Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TUNER DEFECT LA TV PLASMA LG

spyry

Postări Recomandate

Salutare meseriasi. Am pe bancul de lucru un tv LG plasma care functioneaza perfect pe AV si pe HDMI dar nu functioneaza pe tv ,concluzia tuner defect ,deoarece clientul are cablu analogic acesta nu poate folosi tv-ul,mentionez ca nu am desfacut capacul dar i-am sugerat o idee ,sa-si cumpere un tuner extern si sa rezolve cazul deoarece cred ca tunerul la acest tv este montat direct pe placa digitala ,am cautat pe net un tuner insa si aici m-am lovit de o alta problema toate tunerele au iesire VGA dar nu au pe Euroscart ,tv-ul cu pricina nu are intrare VGA ,de aceea va rog sa-mi dati o idee ce fel de tuner sa cumpar sa mearga cu euroscart .Am facut proba cu un video mai vechi care are si tuner incorporat si functioneaza pefect dar nu am telecomanda la el si arata si urat ca are un car de ani in spate.

Editat de spyry
Link spre comentariu

Cauta tuner extern cu iesire HDMI, lasa prostia de euroscart in pace ca se vede foarte prost asa, nici nu are ce cauta intrare euroscart la tv-uri hd, full hd sau 4K. Daca nu gasesti, sunt convertoare de la VGA la HDMI, dar costa si alea in plus.

Oricum foarte posibil operatorul de cablu are in oferta receiver extern si nu mai trebuie cumparat nimic.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Salutare meseriasi. Am pe bancul de lucru un tv LG plasma care functioneaza perfect pe AV si pe HDMI dar nu functioneaza pe tv ,concluzia tuner defect ,deoarece clientul are cablu analogic acesta nu poate folosi tv-ul,mentionez ca nu am desfacut capacul dar i-am sugerat o idee ,sa-si cumpere un tuner extern si sa rezolve cazul deoarece cred ca tunerul la acest tv este montat direct pe placa digitala ,am cautat pe net un tuner insa si aici m-am lovit de o alta problema toate tunerele au iesire VGA dar nu au pe Euroscart ,tv-ul cu pricina nu are intrare VGA ,de aceea va rog sa-mi dati o idee ce fel de tuner sa cumpar sa mearga cu euroscart .Am facut proba cu un video mai vechi care are si tuner incorporat si functioneaza pefect dar nu am telecomanda la el si arata si urat ca are un car de ani in spate.

Posteaza la sectiunea vanzarii/cumparari, ca sant multi depanatori care au avut defect displayul dar si cu placa defecta(procesor)......eu nu repar asa ceva, m-am "lecuit" din cauza ecrane-lor.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

nici nu are ce cauta intrare euroscart la tv-uri hd, full hd sau 4K.

Omul precizeaza ca e vorba de o plasma, nici vorba de HD/4K. Se vede ca euroscart-ul are ce cauta si la full-HD, din moment ce aproape toate au asa ceva...pentru~10 lei/luna in plus la abonament si UPC-ul si Digi va ofera un mediabox care sigur are iesire video analogica, fie EUROSCART, fie RCA compozit. Altminteri, un tuner TV analog extern (de la 100 lei).

Link spre comentariu

Aveti dreptate dar eu nu pot sa oblig omul sa-si faca abonament la una din firmele mentionate de dumneavoastra mai sus el are deja un abonament la o firma de cablu care -i ofera semnal analogic, si daca totusi doriti sa ma ajutati recomandati-mi un tuner care sa functioneze in conditile pe care le-am mentionat mai sus cu pretul care l-ati precizat dumneavoastra(de 100de lei).Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

in unele cazuri e deajuns intarirea lipiturilor la tuner,dar cred ca nu ave-ti timp ,chef,sau va inghesuie sarbatorile,cea mai ieftina varianta dupa cum ati spus si dv este un tuner extern,tunerele externe analog au in mare parte iesiri video rca r-l-video,svideo,si vga,multe plasme au aceste conectari,daca nu un semnal din svideo sau video rca poate fi transformat in scart prin niste cabluri sau adaptoare 10lei buc,nu stiu ce distribuitor de cablu e in acea zona,daca este unul mai serios e posibil sa aiba si canale digitale,si un receptor standard definition dvb-c costa cca 60-100lei nou,sau unul hd care are si scart si hdmi costa 100-150lei,sau ma este o varianta ieftina sau fara bani daca posesorul este in posesia unui video(cel cu casete) care are si tuner incorporat,dar e bine sa fie si telecomanda acestuit video

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări