Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiune Grundig ct4400

Vizitator ala_micu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

8

• Florinel TV

4

• mac01

3

• fane

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ala_micu

Gandindu-ma la ce a zis domnul anterior, despre osciloscop si alte aparaturi de care desigur nu am de unde face rost, m-am gandit la un sistem rudimentar, uploadad in poza de mai jos, sistem care banuiesc ca ar trebui sa indice daca integratul e functional sau nu. Am alimentat integratul direct la pini, cu sursa si diodele aparatului si am masurat daca am curent la pinii de iesire spre boxe. Dupa mintea mea, daca integratul e defect ar fi trebuit ori sa nu am curent la iesiri ori tensiunea sa fie cea care imi ardea boxele, acei 30 de volti. Nu stiu daca e ceva fiabil si cu randament, dar asa ca idee am tensiune pe iesiri de aprox 2 volti pe fiecare canal, tensiunea de alimentare e de 20 de volti. Multumesc!

https://mediafire.com/view/pr66vf1cyv0m4k1/20171230_151528.jpg

Editat de ala_micu
Link spre comentariu

Total gresit ce-ai improvizat acolo. La "rece" se pot masura anumite intreruperi/scurtcircuite pe pinii unui CI daca se cunoaste arhitectura interna. Doar la logice pui alimentarea si vezi starea iesirilor functie de ce-i dai pe intrari.

Link spre comentariu

Bree...matale ai alimentat integratul cu plus si minus? Nu ai inteles nici pana acum ca acel integrat functioneaza cu tensiune dubla de alimentare? Unde masa sursei sau masa integratului? Si aici nu confunda masa cu minusul (tensiunea negativa) sursei.

Le;

Nici condensatori de filtraj nu ai pus acolo! Las-o balta mai bine... ca n-ai sa reusesti s-o depanezi! Cunostintele tale despre electronica (fara suparare) sunt la pamant!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator ala_micu

Nu e absolut nici o suparare. Important e ca am invatat cat de cat ceva, ca doar omul cat traieste invata, si cel mai important e ca in unele cazuri un multimetru si un ciocan de lipit nu e indeajuns. Il voi duce la un depanator, poate reuseste sa invie antichitatea astea. Ce e curios e ca inainte a functionat, a stat un an si ceva, a luat la bord ceva praf si niste paianjeni si gata, nu mai scoate nici "car si nici mar". Colac peste pupaza nici nu-i al meu. Multumesc pentru indrumari si pentru timpul acordat! Daca e sa-l faca voi posta aici ( daca intereseaza pe cineva) ce a avut! Stima!

Link spre comentariu

La STK-uri marea majoritatea se duc in scurt si ard boxele astea care nu au releu pentru protectie , dar se mai si intrerup si nu mai scoate nimic ca acolo au ca finalii niste asa zis tranzistorii smd si se intrerup terminalele , racat ca nu am facut poza la un STK sa vezi cum arata in interior

Link spre comentariu

Dupa tonul cu care ati scris, e mai degraba blasfemie.

De ce ne mai intrebi daca faci tot ce-ti trece prin cap. Ti-am spus destul de clar:

CITAT: Si am pus schema interna si o aplicatie, adica suficient pt un electronist sa vada daca este de vina integratul sau nu. Adica fara semnal la intrare si fara boxe se vede regimul de curent continuu, adica polarizarile. Daca fara semnal nu iese fum si nu se incinge radiatorul, punand tensiunile din toti pinii ti se va raspunde ce nu este in regula.

Chiar credeti ca oamenii nu au ce face decat sa urmareasca fanteziile unora. Ai idee cat timp se pierde pt a intelege ce scrie unul din afara meseriei, cautarea PDf-urilor, un studiu rapid ca nu avem toate schemele imprimate pe creier. Am dat o solutie--masoara tensiunile in totii pinii--dupa care urma procesarea si alte instructiuni. De ce nu ai facut asta? Din situatia tensiunilor se putea intui o rezistenta intrerupta, un electrolitic cu pierderi. Dupa 40 ani de munca eu sunt convins ca cei din afara meseriei cred ca noi avem pt fiecare defect un vinovat sigur si ne ducem la el din primul moment. De multe ori defectele sunt mai inventive decat depanatorul si trebuie sa le cam alergi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări