orice frecventa fixa impedanta in acest caz este complexa, are parte reala si parte imaginara. @gsabac Evident ca descrierea matematica pentru o sarcina complexa are cele doua componente, sper ca nu o luati in considerare cind ascultati muzica... Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Desigur, insa uneori cind scriu ecuatii mai ascult si muzica. Am reluat limitarea pe tub cu urmatoarea schema din care am inlaturat inductanta primarului si restul este neschimbat. Pe grafic si pe schema sunt trecute toate datele folosite. Aceasta este limitarea pe rezistenta anodica cu semnal sinusoidal. Merge de la o frecventa oricit de joasa pina la frecvente inalte. @gsabac Editat Decembrie 23, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Limitarea este asimetrica, rezulta ca Rs nu este bine ales pentru un PSF corect Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Desigur, insa uneori cind scriu ecuatii mai ascult si muzica. Am reluat limitarea pe tub cu urmatoarea schema din care am inlaturat inductanta primarului si restul este neschimbat. saturatie rezistiva.png Pe grafic si pe schema sunt trecute toate datele folosite. Aceasta este limitarea pe rezistenta anodica cu semnal sinusoidal. Merge de la o frecventa oricit de joasa pina la frecvente inalte. @gsabac Simularea e gresita. Cititi ce am scris in postul #103 si in postul #106 Tensiunea de alimentare trebuie sa fie mult mai mare pentru simulare la puterea maxima cu rezistor de sarcina. Ce tensiune mai ramine in anod dupa ce curentul de bias parcurge cei 7kohm. Ce curent de bias avem? Cu simulari anapoda nu se pot trage concluzii decit gresite. "Garbage in - garbage out" Editat Decembrie 23, 2017 de adigh 1 Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Simularea este gresita, dar limitarea pe tub este evidenta iar pe traf nu a demonstrat-o nimeni in topic. Eu vreau sa arat o fata iar dvs. alta fata, nu cumva aceste parti sunt complementarele ale aceluiasi SE, asa cum am spus cu citeva postari inainte. Este clara limitarea pe transformator, desi nu s-a probat in acest topic, dar este posibil sa fie si pe tub asa cum am "sutat" eu din toate pozitiile, ca sa ma fac inteles. @adigh, indicati-mi dvs. o schema cu valori corecta pentru a va arata pe ea, limitarea pe tub cu sau fara inductanta primarului. @gsabac Editat Decembrie 23, 2017 de gsabac Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Simularea este gresita, dar limitarea pe tub este evidenta .................... am "sutat" eu din toate pozitiile, ca sa ma fac inteles. @gsabac Si ce vreti sa demonstrati cu simulari gresite? Ca exista limitari in amplitudine la puterea maxima cind de fapt discutia era despre limitari in frecventa? De "sutat" ati "sutat" sa va faceti de ris, ca de inteles nu v-ati facut inteles. Editat Decembrie 23, 2017 de adigh 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 (editat) Simulare incorecta: PSF ales total gresit pe caracteristicile tubului,Ua=73V,Ug1=-11.5V si Ug2=310V,Pda=3.84W normal ca limiteaza..... De acord cu ce spune colegul @der_doktor referitor la mutarea acestor discutii deviate de la subiectul topicului,sunt interesante,dar se poate deschide un alt topic cu acest subiect...iar postarile colegului @adigh sunt foarte,foarte in tema si nu greseste nimic din ce spune,cititi cu atentie si fara incrancenare,sau patos mostenit din secolul trecut,din acest subiect se poate invata mult,parerea mea! Referitor la "potenta" tubului ar trebui sa tinem seama de datele de catalog si atat,peste acei parametrii discutia despre "potenta "devine desueta daca nu chiar penibila! Craciun fericit tuturor! P.S asa ca fapt divers,rezistenta in DC a unui OT ar trebui teoretic sa tinda catre zero,deci cu cat o sa avem in practica o rezistenta in DC pentru bobina primara cat mai mica,cu atat pierderile prin caldura vor fi mai mici,deci eficienta energetica mai buna a OT-ului. Deci un miez mai bun,va duce catre un numar mult mai mic de spire pentru o inductanta suficient de mare corespunzatoare Ra-ului specific tubului pentru a reda o fercventa audio cat mai joasa fara distorsiuni de saturatie,dar un numar mic de spire sigur va duce si la straturi mai putine de sarma deci o capacitate parazita mai mica rezultand prin aceasta si o extindere a benzii audio in domeniul frecventelor inalte si fara distorsiuni. Editat Decembrie 24, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Tensiunea de alimentare trebuia aleasa peste 500v si cu un divizor rezistiv corespunzator pentru G2 Craciun fericit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum